106842
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • nordan
    nincs szünet,de bármikor kimehetsz WC-re vagy kajálni...nincs megtiltva....ez a szünet folog ez nagyon low IQ és nagyon fogyasztói társadalom
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.28. 12:56:08
  • repvez
    érdekes ez a szinkron téma, de máshol is van szinkron és még talán az itthonihoz képest még kevesebb lehetőség eredeti nyelven nézni.
    Pédául németországban is leszinkronizálják és ezért hollandiába kell átmenni angolul nézni a filmet, ott meg minden film angolul megy holland felirattal, ami egy kicsit zavaró, arról nem is beszélve, hogy magyarországtol éltérően szünet van a mozi közbe. a film felénél felkapcsolják a villanyt és kiirják, hogy szünet és 15 perc mulva folytatják addig ki lehet menni az utánpotlás kóla popcort beszerezni vagy wcre.
    Nálunk a 3 orás filmek közben sincs szünet..
  • Zephyr Retiring
    Ein Sommer in Ungarn / Egy nyár Magyarországon imdb.

Alapvetően francia film párti vagyok. Más meg japán, megint más meg amerikai. Ez van.
    Ez most kivételesen egyik sem. Ez német.

Csajszi hozzánk, illeteve falura jön nyaralni, de a nagynénje aki mellesleg a falu fodrásza is, lesérül. Így beugrik neki segíteni.
    Mondani sem kell, a modern német városi lány egy kicsit trendibb stílusban dolgozik, mint a makacs idős magyar nagynéni. Viszont a kuncsaftok megkedvelik. Így persze a nagynéni is. Jön a szerelem is, egy megtört szívű magyar hegedűs személyében, ki egymaga neveli kislányát.
    Sok meglepi nincs, pletyka annál inkább (ahogy az jó magyar falusiakhoz illik.)
    A filmkészítők ellenben ezen kívül a magyar kultúrába a férfiak mellé helyezték a nőket is, mint sörfogyasztók..
    Ami ugye nonszensz, mert a jó magyar háziasszony legfeljebb csak pálinkát iszik. Azt is csak egy gyűszűnyit...

Bella Familia imdb.

Ez is német. Eredetileg úgy volt, hogy nem nézem...aztán meg azt gondoltam: a fene egye meg, ha már úgyis átrágtam magam a 3 előzményfilmen, csak belenézek...

Bella apja felbukkan . 14 év után. Na nem magától, a zsaruk csengetnek be késő éjjel, és ők hozzák "haza".
    Ez a rész olyan mélyenszántó szociális kérdéseket érint, mint a megbocsájtás. Vagy mint a tolerancia. Vagy mint hogy érdemel-e valaki egy sokadik esélyt... Nem egyszerű dolgok ezek. Biztos vagyok benne, egyszer az életben mindenkinek döntenie kell egy valaki mással szemben történő megbocsájtásról. Bella életében most jött el ez a pillanat..

Bella húga még mindig jó bőr. Bár tutira nincs ki egy kereke. Ez egyre nyilvánvalóbb..

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Látszik, ahogy a szereplők is és a film egyéb alkotói is szép lassan beleéreznek, hogyan is kell egy nézhető tv filmet összedobni. Bár vélhetően megnézem a maradék epizódokat is, azokról inkább nem írok már.
    Kezdem kicsit szappanoperának érezni, annyi mindenkire kell már figyelni...
  • CSOCSO
    Anima World

Az animet elkezdtem de baromira nem kotott le. 4-5 epizod utan dobtam is.
    A filmnek csak azert adtam egy eselyt mert a bohocos resz erdekesnek tunt. Attol fuggetlenul, hogy ki voltam akadva, mert az animeban semmi akcio, semmi szorny vagy bohoc. Ehhez kepest a bemutatoban elegge ugy volt feltuntetve mint egy full mas fajta akcio film. Filmet nezve hamar radobbentem, hogy Sucker Punch stilust probaltak beleszoni a dologba de mig a sucker punchban szerintem nagyon jol mukodott a dolog addig itt nemsok ertelme volt.

En azert igy is 6/10 et adnek ra. A bohocos szorny dolog nelkul megkevesebb lenne. Ha ertelmesebben megcsinaltak volna az egeszet mint a sucker punchban is, akar 7/10 is lehetett volna. Talan meg tobb is.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.10.28. 03:52:26
  • LasDen #101091
    Accidental Detective 2: In Action

Miután sikeresen megoldottak egy ügyet közösen, a rendőr meg a könyvesbolti eladó nyitnak egy közös magánnyomozó irodát. De az üzlet nem akar beindulni, amíg útjukba nem akad egy gyanús öngyilkosság sorozat.

A mai nap nem a jó filmeké volt. Ezzel se lettem nagyon kisegítve. Bőven a film felén túl kezdett egy kicsit érdekes lenni a dolog. Aztán az sem tartott túl sokáig. Ez van...

