[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Donnie Darko az egyik legjobb film, amit láttam. Talán az a legszebb benne, hogy minden nézőnek mást ad és többszöri végignézésre is mutat valami újat. Anno barátokkal néztük együtt, utána napokig beszélgettünk a filmről és a benne lévő témákról. Talán emiatt is olyan kedves nekem ez a film. Nem egyszerű film (a mai trendekhez viszonyítva, totál káosz lehet az egész), nagyon furcsa is lehet ma már, de épp ez teszi csodássá, különleges, átgondolt film, nem egy futószalagon gyártott "szezonfilm", ami pénzhajhászási céllal készül.
Számomra alapmű, ahogy a Remény rabjai és az első Keresztapa film is, bár én kamasz voltam, amikor láttam a filmet és mivel a film is egy kamaszról szól, így könnyebb volt azonosulni vele és átélni az élet érdekességeit és az általa megtapasztalt dolgokat.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy sokaknak nem tetszett a film. :)
Első filmes vásárlásom volt eredeti DVD-n 2990 forintért (DTS magyar hang is van rajta) már bő 10 éve.
Ha megnézted, utána érdemes utánaolvasni különböző fórumokon, hogy ki hogyan fejtegette a dolgokat, kiből mit váltott ki a film. Fogsz érdekességéket találni, de ez a jó benne számomra, lehet róla beszélni, mert számos témát érint.
Volt belőle egy Director's Cut verzió is, de azt nem ajánlom. Számos dolgot lelőnek benne, még kevesebb teret adva a néző fantáziájának (olyan, mintha az Inception-ben lelőnél minden dolgot a néző számára).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.10.24. 20:09:06