106843

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
mert az nem egy öreg néni volt. -
Biztos rászállt egy légy a homlokára és csak azt csapta agyon.
-
Miért csapta telibe az öregnénit a buszon?
-
fekete párducnál csak jobb lehet
-
Erre egyébként pont tökéletes ellenpélda a 2 Jurassic World film, ahol egyszer lazán hátba robbantanak egy Raptort.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Blue-t meg 5 másodperc alatt lelövik. És ha nem segítenek rajta, meg is döglik. -
Ugye tudod, hogy egy klónozott állatnak is van lelke? Él. Élőlény. Attól még, hogy replika, ugyanúgy létjogosultságú élőlény.
Bár elég fura, hogy ezt magyarázni kell.
Gondolom, a stégen élve elhamvadó Brachiosaurus láttán is az volt a jelenlévők fejében, hogy áhhh, hadd égjen, majd klónozunk újat. -
-
Prof William #100849 Nekem is ez ugrott be. A valóságban egy jól irányzott golyó még egy T-Rex-et is azonnal leterít,de a filmbekben a dínók tizedesével eszik a gépágyúval felszerelt szuperkommandósokat.
Szóval a filmes logika alapján remek fegyverek, mert senki nem tudja lelőni őket. :) -
Bleach (2018)
Nekem sokkal jobban tetszett mint a Death Note részek. Hamisítatlan anime hangulat, látványos akciók, és mivel élőszereplős sokat dob az élményen.
8/10 -
hiper KOCKA #100847 Egy kis Dante Pokla, egy kis Jurassic Park első rész, és egy kis Jurassic World első részből állították össze, ezt az amúgy eléggé felejthető alkotást. Az első Jurassic Park még kiváló volt a maga természetességében, ahogyan bemutatta mi történne, ha kikerülne a kontrol az ember kezéből és átvenné a stafétát a természet... volt látvány, izgalom, meg egy csipetnyi filozófia is belefért a káosz elméletről meg az "élet utat tör"-ről... és még újszerűnek is hatott 1993-ban.
Ahogy jöttek az újabbnál újabb részek, úgy kezdett fogyni a skúló. Érezték, hogy nem mutathatják be mindig ugyanazt mint eddig, mert a buborékozó taknyú 7 éveseknél éltesebb korú érdeklődőket már nem lehetne a vászon előtt tartani.
Ezért kellett a spinó is a 3-dik részbe, hogy mutassanak valami durvábbat a tirexnél, aki lazán ki tudja klopfolni a jelenlegi number one-t. De ez sem volt elég, ezért kaptunk egy Indominus Rex-et, ami már tényleg hűde nem akármi... majd ez is kevés lett, és már a vulkánnak is ki kellett törni. Mert az, hogy nyugisan mentsünk dínót, nem fair... nem fair a nézővel szemben aki elvárja, hogy tengernyi láva és füst közepette meneküljenek ezek a szerencsétlenek, miközben tonnányi súlyú lángoló szikladarabok próbálják kigolyózni őket a faszba. Mintha a dínómentés már önmagában is nem lenne elég nagy feladat.
Ez a vulkán egy szimpla látványelem volt, de kb. semmit nem tett hozzá a filmhez. Egy cseppel sem izgultam jobban. Az öreg Spielberg ellenben még meg tudta csinálni... és nem kellett neki hozzá Indominus Rex meg vulkán, hanem csak berakott egy kis pimasz savköpőt, aki alig volt 1 méter magas, mégis kurva veszélyes volt... a szituáció pedig, ahogyan szétbaszta a kövér proli autós túráját, kiváló volt... egyszerre röhejes, vicces és bizarr az a jelenet.
A jelen filmek készítői mikor értik már meg, hogy a filmes jeleneteket kéne alaposan kidolgozni és az adott szituációkhoz kellene jó érzékkel és kreativitással hozzányúlni, és nem az egyik übermega dínót felváltani egy még überebbel? Mert aztán ennek az lesz a következménye mint a Godzillás filmeknek, hogy jön az Űrgodzilla, a Mechagodzilla, meg Cyberpunk Godzilla... micsoda veretes faszság az egész. Önmaga idiótaságába fullad bele a sztori. Ha alkotói válság van, akkor nem kell alkotni. Engedni kell Szalacsi bácsi kérésének, és ki kell kapcsolni a kamerát. -
SzinesGeza #100846 Han és Lando barátok voltak?