5/10
  • LasDen #101090
    Animal World

A film eredetije Nobuyuk Fukumoto Ultimate Survivor Kaiji c. mangája. Ami a maga nemében egy kiváló alkotás. Zheng Kaisit régi barátja átveri és hatalmas adósság marad utána, ami így rá száll. Vagy 30 évig 4 állást vállalva nem eszik, iszik és le gürizi az adósságot vagy felszáll a Destiny nevű hajóra és részt vesz egy korlátozott kő-papír-olló játékban, ahol 4 óra alatt letudhatja az adósságot.

A film nagyrészt ugyanazokat az eseményeket meséli el, legalábbis, amik a hajón történnek, mint az eredeti. Különbség annyi, hogy más karakterek köré szövi az egészet. Az előzetesben látható bohóc őrültködések azok mind Zheng elméjében vannak csak. Aki állítása szerint őrült. De legalábbis valami baja van. Extrém érzelmi ingerek hatására idegen szörnyekként látja az embereket, akik megakarják támadni. Magát pedig bohócként.

Miután a hjaó eseményei szinte pontról pontra ugyan azok, mint amit már 2x is láttam, így nem igazán kötött le a dolog. Ettől függetlenül a rendezés amúgy megérdemel egy dicséretet, mert szép dolgokat csináltak egyes jelenetekben. Plusz az a néhány akció jelenet is menő volt, ami akadt. És várható folytatás is a befejezés alapján...

5.5/10
  • Kongy
    Bohemian Rhapsody

Oscart Rami Malek-nek, de azonnal!/10

Halloween (2018)

Korrekt slasher, ki kell kapcsolni hozzá az agyad, hogy igazán élvezni lehessen. Talán lehetett volna véresebb, kicsit úgy éreztem néhány helyen feleslegesen finomkodtak a belezéssel, a korhatár besorolás megengedte volna.. 6/10

• Zephyr Retiring
    Én zenében nagyon intoleráns vagyok. Vagy eredeti előadó legyen, vagy full profi tribute zenekar illetve énekes.
    Sok zenés filmet láttam eredeti hanggal és hazai szinkronnal is (pl: Grease, Doors, Beatles - Hard Days Night, Tuti duók, Rocksuli stb..) de egyre sem emlékszem, ahol zavart volna a magyar szinkron. (Hogy a zenés mesefilmekről már ne is beszéljek.)
    Nekem kifejezetten tetszik, ha a párbeszédszövegek magyarul, a dalok meg angolul hangzanak el.
    Ugyanis az angol muzikális, a magyar meg verbális nyelv.
    És nem csak szerintem...
  • Kmarha
    nekem már a szinkronos trailer is zavart.. elképzelni, hogy a fele angol (az ének) a fele magyar (a szöveg), nem nekem való

még off-abb:
    amúgy ahhoz képest, milyent balhéztak akörül, hogy "megszüntetik" a szinkront, meg legyen még több angol vetítés... itt Budapesten csak 2 helyen és csak 2 időpontban (mindkettő este 8 után) van csak vetítés mint a A Star is Born-ból, a Bohemian-ból de még a First Man-ből is (ráadásul IMAX-ban csak a szinkron megy).. kicsit keveslem a lehetőségeket - főleg hogy amikor csak néztem, mindegyik majdnem telt házas volt

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.10.26. 07:53:08
  • kutyakiki81
    Angolul néztem, de engem is érdekel majd a szinkron
  • DantszEE
    Szinkronnal nézted? Ha igen, mennyire zavaró?
  • TBTPumpa
    Hihetetlen család 2

A film a közvetlen folytatása az első résznek. Nincs időbeni ugrás, a film ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt.
    Emiatt érdemes lehet megnézni az első részt, viszont ha rögtön utána nézed a második részt, akkor fogod csak igazán látni, hova jutottak az animációs filmek 14 év alatt (és főként a filmipar).
    A második rész megvalósítás szempontjából részletesebb, színesebb, animáltabb (haj animáció ilyen jó még sosem volt) és változatosabb. Előtte néztem meg az első részt, az jóval "fakóbb" és korlátozottabb (nincs ennyi animáció, nincs ennyi minden animálva, nincs ekkora részletesség, a színkezelés is egyszerűbb és nem is ennyire változatos).
    Fantasztikus animációs film a mai napig (pláne amikor megjelent), egyik kedvencem a Pixartól (a Toy Story és Szörny Rt. mellett), csak így a kettőt összevetve egymással, bőven látszanak a különbségek (pozitív és negatív oldal egyaránt).

