106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Első két részt gyári lemezeken őrzöm. Szerintem ez a rész is csatlakozni fog társaihoz hamarosan...
  • Zephyr Retiring
    Berkeley imdb.

Fiatalság, bolondság. Barátság, szerelem no meg a zenélés.
    Fű, lsd...és persze az életút keresése. Nagyjából erről szóltak az egyetemi évek..

Ebben lényegében volt minden, ami kell egy közepestől kicsit jobb filmbe.
    Tehát ez most nálam: 10/6.
  • kutyakiki81
    Halloween (2018)

Remek tisztelgés a nagy klasszikus 40.évfordulójára. Nem tökéletes, de rosszabbra számítottam. Remek tempójú film, nem kapkodnak, ahogyan az eredetiben se. De a több mint fél órás felvezetés után sem megy át agyatlan hentelésbe. Michael jön, teszi a dolgát, az elvárásoknak megfelelően a vérrel sem spórolnak. Viszont semmi újdonságot nem tud felmutatni, mindent láttunk már régebben vagy máshol.
    Nagy piros pont a főcímért, kirázott a hideg, olyan nosztalgikus!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A film végén nem látjuk Michael égett holtestét, ezt összevetve az eddig bevétellel garantált a folytatás

6/10
  • Bokafix2
    The First Purge (2018)

Az előző részek előzményeit kapjuk meg, itt még csak egy "social experiment" helyiértékén mozog az évenkénti trancsírnap, és ha sikeres lesz a koncepció akkor bevezetik, azaz hivatalosan az év egy kijelölt napján 12 órán keresztül legális lesz bármilyen bűncselekmény.
    Ilyenkor tényleg mindenféle féreg előbújik az odújából, és kiéli gyilkos hajlamát.

Túl sok emlékezetes szereplő nincs, egyedül Skeletor karakterét találták el baromi jól, mert remekül hozta a tébolyodott pszichopatát, csak sajna túl kevés játékidő kapott és emiatt nem tudták elég jól kibontani az egyéniségét. Csavarok nincsenek, a sztori elég jól kiszámítható, és az akció sem kezdődik el azonnal. Sőt, kicsit sokáig is nyújtják az üresjáratot.

6/10
  • Kojiro
    Venom - nemtudom/10

Egyrészt, tök jól szórakoztam.
    Másrészt viszont, több minden zavart.
    Harmadrészt, állati jól szórakoztam.

A tökjóvolt/10 és az egészjóvolt/10 között van valahol. De közben meg annyi minden zavart.

- Túl kevés a szereplő. Kicsit élettelennek éreztem a várost (Amerika kurvára nem ilyen, rendesen kiürítették az utcákat), de nem csak a várost. Eddienek volt eg db főnöke, semmi arccal rendelkező munkatársa (pl operatőr), semmi irodai munkatársa, semmi. A barátnőjén kívül nem volt senkije, de még egy barátja sem. A barátnőjének nem volt senkije. Nem láttad a munkahelyét, nem beszélt senkivel Eddie-n és az új pasin kívül. Nem voltak szüleik. A főgonosznak volt 1db kiemelt munkatársa és azon kívül mindenki arctalan volt, gyakorlatilag statiszta. És kb ennyi volt a film.
    - Eddie jelleme: oknyomozó újságíróként mindig az emberi és a jó oldalon áll, tipikus Lois Lane karakter, kivéve, hogy amikor mondjuk megeszi egy hivatásos katona/rendőr fejét, az nem okoz neki semmi gondot. Nincs lelkiismeret furdalása. Simán "lenyeli" (háhá).
    - Nem halljuk a közvélemény a Venomról. Miután megmenti a világot, senki nem tudja meg, mit tett? Esetleg kiabaszott nagy botrány lesz, amikor kiderül, hogy a multimilliárdos filantrópista tudós egy szemétláda gyilkos volt? Ezért elismerik Venom tettét?
    - Kamerák előtt szétver/kinyír egy rakás rohamosztagos rendőrt. Kb. egyértelmüen kiderül, hogy ő Venom. Akkor a végén hogyan kerül vissza az újsághoz (ugye, a feliratos jelenetben újságíróként megy be a börtönbe, interjút készíteni)? Miért nem kell rejtőzködnie?
  • Zephyr Retiring
    Chariots Of Fire (Tűzszekerek) imdb

Ez eddig kimaradt, most pótoltam.
    A zenéjét ismertem, a filmről ugyanakkor semmit sem tudtam. Eredetileg valami sci-fi féleségnek gondoltam, valószínüleg tudat alatt az Űrszekerekre asszociálva....hát, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
    Jó film, jogosak a díjak amiket kapott.

