[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
U-Turn
Újabb megállóhoz ért a halloween járat. Bár ez annyira nem volt horror, mind inkább thriller.
Egy felüljárón a motorosok folyton elmozdítják a sávokat elválasztó köveket, hogy gyorsabban megfordulhassanak. Ami viszont baleset veszélyes. Egy gyakornok újságíró erről gyűjt anyagot a cikkéhez, mikor kiderül, hogy minden motoros, akit felírt magának öngyilkos lett. Egy nyomozóval társulva a rejtély nyomába erednek.
Az utószinkron (feltételezem, hogy az mert állítólag az elkészült 2 nyelv egyikén néztem) miatt egy kicsit olyan volt, mintha egy rosszul szinkronizált filmet néznél. Kissé amatőr hangsúlyozások és nincs tökéletesen a szájra illesztve a szöveg. Igazából ezek után belenéznék, hogy a másik nyelvű verzió az milyen.
Viszont elég gyorsan belecsapunk a dolgokba és gyorsan magával ránt a rejtély és hogy mi folyik itt. Az mondjuk elsőre furcsa ahogy az indiai rendőrök a dolgukat végzik. Nincs az hogy elmagyarázzák mi a helyzet, csak vallatnak, hogy miért ölted meg. Nagyon furcsa volt. "Megjött az orvostani jelentés, meg amúgy sincs bizonyítékunk, hogy bizonyítsuk te ölted meg, úgyhogy elmehetsz." Nincs sajnálom vagy valami, nem tudtuk rád bizonyítani, akkor húzzál innen. Nem tudom, hogy csak a film miatt kellett ilyen kitekertnek lenniük vagy tényleg ilyen egyszerűen mennek a dolgok arrafelé.
Ettől függetlenül a rejtély és a nyomozás igazán érdekes. Szépen vannak elszórva a nyomok, egyre jobban akarja tudni az ember, hogy mi folyik. Sajnos aztán a megoldás nem annyira katartikus élmény, mint vártam, de a befejezés így is pazarra sikerült. Szeretnék 7 pontot adni rá, de ahhoz jobban kellett volna felvezetni a megoldását a dolgoknak.
6.5/10