[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ein Sommer in Ungarn / Egy nyár Magyarországon imdb.
Alapvetően francia film párti vagyok. Más meg japán, megint más meg amerikai. Ez van.
Ez most kivételesen egyik sem. Ez német.
Csajszi hozzánk, illeteve falura jön nyaralni, de a nagynénje aki mellesleg a falu fodrásza is, lesérül. Így beugrik neki segíteni.
Mondani sem kell, a modern német városi lány egy kicsit trendibb stílusban dolgozik, mint a makacs idős magyar nagynéni. Viszont a kuncsaftok megkedvelik. Így persze a nagynéni is. Jön a szerelem is, egy megtört szívű magyar hegedűs személyében, ki egymaga neveli kislányát.
Sok meglepi nincs, pletyka annál inkább (ahogy az jó magyar falusiakhoz illik.)
A filmkészítők ellenben ezen kívül a magyar kultúrába a férfiak mellé helyezték a nőket is, mint sörfogyasztók..
Ami ugye nonszensz, mert a jó magyar háziasszony legfeljebb csak pálinkát iszik. Azt is csak egy gyűszűnyit...
Bella Familia imdb.
Ez is német. Eredetileg úgy volt, hogy nem nézem...aztán meg azt gondoltam: a fene egye meg, ha már úgyis átrágtam magam a 3 előzményfilmen, csak belenézek...
Bella apja felbukkan . 14 év után. Na nem magától, a zsaruk csengetnek be késő éjjel, és ők hozzák "haza".
Ez a rész olyan mélyenszántó szociális kérdéseket érint, mint a megbocsájtás. Vagy mint a tolerancia. Vagy mint hogy érdemel-e valaki egy sokadik esélyt... Nem egyszerű dolgok ezek. Biztos vagyok benne, egyszer az életben mindenkinek döntenie kell egy valaki mással szemben történő megbocsájtásról. Bella életében most jött el ez a pillanat..
Bella húga még mindig jó bőr. Bár tutira nincs ki egy kereke. Ez egyre nyilvánvalóbb..
Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Látszik, ahogy a szereplők is és a film egyéb alkotói is szép lassan beleéreznek, hogyan is kell egy nézhető tv filmet összedobni. Bár vélhetően megnézem a maradék epizódokat is, azokról inkább nem írok már.
Kezdem kicsit szappanoperának érezni, annyi mindenkire kell már figyelni...