1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ToxiMaxi
    First man (Az első ember)

Azt a parkinson kóros k*** ****** az operatőrnek. Szörnyű, hogy szinte minden jelenetbe be kell, hogy remegjen, mozogjon, imbolyogjon a kép, még azoknál a részeknél, ahol felirat látható (pl. helyszín, évszám megjelölésére) és emiatt még nyilvánvalóbb a mozgás. Minden kép közelkép Ryan Gosling szemét nézzük közelről a film 20-30%-ában, értelmetlen 2 másodperces vágások, közelképről közelképre, aztán vannak olyan beállítások, ahol a kép 2/3-a homályos, máshol másodpercekig sötét van vagy olyan félhomály, hogy a részleteket se nagyon lehet látni. A zene simán elmehetne egy depresszív alkotáshoz, néhol meg egy jumpscare horrorhoz. Az űrhajó csavarjait nem is tudom hányszor mutatták full közelről, nem beszélve arról, hogy ekkora rázkódás mellett még a nyelvét is elharapta volna a pilóta/űrhajós nem, hogy a műszert leolvassa, vagy a gombot megnyomja. Szóval az operatőri munka, a vágás borzalmas, pedig ilyenekkel ritkán foglalkozok, de itt értelmetlenül folyamatos mozgásban van a kamera. Szóval ez a része 1/10.

Csak, hogy valami jót is mondjak CGI jó és nem tűnik ki a film képi világából.

Főszereplő nő egész jó, Ryan Gosling viszont nagyon nem illik erre a szerepre, sokszor a mellékszereplők lejátsszák. A film kicsit ritmustalan a jó és a rossz dolgok nem váltakoznak, nem hagy kiengedni és többnyire depresszív, vontatott. Sok dolgot kibont de a holdra szállás szinte egy csettintéssel elintézi. Értem én, hogy ez nem a magasztos amerikai holdra szállás dicsőséges pillanatát örökíti meg, hanem az emberi oldal felől közelít de én ezt nem tudom jó filmnek nevezni. Egy picit jobban megírt párbeszédekkel, jobb jellemábrázolással, jobb szereposztással, normális operatőri és vágó munkával, ez egy nagyon is jó film lehetett volna. Kár érte, mert ilyen témakörben rég láttam jó filmet.

4-5/10