[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[BA Quiet Place[/B]
Hang nélkül
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Komolyan? Fejbe kell lőni őket mikor tátják a pofájukat és kész? Komolyan? Páncélozott lények, akiket a hadsereg se tud legyőzni, de egy shootgun az arcba és kész, csak mert idegrángás van a fején?...
Áhh, pedig jól kezdődött. Illetve egy Taitegosz pozitív gyerekkel kezdődik, de a drámai alapot megadja. Feszültségtől nem mentes, lassan építkező a végén felpörgő horrorocska, ahol a színészek beszéd híján, arc és testjátékkal adják át a néző felé eme poszt apokaliptikus világ túlélőinek drámáját.
Csak a megoldás meg a drámai helyzetek direkt generálása, az ami mint a legtöbb horrorban, itt is fáj.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert milyen jó ötlet gyereket hozni eme világra. Értem én a mögöttes gondolatot, de itt hallgatva a szomszéd kölykét, ez egy három másodperces történetet sejtető ötlet.
Külön tetszett a csendes szoba, ahol két réteg újság papír és egy matrac elfedi a gyerek sírást (tudom, még ott volt a koporsó-babaágy is). Korábban persze nem lehetett azt a matracot maguk fölé húzni, csak a vész esetén szabad ilyent
Értem, generálni kell az okokat, ami miatt kicsit feszültebbé és pörgősebbe válik a mozi, mert még sem nézhetünk két óráig halkan csoszogó szinte alig valamit csináló apátiába süllyedt túlélőket, de azért fájt egy kicsit.
Engedjük el a zavaró dolgokat, nem kell mindenbe belekötni. Azok mellett, ez egy jól összerakott, egyedi film lett, nem csodálkozok azon se ha valaki felhúzza rajta magát, azon se ha teljesen bele tud merülni. A két véglet között, úgy érzem egynek elment, voltak igencsak jó részei. Bár egy borzongatóbb horrorra megjött az igényem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.22. 21:06:41