A főbb szereplő most Nyúlányka, akiből többet kapunk (részemről nem baj, első részben is ő volt a kedvencem, meg amúgy is nehéz őt nem szeretni), de valószínűleg őt azért tolták így előre, mert mostanában mindenhol ezt a "női nem is legyen erős és egyenlő vagy még erősebb, mint a férfi" erőltetik. Erős, de mégis laza, határozott, bevállalós, emberséges családanya, aki a helyes példakép lehet a feltörekvő generáció számára.
    Mr. Irdatlan pedig a korrekt családapa, tőle kapunk egy jó kis útmutatást (figyelj oda a gyerekeidre és foglalkozz velük többet). Ez az üzenete jó a filmnek, ezért jár a pacsi!
    Nyúlánykára (Elastigirl) hárul a bevetés (ezek a jelenetek nagyon jók) és a szuperhősök renoméjának visszaállítása, míg Mr. Irdatlan a gyerkőcöket pátyolgatja több-kevesebb sikerrel. Felcserélődtek a női-férfi "szerepek", ez is amolyan utalás/görbe tükör akarna lenni a jelenkorra levetítve? Én is tudok olyanról, ahol a nő dolgozik, míg a férfi otthon van a gyerekkel.
    A történet jól építkezik, egészen a fordulópontig, viszont a negatív oldal (és annak karakterei) felületesen van kidolgozva. Érintőleges az egész. Több bűntényt és nyomozgatást is elbírt volna a film - én ilyen gyorsan nem lőttem volna le a poént sem. Érzés szerint rohan az egész film a stáblistáig. Az új szuperhősökről alig tudni valamit és az a problémám, hogy a családról sem tudtunk meg semmivel sem többet, mint az első rész végén.
    Nem haladnak semerre sem, Violet kapcsolata is egy helyben toporzékol, egyik karakter sem mutat érdemi fejlődést. Egy folytatásról beszélünk, valamerre azért illene elindulni, de lehet csak amiatt van így, mert nem történt időbeni ugrás?
    A családnak ám van néhány közös jelenete, de akkor is alig tudnak mit kezdeni egymással. Ez így nem jó üzenet, pláne nem az első rész után, ami közel tökéletesen kezelte ezt a szálat is.
    A gyerekek egyszer rettentő OP-k, tudják, hogy mit mikor és hogyan kell csinálni, egy másik jelenetben meg azt is elfelejtik, hogy szuper képességeik vannak. Eléggé furcsa volt ez így.

Némi csalódás volt számomra, de nem akkora, mint a Verdák 2/Szörny egyetem. Amikor belengették, hogy lesz második rész én azt hittem, hogy végre van egy jó ötletük, amit meg akarnak valósítani (totál fel voltam hájpolva). A jó ötlet sajnos nem ilyen, de azt sem tudom mondani, hogy nem szórakoztam jól. Élvezetes volt, humoros, aranyos, a hibái ellenére is. A mozijegy árát bőven megérte és bármikor szívesen megnézném, mert még ez a sztori is jobb, mint amit manapság élőszereplős szuperhősös filmekbe raknak.
    És egyszerűen jó volt újra látni ezeket a karaktereket ennyi év után.
    De azért az is észrevehető, hogy, ami még 2004-ben fontos volt (maguk a karakterek), az mostanra már csak felületesen lett érintve (de ez nem ennek a filmnek a hibája, manapság a többi film is ilyen, csupán csak illeszkedtek a mai trendekhez).
    14 év után átgondoltabb, odab@szósabb folytatást vártam (már amennyire egy több generációt megcélzó családi film az lehet). Érzésem szerint ez olyan biztonsági film lett, pedig ebben a családban és univerzumban bőven lenne potenciál (vagy csak hosszú távra terveznek, azért van ez az egy helyben toporgás). Remélem, hogy a harmadik részben "merészebbek" lesznek és, hogy nem kell rá 14 évet várni. A Verdák 3 és Toy Story 3 filmeket is nagyon jó folytatásnak tartom, így bízom benne, hogy a 3-as szám szerencsésebb lesz majd.

Funfact: eredeti és magyar szinkronhangokból is visszahoztak szinte mindenkit, aki az első részben is szerepelt (mármint, akik még az élők sorában vannak). Nagy piros pont ezért a Fórumnak (Disney Magyarországnak).

Fekete pont: az első rész Blu-ray verziója mellé a másodikat már nem tudod feltenni (legalább is a magyar vonatkozású kiadást), mert a ProVideo továbbra sem tartja érdemesnek a pénzünket ilyesmire. A 2004-es részt Blu-ray lemezen vettem meg (jó, anno amikor megjelent megvettem DVD-n - VHS korszak vége, de később, mikor elérhetővé vált a kék verzió, akkor beszereztem azt is), a 2018-as részt pedig megvehetem kizárólag DVD-n, így pár héttel 2019 előtt (angol Amazonon eközben ott figyel a 4K HDR verzió is). Azt meg ne akarják nekem megmagyarázni, hogy egy "ekkora" animációs mesére nincs idehaza kereslet Blu-ray kiadásban...