Így utólag felmerült bennem, hogy ha a hívő ipse vasárnap mégis versenybe száll, nincs az az Isten aki legyőzte volna rövidtávon is...
  • Sequoyah
    Nem azt mondom hogy nincs igazad, hanem azt hogy en szvsz a Marvel eseten mar reg feladtam hogy logika, kovetkezetesseg, vagy racionalitas nyomait keressem a filmben:D
    Amit irsz csak csepp a tengerben...
  • Pluskast
    Na erre kíváncsi leszek

• RatBaG #101049
    kvantumcsavarokkal ledübeleztek mindent, ezt nem tudni...
  • Dynamic
    Azon röhögtem, hogy hogyan maradt meg a "lábán" a berendezés (asztalok, székek, számítógépek), amikor állandóan rángatták meg dobálták a labort. Próbálj meg pl. egy babaházat csak felemelni úgy, hogy a benne lévő játékbútorok a helyén maradnak :)
  • extra sensory
    Viszont nem hiszem hogy lenne Burger King vagy Michelin csillagos étterem ott ahol Janet tartózkodott, és ezt a problémát feloldaná az ha nem lenne jelentősége az időnek. De mivel a fenti világban eltelt idővel arányosan öregedik, így ott is van valamiféle idő, a biológiai funkciók is működnek, ergo nagy bravúr kellett hozzá hogy évtizedekig kibírja étlen-szomjan. A fantáziavilágot sem tudom elfogadni magyarázatnak ha azt látom, hogy a film világán belül nem működik a következetesség.
  • Sequoyah
    Tekintve hogy ez egy fantaziavilag, aminek a valos fizikahoz az egvilagon semmi koze sincs (azon kivul hogy elismetelnek par szakkifejezest), ezert epp ugy oregedett, ahogy az irok jonak lattak. A sztori (azaz a szerelmesek egymasra talalasa) szempontjabol pedig az nez ki jol, ha egyforman oregednek.
  • SzinesGeza
    Akkor ezek szerint van jelentősége.
  • extra sensory
    Ennek a filmnek a margójára egy megjegyzés: (inkább kérdés)

Janet hogy a francba öregedett szarrá a kvantumvilágban? Van ott bármilyen szerepe vagy jelentősége az időnek? Szinte úgy öregedett, mint Hank.
  • Blasta
    Ant-Man and the Wasp - 4/10
    ---------------------------------------
    "Ellopták a labort! Lopjuk vissza! De jajj megint ellopták! Akkor lopjuk vissza megint!!!!"
    Seriously?
  • Sequoyah
    How It Ends (2018)

Ahhoz kepest, hogy mennyire szar kritikakat kapott, kellemes meglepetes volt. Szerintem abszolut nezheto film. Na persze soha nem lesz kiemelkedo, de nem is annak szantak. A Netfix sajat gyartasu filmjei gyakorlatilag a VHS korszak megujulasat jelentik. Viszonylag olcsobb, egyszerubb filmek, amik azert eleg szorakoztatoak egy estere.
    Az alaphelyzet jo es rejtelyes. Tortenete nincs sok, de ez nem is elvaras egy ilyen filmnel. A fobb szereplok se rosszak egyaltalan. A latvanyvilag az abszolut jo, nem lehet panasz ott sem.
    Amit viszont azonnal kivagnek, az az utolso 10-20 perce a filmnek, ami tortenetileg is gyatra, es az itt megjelen szereplok is tragikusak...

6/10
  • CSOCSO
    The Meg

Nem szoktam ezeket a zs kategorias Sharknado meg MegaShark vs SuperSquid szar-fos filmeket lesni mert nem birnam vegigulni. Megrol is fel akartam allni de a felesegem nem engedte. Szenvedjek en is. Borzalom volt. Minden gaz volt. Minden!
    3/10 es csak 1-2 szinesz miatt. Amugy 2/10 lenne no name szineszekkel.
  • Kongy
    Bad Times At El Royale (2018)

Tarantino összes húzását sikerült ellesni... kivéve a jó párbeszédeket, ami egy ilyen hosszú filmnél azért kicsit problematikus is tud lenni. Kicsit kár érte, mert benne volt a potenciál, hogy klasszikus legyen, és ha Tarantino rendezi az is lett volna. Így csak egy okéska film, ami kicsit talán túlzottan el van nyújtva. Azért ha szeretitek a mester filmjeit érdemes vele egy próbát tenni, amíg várunk a Once Upon a Time in Hollywood-ra. 6/10

• Zephyr Retiring
    Bella Vita imdb

Asszonyka meglepetés partit szervez a férje szülinapjára barátokkal, kollégákkal. A férj ezt úgy "hálálja meg", hogy még ott a bulin, behúzódva egy szobába megdugja az egyik kollegináját. Sajnos az esetnek többen is szemtanúi lesznek köztük a megcsalt feleség is, aki azonnal elhagyja a férjét még ott a bulin. A lányuk is vele tart...
    Ez a kezdő rész azt az utat mutatja meg, amikor egyedül, barátok nélkül, zéró munkatapasztalattal Bella megpróbál saját lábára állni és új életet kezdeni...