Akkor miért mondta Han, hogy Lando nem megbízható? Én legalábbis nem barátkozom olyannal akiben nem bízom. ;) -
Egy jó hajós jelenet ebben is volt, mikor a konténerben tornáznak a T-Rex körül, összevissza csapkod, üvölt de senkinek nem tűnik fel, míg a raptor papa ki nem jut és óvatosan elsétál :D -
Kedvencem a JP2-ben, amikor az egész legénységet megöli a T-rex a hajón, úgy hogy egy ketrecbe van zárva végig XD -
Hasonló gondolataim vannak a Solo-val kapcsolatban, olyan volt mintha ez csak valami előzmény film lenne ami nincs befejezve még...Chewbacca-val ugyan már kezdtek összeszokni, de Lando-val még nem nevezném barátságnak ami köztük volt.
Egy vicc volt az egész sztori...
Amúgy szerintem a JP filmekből indultak ki amikor azt gondolták, hogy jó ötlet egy dino mint fegyver, ugyanis ha megnézed az eddigi részeket, akármikor megpróbáltak lelőni egy T-rex-et vagy bármit sose jött össze :D A szuper elit kommandós csapatot mindig felfalták, a helikopterek lezuhantak és sorolhatnánk a nevetséges jeleneteket.... -
DantesHUN #100842 Han Solo film. Hát...amúgy nem volna rossz...csak...semmi emlékezetes nincs benne. Meg semmi Star Wars hangulat. Meg nem alapozza meg ,hogy Han és Chewbacca meg Han és Lando mégis mitől is barátok? Ebből semmit nem érezni. Amúgy nem volna rossz sci-fi kalandfilm...csak épp nem Han Solo és nem Star Wars kéne hogy legyen . Akkor elmenne egynek. De így?
Jurassic World...oké oké persze látvány ott van. De olyan szinten szar hülye ZS kategóriás a forgatókönyv...fájdalmas. Kimentik a klónozott!!! dínokat egy szigetről. Mi francnak? Tudnak csinálni újakat. Minek vitázik azon a kormány, hogy ki mentse e őket? Ezek nem kihakló félben lévő fajok, hanem bármikor újra gyártható klónok! Na bumm, ki tör a vulkán. Klónozzunk új dínókat máshol.
Ja bocs...az egész arra ment ki hogy indigóraptort tudjanak csinálni. mert...dinóból lehet csinálni fegyvert.
Sose értettem, miért hiszik azt a ZS kategóriás filmekben, hogy a szörny jó lesz fegyvernek? Egy drón jobb.mint egy rakás pénzem klónozott állat.
Akármennyire is vérszomjas őshüllő, egy nagy kaliberű fegyver lazán végezne vele.
És utálom azt a mentegezőzést, hogy látványfilm ne keress benne logikát. A szart! Attól még hogy valami látványfilm lehetne értelmes forgatókönyvet írni. -
Sequoyah #100841 The Spectacular Now (2013)
Ujabb tini romantikazas, most egesz mas szemszogbol. Az alaphelyzet erdekes, es konnyu azonosulni vele. A srac jofej, tehetseges, de megis kallodik es semmit nem csinal, es ugye sokan erezzuk hasonloan magunkat:)
Ezt a toketlenkedest eleg realistan abrazoltak, sot meg tul realistan is, mert meg nezokent sem ertjuk hogy akkor most mit miert is csinal. De igazan talan ott ut vissza, hogy az esemenyeknek nincsen fo vonala, csak ugy tortennek a dolgok. Ez ugyan eleg eletszagu, de filmkent gyakran unalomba fullad. Amikor majdnem van egy kis drama, aztan ott se tortenik semmi komoly.