Közel sincs annyira jó, mint az első rész, de mostanra csak ennyi jutott.
    Ettől függetlenül csak ajánlani tudom megnézésre még így is (mert idén csak ennél rosszabb filmeket láttam)! :)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.10.25. 12:23:29
  • Zephyr Retiring
    Egy kicsit irigyellek, hogy te már láttad...
  • Zephyr Retiring
    Vettem. Akkor nem a rendezői változat lesz beszerezve.
    Kösz a tippet.
  • kutyakiki81
    Bohemian rhapsody

Nálam ez az a film, amit azonnal megnéztem volna mégegyszer!
    1970-től egészen a legendás Live Aid-ig láthatjuk a Queen történetét. Az előzetesek megmutattak pár fontos jelenetet, de maradt szerencsére meglepetés
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    I want to break free klipforgatás, vagy az Another one bites to dust születése
    . Rami Malek nagyon jól játsza Freddy-t, nem kis munka lehetett erre a szerepre felkészülni.
    A film felépítése kicsit hasonlít a romantikus vígjátékokra. Egymásra találás, nagy szerelem, összeveszés,majd békülés és nagy finálé.
    De még milyen finálé! A film utolsó 25 perce egyszerűen kurv@jó! Akad ugyan egy kis üresjárat is, de ez nem rontja az összképet.
    A soundtrack-be a fontosabb dalok bekerültek
    A Who wants to live forever nagyon ütős része a filmnek
    , sajnálom hogy a stáblista alatti két dal nem a filmben van.
    Ha szereted a Queen-t, ha nem, ezt a filmet látni kell!

9/10

• TBTPumpa
    Na igen. :)
  • Malakai
    Ráadásul az is pont halloween előtt játszódik, szóval mehet akár szezonális filmnek is (újranézésre). :)
  • TBTPumpa
    Donnie Darko az egyik legjobb film, amit láttam. Talán az a legszebb benne, hogy minden nézőnek mást ad és többszöri végignézésre is mutat valami újat. Anno barátokkal néztük együtt, utána napokig beszélgettünk a filmről és a benne lévő témákról. Talán emiatt is olyan kedves nekem ez a film. Nem egyszerű film (a mai trendekhez viszonyítva, totál káosz lehet az egész), nagyon furcsa is lehet ma már, de épp ez teszi csodássá, különleges, átgondolt film, nem egy futószalagon gyártott "szezonfilm", ami pénzhajhászási céllal készül.
    Számomra alapmű, ahogy a Remény rabjai és az első Keresztapa film is, bár én kamasz voltam, amikor láttam a filmet és mivel a film is egy kamaszról szól, így könnyebb volt azonosulni vele és átélni az élet érdekességeit és az általa megtapasztalt dolgokat.
    Viszont abban is biztos vagyok, hogy sokaknak nem tetszett a film. :)
    Első filmes vásárlásom volt eredeti DVD-n 2990 forintért (DTS magyar hang is van rajta) már bő 10 éve.

Ha megnézted, utána érdemes utánaolvasni különböző fórumokon, hogy ki hogyan fejtegette a dolgokat, kiből mit váltott ki a film. Fogsz érdekességéket találni, de ez a jó benne számomra, lehet róla beszélni, mert számos témát érint.
    Volt belőle egy Director's Cut verzió is, de azt nem ajánlom. Számos dolgot lelőnek benne, még kevesebb teret adva a néző fantáziájának (olyan, mintha az Inception-ben lelőnél minden dolgot a néző számára).
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.10.24. 20:09:06
  • vérpocok
    Igazi sudribunkó proli fight. Nagyjából így tudnám jellemezni ezeket a filmeket. És ezt nem negatívumként írom, hanem épp ellenkezőleg. Mert ugyan ki hiszi azt, hogy egy vérre menő utcai bunyó stílusosabb ennél? A kínai wuxiák és a különböző művészi kungfu filmek azt sugallják, hogy egy harc méltóságteljes és fennkölt.