Bella Australia imdb

A folytatásban Bella barátokat szerez, és igyekszik eközben jó anya is lenni. A lánya ezt úgy "hálálja meg", hogy közli: ő egy esztendőre munkát vállal Ausztáliában. Mit tehet ilyenkor egy anya? Megpróbál munkát keresni valahol a lánya közelében Ausztáliában. Csak ez nem is annyira egyszerű feladat.. Ebben a részben beindítja első önálló vállalkozását, de nem Ausztráliában...

Miután mindkét részt megnéztem, rájöttem, hogy ez egy széria és van még egy rakás epizódja..
  • Jim Morrison
    Skycraper

Sajnos ez a Rock film annyira nem jött be, elég bugyuta. (és kevésbé szórakoztató mint mondjuk Jumanji)
  • Zephyr Retiring
    Infinity War imdb

Na igen: igazából meg sem lepődtem. Az olyan filmek kora végképp leáldozott, ahol komoly érzelmi vívódás bemutatása után valaki lelő valakit. Eljött az a kor, mikor mindenki mindenkit lelő. Hőseink fegyverarzenáljukkal a hátukon jönnek mennek, elsütnek valami poén féleséget, oszt ha haver vagy mosolyt kapsz, ha meg ellenség skulót.
    Ellenségből így skulókból is itt akad bőven.

Akadt azért pár vicces jelenet is. Pl. mikor a mosómedvét lenyuszizták...
    Amúgy ööö....most akkor mi van? A bosszúállók fele és a Galaxis őrzői pár tagja is...
    vajon végképp beadták a kulcsot? Vagy akkor majd később mint Főnixmadár a hamvaiból ők is visszatérnek? Gru(t) szánalmas volt. Korábbi őse(i) jobb is, hogy nem érték meg ezen semmittevő lusta leszármazottjukat. Vagy ez inkább egy fricska akart volna lenni a mai generációnak a készítőktől? Hogy a mai fiatalok pont ilyen lesz@rom stílusba nyomnak mindent mint a kis faágacska?..
    Thanost szinte meg már megsajnáltam...ahogy csak ott ül szomorúan, megfáradtan és nézi a napfelkeltét...

A 3D élvezhető volt, kék punk mukit hiányoltam (hogy is hívják no...pedig itt van a nyelvemen) a furulyasípjával. Na még ő azért kellett volna a látványorgiába...

Hogy ő már meghalt? Na és? Az itt ebben az univerzumban ugyan mióta számít?
    Egyezzünk ki egy 10/6-ba..
  • extra sensory
    Nekem ez a King feldolgozás tetszett eddig a legjobban. Zeldától pl. szó szerint kivert a víz. Fojtogató és félelmetes atmoszférája volt a sztorinak, a remake-jével kapcsolatban viszont fenntartásaim vannak.
  • Bokafix2
    Mi ez a Kedvencek temetője remake? Azért mert az IT sikeres lett, most elkezdik sorra az SK klasszikusokat újragyártani?
  • Zephyr Retiring
    Értem én, hogy gőzgép...de mi hajtja?
  • Zephyr Retiring
    Ne is foglalkozz a dilettánsokkal....nekem tetszik.
  • BaliBoy
    Katasztrófafilm... :)
  • Jabar
    Ez valami katasztrofálisan rossz. :D
  • Dynamic
    Nem megy ez a magyaroknak nem kéne erőltetni. Oké, hogy a glitch effekttel parasztvakítanak, meg oké hogy synthwave, de akkor is annyira magyar, és még egy nyomorult akciójelenet sincs az egész trailerben (na jó, egyszer lőttek).
  • LasDen #101029
  • Sequoyah
    Thanossal az a baj, hogy nem hogy a megoldasa baromsag, hanem mar a problemaja sem feltetlenul valos. O egyszemelyben kitalalja hogy tulnepesedes van, es aztan kiirt mindenkit...
    Az Avangers tagjai nem politikusok, semmi kozuk hozza, nekik egyetlen feladatuk van, hogy megallitsag a pszichopata tomeggyilkost.
  • Sequoyah
    Sokan osszekeverik a nyelvi es genetikai szarmazast, mikozben abszolut lehetseges (sot gyakori), hogy genetikailag A helyrol szarmazunk, mig a nyelvunket atvettuk a B neptol.
    Meg van sok elmelet ami meg tovabbi keveredeseket sugall. Peldaul egy elmelet szerint a magyar nem kiirtotta az Avarokat a karpat medencebol, hanem meghoditotta oket. A kis letszamu magyarsag uralkodott a nagyletszamu helyi lakossag folott, ami nyelvi es genetikai ertelemben is erdekes kerdeseket vet fol.
    Lenyeg, hogy lehet 5 ember 5 kulonbozo helyet mond mint a magyarsag szarmazasa, es mind az 5nek igaza van:D
  • Kojiro
    de miért a spoiler?
  • Tikal #101025
    Jó lenne ha értenéd amit írnak neked... senkit nem érdekel ki írta a dalt, leszarják hogy csepregi vagy soltész vagy raff, az érdekli az embereket ki énekli = ő dala
  • Zephyr Retiring
    besz@rás, hogy te mennyi mindenen fennakadsz..

