[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #100966 Enter the Ninja 1981
A B-vitamin a kedvencem. Nemcsak azért, mert sokféle van belőle, de számos közülük kedvező hatással van az idegrendszerre... pihenteti. Így vagyok a filmek terén is. Nekem aztán jöhet minden ami B. Lehet kicsit B, közepesen B, vagy nagyon B. Mindegyikre vevő vagyok. Néha csak azért indítom el, hogy el tudjak aludni, néha végig is nézem.
A Nindzsa színrelép egy bájosan gagyi film. Nem tudok rá haragudni, de nem is vagyok vele megelégedve. Elég zavaró, hogy a harci jeleneteknél (amit nem vittek túlzásba) ritkán vannak hangeffektek, és ezért legtöbbször hangtalanul csattannak a pofonok és a rúgások... a vért se túlozták el, de még mindig több van, mint az Amerikai nindzsában.
Egy 81-es filmtől nem várok falon futást meg bullet time-ot, de túl gyengén koreografáltak a küzdős jelenetek ahhoz, hogy élvezni lehessen. Nero 19-dik századi parasztbajsza még plusz 50%-ot rádob a kínosság faktorra, ahogy szinte átüti a fehér kendőt ami az arcát takarja, és egy háromszöget formáz a szája felett.
Van itt piros nindzsa, fehér nindzsa és fekete nindzsa... megtanuljuk a Kobudera mind a 9 lépését, amit harc előtt fontos megjegyezni, hogy uralhassuk az univerzum energiáit. Nero sikeresen teljesíti a vizsgát és nindzsa-mester lesz belőle... végülis csak a fél dojo-t kellett legyilkolni hozzá. De az öreg mester örül, és ez a fő.
Itt jön a filmnek a legfájóbb pontja: mi a francért van az, hogy egy világos bőrű csávó lenyomja a teljes japán nindzsa klánt, és sört iszik a végén? Miért egy fehér ember lesz a ninjutsu mestere, amikor ez a harcművészet alapvetően a japán kultúrában és mentalitásban gyökerezik? Értem, hogy befogadhatóbbá akarják tenni a nyugati kultúra számára azzal, hogy egy fehér ember lesz a főhős, de annyi film eljátszotta már ezt... Dudikoff az Amerikai nindzsa összes részében és Adkins is a Ninja filmekben.
Ez zéró hitelesség... pl. milyen lenne már az, hogy egy fehérpicsájú alaszkai eszkimó elmegy Brazíliába és lenyomja a helyi capoeira királyt... capoeirában. Mert itt kb. ez történik. Nero nem gyors, és nem ügyes... lumbágóval gyorsabban szaladnék egy hepehupás terepen, mint ő a járdán.
Egy olyan patyolatfehér nindzsaszerkóban sasszézgat az erdőben, amit még az Ariel gyártója is megirigyelne, de nem veszik észre... ő elbújik. Ilyen tájékozódási zavaros ellenfelet tényleg nem nehéz elintézni. De a civil ellenfelei sem jobbak, sőt... szépen megvárják, míg Nero előkapja a nindzsatőröket és beledobja őket a mellkasukba, miközben nekik stukker van a kezükben, csak nem lőnek vele, mert annyira meglepődnek azon, hogy fehér nindzsát látnak... még kérdezgetik is egymást, hogy ez mi a fasz. Mondjuk én sem tudtam volna lelőni, de én a röhögéstől... az egyetlen aki ért valamit a filmben, az Sho Kosugi... ő némileg el tudta hitetni velem hogy egy nindzsa. Nero meg játsza inkább Árpád vezért, abban hitelesebb... (nem).
4/10