Hiszen olyan könnyed eleganciával és mérnöki pontossággal rúgják pofacsonton egymást a tapasztalt nagymesterek, hogy még az etikatanár is szemlesütve pironkodna rajta. Ezzel szemben itt egy küzdelem valódi, reális arca jelenik meg: tengernyi vér, belek, mocsok... láthatjuk, amint bekapcsol a túlélési ösztön és péppé trancsírozzák egymást az amúgy sem az intellektusukról híres bárdolatlan taplók. Nincs etika, nincsenek szabályok, nem várjuk a gongot, és nem várjuk meg míg feltápászkodik az ellenfél. Az udvariasság itt egyenlő a fővesztéssel. Bár tény, hogy voltak a filmben túlzások.
  • BenedekFeco
    The Night Comes For Us

Nem volt jobb a "The Raid"-nél (nálam még mindig az a favorit), de jó volt. Jó véres. Néhol már túlságosan is az. Na, nem mintha finnyás lennék, de ezt a mennyiségű kaszabolást, csonkítást, fej szétcsapást bármelyik slasher horror is megirigyelhetné :) Annyi féle megoldást láthatunk az emberi testben fellelhető vér szabad levegőre juttatására, hogy néha már kicsúszott a számon 1-2 "ÓhBaz+".
    Volt egy pár karakter, aki nem tetszett. A "hentes" meg a "nagyonkemény leszbi páros" gáz volt és erőltetett. + a legvégén a hatos kivégzőosztag egyenesen röhejes volt :)

Most komolyan, a hajadismilyen

7/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.10.24. 16:44:00
  • CSOCSO

kijott...
  • extra sensory
    Hát ez rohadtul véres volt. Hullajóban sem folyt el tán ennyi vér. Raidnél szerintem brutálisabb.
  • ToxiMaxi
    First man (Az első ember)

Azt a parkinson kóros k*** ****** az operatőrnek. Szörnyű, hogy szinte minden jelenetbe be kell, hogy remegjen, mozogjon, imbolyogjon a kép, még azoknál a részeknél, ahol felirat látható (pl. helyszín, évszám megjelölésére) és emiatt még nyilvánvalóbb a mozgás. Minden kép közelkép Ryan Gosling szemét nézzük közelről a film 20-30%-ában, értelmetlen 2 másodperces vágások, közelképről közelképre, aztán vannak olyan beállítások, ahol a kép 2/3-a homályos, máshol másodpercekig sötét van vagy olyan félhomály, hogy a részleteket se nagyon lehet látni. A zene simán elmehetne egy depresszív alkotáshoz, néhol meg egy jumpscare horrorhoz. Az űrhajó csavarjait nem is tudom hányszor mutatták full közelről, nem beszélve arról, hogy ekkora rázkódás mellett még a nyelvét is elharapta volna a pilóta/űrhajós nem, hogy a műszert leolvassa, vagy a gombot megnyomja. Szóval az operatőri munka, a vágás borzalmas, pedig ilyenekkel ritkán foglalkozok, de itt értelmetlenül folyamatos mozgásban van a kamera. Szóval ez a része 1/10.

Csak, hogy valami jót is mondjak CGI jó és nem tűnik ki a film képi világából.

Főszereplő nő egész jó, Ryan Gosling viszont nagyon nem illik erre a szerepre, sokszor a mellékszereplők lejátsszák. A film kicsit ritmustalan a jó és a rossz dolgok nem váltakoznak, nem hagy kiengedni és többnyire depresszív, vontatott. Sok dolgot kibont de a holdra szállás szinte egy csettintéssel elintézi. Értem én, hogy ez nem a magasztos amerikai holdra szállás dicsőséges pillanatát örökíti meg, hanem az emberi oldal felől közelít de én ezt nem tudom jó filmnek nevezni. Egy picit jobban megírt párbeszédekkel, jobb jellemábrázolással, jobb szereposztással, normális operatőri és vágó munkával, ez egy nagyon is jó film lehetett volna. Kár érte, mert ilyen témakörben rég láttam jó filmet.

4-5/10
  • Shep
    Mile 22

Kőkemény akciófilm némi kémtörténettel megspékelve. A story nem egy nagy valami, a színészek sem igazán, a végén van egy csavar ami tetszett de mivel a történet gyenge így nem igazán ért sokat, de meglepő volt. Na de az akciók, hát az valami kegyetlenül eltaláltak. Ha más miatt nem is de azok miatt megérte megnézni a filmet. Sok helyen szabályosan felszisszentem annyira brutális és naturalisztikus lett, igazán üdítő a sok 13+ os akciófilmnek csúfolt valamik után. Nem mintha ettől lenne jó egy film, de itt valahogy nagyon eltalálták az egészet.

Nem pontozom de akciófilm rajongóknak kötelező.
  • Jim Morrison
    Tag / Haverok harca

Nekem bejött, elég szépen kitöltötték a játékidőt, néhány poén meg váratlanul ért és jót nevettem (szinkronos verziót néztem, ez valszeg számít).
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.10.23. 15:58:38
  • LasDen #101070
    If Cats Disappeared from the World

Hősünknek operálhatatlan agytumora van. Haza érve egy rá teljesen hasonlító entitás várja, aki az Ördög megnevezést kedveli. Felajánlja hősünknek, hogy eltüntet valamit teljesen a világból és cserébe kap még egy napot. Természetesen ahhoz, hogy nyerj valamit, el is kell vesztened valamit. A kérdés csak az, hogy meddig volnál hajlandó elmenni, és mennyit volnál hajlandó feláldozni az emlékeidből, a kapcsolataidból, az életedből?

