[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Box (A doboz) imdb.
A sztori túl sok meglepetést nem okozott, hiszen nem sokkal a kezdés után be is fut a doboz egy levél társaságában. Benne egy tájékoztatás, hogy mr. akárki-tökmindegy hamarosan felkeresi a kedves szerencsés jelölteket...
Addig a házaspár aki kapta, tesz-vesz, és gondolkodik mire is lehet jó a doboz, ami nem más, mint egy piros gombot tartalmazó eszköz, amit egy kulcs elfordításával lehet aktiválni. A kulcs másnap be is fut a furcsa kinézetű mr.X úr társaságában, aki közli is a legfontosabb tudnivalókat a dobozról:
1) nem nyomják meg a gombot a dobozon 24 órán keresztül. Ez esetben nem kapnak 1 milló dollárt készpénzben. A dobozt elviszik és a lehetőséget felajánlják egy másik házaspárnak...
2) megnyomják a gombot. Kapnak 1 millió dollárt kápé, viszont valaki valahol a világban meghal, mert megnyomták a gombot...
Nos az igazi kérdése a filmnek nem az, hogy megnyomják-e a gombot. Hanem az, a néző mit tenne ugyanebben a helyzetben. Mivel a lehetőség csak házaspár esetén adott, rögtön még a film első pillanataiban meg is kérdeztem az asszonyt, mi mit tennénk. Rám nézett és rögtön azt felelte:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Természetesen azonnal az ipse fejéhez vágnánk a dobozt. Ez nem is kérdés. Ugye?
Hát erre mit mondhatnék? Aztán végignéztük a filmet...
Azt olvastam valahol, hogy a rendező Donnie Darko-val alkotott nagyot. Mivel azt még nem láttam lehet, hogy ez így is van. Majd pótolom.
Viszont szerintem ez sem lett rossz. Bár itt-ott egy egy esemény nem pont illik a képbe, de a rendező biztosan tudja mi miért alakult úgy, ahogy.
Én erre még nem jöttem rá, de talán nem is lényeges.
És talán jobban képben leszek, hogy mire is kellett volna figyelnem itt, ha túl leszek Donnie Darko történetén is...