• Zephyr Retiring
    Erre a választ talán senki sem tudja.
    Továbbá az is kérdés, hogy filmre viszi e bárki is valaha ezt a szálat, és ha igen, pl. az Egri csillagok stílusában, vagy amcsi módra mondjuk Abraham Lincoln a vámpírvadász látványos, humoros stílusában kapjuk e vissza "elveszett" történelmünket.
    Az utóbbi opció szerintem nézettebb lenne :)
  • Tikal #101022
  • ToxiMaxi
    Jaaa, én sem a művész filmekre gondoltam. Azokat én sem szeretem annyira. Inkább a kis költségvetésű de okosan összehozott filmet értem a Kamara film alatt.
  • Bokafix2
    Gon-ji-am (2018)

Az imdb-n nem találtam más címet, esetleg Haunted Asylumként hivatkoznak még rá, ha valaki angolul keresné. Kézikamerás horror, csak itt meg van fejelve azzal, hogy élőben streamelik az interneten a történéseket. Néhány koreai szellemvadász srác egy elhagyatott elmegyógyintézetbe megy forgatni. A céljuk az 1 milliós nézettség elérése, mert abból már fasza pénzeket lehet szakítani. Eleinte csak megrendezik az eseményeket és pojácáskodnak a kamerába, aztán ahogy az lenni szokott kiderül, hogy tényleg szellemek tanyáznak ott. Alapvetően semmi extra nincs a filmben, kivéve 1-2 tényleg parás jelenetet... némelyiknél kicsit meg is ugrottam. Mindegy, ha amcsik rendezik, még ennyire sem féltem volna rajta.

6/10
  • Kojiro
    Igen, sajnos nincsenek nagy-mindent-átfogó-kutatások a témában. Általában a nyelv, a zene, tárgyi leletek, más népek feljegyzései vagy genetika felől indulnak el, de sosem egyszerre mindből. Ez baj. Hiába mutatja ki a genetika, hogy 12%ban avarok vagyunk, ha sem nyelvet, sem kultúrát, sem szokásokat, sem hitvilágot nem örököltünk tőlük (de talán pont rajtuk alapul minden). Ugyanígy itt éltek a kelták több ezer évig a mai ír szigetektől törökországig. ergo akkor lehet, hogy már az avarok is keveredtek a keltákkal és ki tudja milyen hatással voltak rájuk. Meg ott van egy rakás népcsoport, akik megjelentek és elűntek, nem tud róluk senki.
    Kérdem én, ha egy feketét annak idején 400 éve elhurcoltak amerikába, azóta eltelt 16-20 generáció, már keveredett fehérekkel, mexikóiakkal, dél-ameriakkal, most minek kellene vallania magát? Genetikailag kellene megnézni? Mert akkor lehet, hogy 10%ban perui inka, 10%ban azték, 10%ban francia gall kelta és csak 10%ban nigériai. Szerintem a kárpát medencében ugyanez történt, csak nem 400 év, hanem 2500 év alatt és még ki tudja hány ezer év alatt. Avar, kelta, longobárd, vizigót, török, szkíta, kurgán, hun, iráni, német, szláv, római, ez mind-mind járt itt és keveredett. Ki fogja megmondani ezek után, hogy ki vagy te, aki a 20. század végén születtél?
  • Zephyr Retiring
    Nincs is azzal semmi baj, ha valamit filmen nem tudsz elképzelni.
    Ezért vannak a forgatókönyvírók, a producerek és a rendezők. Hármójuk összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy mi vizuálisan is átélhessünk egy egy addig csak papíron létező eseményt.
    Kivételek azok a sztorik, amiket meg az élet írt...