Nem is tudom mit lehetne erről mondani. Egyrészről nagyszerűen és gyönyörűen fényképezett film, és történetileg is a helyén van. Mondanivalója értékes, de nehéz összegezni az érzéseimet. Úgy vélem embere válogatja, hogy milyen konzekvenciákat von le a látottakból. Érdekes és jó volt. Nem tudom...

7/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.10.23. 15:01:37
  • Bokafix2
    The Night Comes For Us (2018)

A The Raid két sztárja is feltűnik a filmben. Az egyikük Joe Taslim, akit Mad Dog gyakorlatilag cipóra vert a Raid-ben, de itt most ő játsza a főszerepet, a másik pedig Iko Uwais alias Rama, ezúttal a rossz oldalon. A sztori is elég jó: egy elit bérgyilkosnak egy kislány kivégzésére felszólító parancsnál lesz elege megbízóiból, és segédkezet nyújtva a gyereknek, munkaadói ellen fordul. Az akciók ütősek ahogy azt megszokhattuk, nem az lesz az élményünk, mint anno a Lindánál... ez itt vérbeli indonéz harcmodor.

8/10
  • BaliBoy
    Nekem gyanús, hogy nem fogják összevonni a többi sztorival. Legalábbis ebben a filmben tökéletesen 0 utalás volt a többi marveles karakterre.
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.10.23. 11:27:59
  • tigeroo
    venom

a film első fele nagyon lassú, a második fele pedig rémisztően gyors. amivel nem is lenne baj, de a film második fele átmegy hebehurgya kapkodásba.

mii, a kórházban megtudjuk hogy Eddie gyakorlatilag haldoklik, a szimbióta miatt? A végén pedig már ez a szál nem is lett folytatva. Akkor most pusztítja, avagy sem? Vagy Venom már gyógyítja, ahogy a törött lábait is fixálta? Ez a vonal akkor miért kellett bele? Vagy majd a folytatásban derül ki hogy valamit kezdeni kell a gazdatesttel is hogy megmaradjon? MIÉRT KELLETT EZ A SZÁL?
    Venom csak annyit nyom el a film alatt hogy "kezdünk összeszokni, kezdelek kedvelni..." aztán pedig már "dehogy megyek haza, dehogy pusztítom el a világotokat, hisz teis lúzer vagy, meg én is, összeillünk, maradjunk együtt" ILYEN NINCS. A filmben legalábbis semmilyen ilyen jelenet nem volt, ami erre utalt volna. Lehetett volna valami olyasmi hogy, mittom, Venom minden gondolatát látja Eddienek, és valamilyen múltbeli esemény miatt azonosul vele. Oké, nem kellett volna az a gagyi szint, mint a BvS-ben (A te anyád is Martha? Bazdmeg, akkor nem öllek le egy sikátorban, miért nem ezzel kezdted??), de itt az hogy "te is lúzer vagy, az én világomban én is lúzer vagyok, maradjunk együtt" - ez hülyeség, és nem következetes.

A végén Woody Harrelson mint Cassidy... annyád! Király! Remélem, hogy a 2019-es Spiderman: Far from home-ban már benne lesz valamilyen formában a San Francisco-beli antihős... Venom fekete gúnyájának jót tenne a fehér pók "felvarró", és megágyazhatnának a Maximum Carnage sztorinak...

+1 hogy nevettem sokat, Tom Hardy nagyon jól hozza a szerepet. Imádom szenvedni látni :D

Amúgy korrekt film volt, várom a folytatást.

7/10
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.10.23. 10:15:39
  • Zephyr Retiring
    The Box (A doboz) imdb.

A sztori túl sok meglepetést nem okozott, hiszen nem sokkal a kezdés után be is fut a doboz egy levél társaságában. Benne egy tájékoztatás, hogy mr. akárki-tökmindegy hamarosan felkeresi a kedves szerencsés jelölteket...

Addig a házaspár aki kapta, tesz-vesz, és gondolkodik mire is lehet jó a doboz, ami nem más, mint egy piros gombot tartalmazó eszköz, amit egy kulcs elfordításával lehet aktiválni. A kulcs másnap be is fut a furcsa kinézetű mr.X úr társaságában, aki közli is a legfontosabb tudnivalókat a dobozról:

1) nem nyomják meg a gombot a dobozon 24 órán keresztül. Ez esetben nem kapnak 1 milló dollárt készpénzben. A dobozt elviszik és a lehetőséget felajánlják egy másik házaspárnak...
    2) megnyomják a gombot. Kapnak 1 millió dollárt kápé, viszont valaki valahol a világban meghal, mert megnyomták a gombot...

Nos az igazi kérdése a filmnek nem az, hogy megnyomják-e a gombot. Hanem az, a néző mit tenne ugyanebben a helyzetben. Mivel a lehetőség csak házaspár esetén adott, rögtön még a film első pillanataiban meg is kérdeztem az asszonyt, mi mit tennénk. Rám nézett és rögtön azt felelte:
    - Természetesen azonnal az ipse fejéhez vágnánk a dobozt. Ez nem is kérdés. Ugye?

Hát erre mit mondhatnék? Aztán végignéztük a filmet...

Azt olvastam valahol, hogy a rendező Donnie Darko-val alkotott nagyot. Mivel azt még nem láttam lehet, hogy ez így is van. Majd pótolom.
    Viszont szerintem ez sem lett rossz. Bár itt-ott egy egy esemény nem pont illik a képbe, de a rendező biztosan tudja mi miért alakult úgy, ahogy.
    Én erre még nem jöttem rá, de talán nem is lényeges.
    És talán jobban képben leszek, hogy mire is kellett volna figyelnem itt, ha túl leszek Donnie Darko történetén is...
  • LasDen #101065
    As the Gods Will

A világ több középiskolájában egy Daruma játék jelenik meg, ami halálos játékra kényszeríti a diákokat. Csak egy maradhat. Aztán a túlélőket egy újabb játékhoz terelik össze egy macska-egér játékhoz egy integető macskával. Aztán még több halálos játék várja őket...

Horror film, de nem a rémisztgetős fajtából. Véres és kegyetlen, de ennyiben ki is merül a dolog. Hangulatában néha úgyéreztem, hogy humorosra vannak véve a dolgok, és a drámai helyzetek sem annyira mélyek. A CG nem világbajnok, de van annyira jó, hogyha nem sznob az ember, akkor nem akad fenn rajta. A hajtogatott, stop-motion jellegű jegesmedve például jól nézett ki, de csak a stílusa miatt. Ettől függetlenül egy korrekt alkotás.
    Nem ez lesz Takashi Miike legemlékezetesebb filmje... :D

6/10
  • Zephyr Retiring
    St. Trinians (Nem apácazárda) imdb

A sok lentebbi horror után én egy félig-meddig fekete humorral átszőtt filmet néztem most.
    Rupert Everettet totál nem lehetett felismerni. Colin Firth viszont mintha épp az imént ugrott volna át Bridget Jonestól...

A film vicces, a csajok dögösek és kemények. Nem szívesen találkoznék velük éjszaka egy elhagyatott parkban..
    Kicsit akció is, egy kicsit szőke, meg néhol kicsit beteg is.

Látom, van folytatás is. Majd rálesek valamikor...
    Ez nálam kap 7-et a 10-ből...
  • Bokafix2
    Apostle (2018)

Írták itt az előbb, hogy nincs horror jumpscare nélkül. Na, ebben alig akad jumpscare (vagy tán nincs is), viszont van egy kurva nyomasztó atmoszférája, ami rátelepszik az emberre, és nem is hagyja el a film végéig. Elég hosszú is egyébként, épp ezért az elején nem is vágjuk mi van, csak annyit tudunk, hogy egy férfi útra kel és egy eldugott szigetre érkezik egy elzárt közösséghez, ahol fogva tartják a hugát... az infrastruktúrából és az öltözködési stílusból következtetve valahol a 20-dik század elején járunk.

Már érkezéskor világos lesz, hogy ezzel a népséggel valami nincs rendben. Látszatra normálisnak tűnnek, viszont vannak figyelmeztető jelek, amik egyre csak sokasodnak. A poént nem lövöm le hogy mi a titok, de belőlem a frászt hozta ki mikor először szembesültem vele, mármint az első olyan jelenetben, ahol közvetlenül láthatjuk a dolgokat.

Persze reálisan nézve ez a film sem fog tetszeni mindenkinek, de legalább nem tucathorror, lehet rajta félni, vagy legalábbis nyugtalankodni. A viktoriánus kori környezet miatt még hitelesebbnek hatottak a jelenetsorok, a falu önjelölt papjától pl. kirázott a hideg... de a poén az, hogy nem tőle kell félni leginkább.

8/10
  • Devv
    Nekem mindegy, csak ömöljön a vér és kaszabolják az embereket.

The Texas Chainsaw Massacre (2003)
    The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Ezer éve láttam ezeket és gondoltam mielőtt beülök a várva várt Halloween-re, ezeket újranézem. Meglepődtem, mert abszolút vállalható lett mind a kettő, sőt nekem nagyon is tetszett. Tök jól volt ábrázolva a család, Thomasból és a kis játékszeréből annyit kapunk amennyit kell, kellően beteg és brutális és ez mind a két filmre igaz.

a 2003-as 6/10, de Jessica istennő miatt 7/10,
    a 2006-os is 6/10, de a még egy lapát brutalitás miatt az is 7/10 nálam.
  • Kmarha
    Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton

Terápiás elbeszélgetés, a beteg Jim Carrey. Érdekes utazás egy ezer arcú álca mögött élő ember gondolataiban, talán az egyik legérdekesebb átalakulását végig kísérvén, hála az akkor a kamerák mögött leforgatott werkfilm segítségével. A werkfilm az Andy Kaufman életét bemutató Man on the Moon - Az ember a Holdon forgatása során készült el 90valahányban. A dokumentum film, kb egy évvel ezelőtt, de nagyon erősen érződik a szerep hatása a mostani Jim Carrey-n továbbra is.

Andy egy sajátos stílussal megáldott humorista volt, kinek a humorát sokszor a botránykeltés, a normáktól való teljes elfordulás jelentette, nem csak a kamerák előtt, hanem mögötte a munkatársai, családja körében is. Jim ezt a szerepet vette fel, átlényegülve Andyvé olyan mértékben, hogy a forgatás idejére teljesen kiirtotta magából Jim Carrey-t és átlényegült Andyvé és Tonyvá. A forgatás végéig, csak ez a két személy létezett, magukkal hozván azok minden őrült rigolyáit, rájátszva a kamerák előtt megismert túlzásaikkal együtt. Igazán megnehezítve ezzel Millos Forman és csapatának dolgát a forgatáson. De célba vette Tony Cliftonként Steven Spielberget és a playboy király Hugh Hefnert is.

Ami még érdekesebb volt, a forgatáson jelen voltak Andy barátai is, nővére, egykori szerelme, munkatársai és édes apja is. Annyira együtt élt a karakterrel, hogy nem csak az apját játszó színésszel tartott családias kapcsolatot a kamerák mögött, de a humorista valós rokonaival is
    , akiknek ez egyfajta újra kapcsolódást jelentett rég elhunyt családtagjuk irányában
    .

Kifejezetten érdekes darab, de előre jelzem, nem éppen egy hangulat és kedély javító darab, bár mély drámára sem kell számítani. Érdekes kórkép egy érdekes emberről.

• LasDen #101060
    Gonjiam: Haunted Asylum

Egy horror webshow csapata és néhány önkéntes vállalkozik arra, hogy elmennek a világ egyik legrémisztőbb helyének tartott régóta elhagyatott Gonjiam pszichiátriai kórházba.

A horror nem az én zsánerem, így általában halloween közeledtével szoktam letudni az évi horrorfilm adagomat. És bár nem vagyok az ilyen kézi kamerás stílus rajongója, mert az tök random, hogy egy random csoport egy profi kamerával van felszerelkezve és mindent felvesz. Itt a youtube műsor jó alapot szolgáltat ahhoz, hogy tele aggassák kamerákkal az embereket. Bár a produkciós értékek egy kissé gyanúsan magasak voltak.

Nem szeretem a jump scaret. Olcsó húzás, de sajnos nincs nélküle horror film. Kérdés mindig az, hogy mennyire hagyatkoznak rá. Szerencsére itt nem nagyon. Van néha ajtó csapkodás meg random dolgok az arcodba tolva, de amúgy nem sok van. Az volt furcsa, hogy sokszor sikerült feszültséggel teli pillanatokat felépíteni, de aztán nem vezettek sehova és csak elvesztegetett lehetőségnek érződnek. Mindenesetre volt jó pár hideg rázós, feszült jelenetek.

Ha nem is váltja meg a világot vagy vezet be valami újat a horrorok világába, de egy korrekt szórakozás valamelyik estére.

6/10
  • Devv
  • Zephyr Retiring
    Bella dilemma imdb.

Az előzményfilmekkel még megbékéltem valahogy, de itt már bonyolódnak a szálak...
    Kiscsaj hazatér egy váratlan férjjel, az egyik barát házaspár szétmegy a házassági tanácsadó nő meglepő bejelentése miatt, exférj állást kap jó messze egy másik városban...ja, és az eddig szimpi szerepben tetszelgő zsaru ebben az epizódban átvált egy féltékeny tuskó idiótává...
    Dilemmába jutottam magam is, hogy akarom-e látni még a többi részt is?
  • Zephyr Retiring
    Első két részt gyári lemezeken őrzöm. Szerintem ez a rész is csatlakozni fog társaihoz hamarosan...
  • Zephyr Retiring
    Berkeley imdb.

Fiatalság, bolondság. Barátság, szerelem no meg a zenélés.
    Fű, lsd...és persze az életút keresése. Nagyjából erről szóltak az egyetemi évek..

Ebben lényegében volt minden, ami kell egy közepestől kicsit jobb filmbe.
    Tehát ez most nálam: 10/6.