Melysege ugyan van a karaktereknek, szoval aki szeret belemelyedni a karakterek pszichejebe, az lehet elvezni fogja, de ez az oldala a filmnek elegge a hatterben marad.
A filmet az menti meg, hogy a fobb szereplok szimpatikusak es szeretnivaloak.
6/10 -
You were never really here
Nem volt rossz. Nekem tetszett. Ha kicsit feszesebbre vették volna a tempót, és a végén a vendéglős jelenetet nem csavarják meg, akkor (nálam) ütött volna.
7/10 -
you were never really here
Igazi muveszfilm abbol a szempomtbol, hogy nagyon lassu, kb 5 perc van vegiguzva rendes jatekidore :(
Elege vegyesek az erzeseim, aludni kell ra parat. -
Extinction
borzalmas. még mielőtt eljutott volna a csavarig a történet, már rossz volt de a csavar még rátett egy lapáttal, ott vált totál értelmetlenné az egész film, milliónyi kérdést felvetve, amikre nem kaptál választ.
5/10 vagy még rosszabb... -
Egyébként nem tudom, hogy lehet még ezt fokozni. Ha már minden csúnya gonosz embert legyőztek, akkor csinálnak egy James Bond vs. Ethan Hawk-ot? :D -
Mission Impossible - Fallout
Hamisítatlan akciófilm volt. Nekem tetszett. Bár így visszagondolva a film közepén van egy orbitális logikai bukfenc. Bár az is lehet, hogy majd az újranézésnél letisztul.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elvileg ugyebár mikor Hanry Cavill karakterét lebuktatják és oda küldenek egy osztagot, hogy begyűjtsék őket, akkor ezt elvileg HC karaktere nem tudhatta, hiszen éppen lebukott, tehát a swat-osok sem lehettek volna az ő emberei.
7/10 -
hvitya #100835 Revenge - A bosszú
Tipikusan az a film ami olyan szar, hogy az mar jó.
Onmagaban mar az abszurd hogy a csaj a baleset utan egyaltalan el hat meg az hogy Rambonak all.
A 50 liter vér amit a szereplők fejenkent elveszitenek a film alatt szinten kicsit tulzas, de ennek ellenére, ha az agy kikapcs még szorakoztato is lehet.
Engem vegig lekotott ezert legyen 6/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem ezt elég szarul komunikálták le, wiki szerint: " Alarcón had ordered the murder of Alejandro’s wife and daughter" És ha nem így lenne, akkor j nagy hulüyeség lenne az előző rész, mert akkor Alejandro miért az Alarcon ellen ment és miért nem Reyes ellen rögtön?
Update: rákerestem Fandom wiki-n és ott is csak idén adták hozzá azt a leírást, hogy Reyes az Alarcon felett van. Szomorú, hogy ennyire össze kellett kalapálni a sztorit, hogy legalább fél lábon álljon.... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mert Reyes embere tette. Neki tökmindegy ki volt, számára egy brandnek számított ez az egész. Számára mindenki benne volt, aki kapcsolatban állt a gyilkossal.
Átlőtték a száját, épp ezért nem értem, hogy hogy nem fulladt bele a saját vérébe... vagy miért nem vérzett el? Ráadásul ott fekszik reggelig, no ellátás, no segítség, patanyi vér elfolyt, de még van annyi kakaó benne, hogy kiérjen az útra, elkösse a kocsit, és szétgránátozza a rá támadó hadfiúkat. Kicsit hihetetlen volt ez az egész szituáció.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor ebben a részben miért akarta megölni a kislány apját? annak már semmi köze nem volt a családja halálához.
A száját lőtték át, egyébként bőven találni példát túlélt fejlövésekre... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem Reyes ölte meg a családját, de az ő embere hajtotta végre az akciót utasításra... így tök mindegy ki volt a tettes, az értelmi szerző számít, mert ő a valódi bűnös. Én inkább azt nem értettem, hogy hogy lehet túlélni egy takaros pofánlövést. Talán a Sin City-ben vagyunk? Mert ott tudom ezt elképzelni. -
Tegnap néztem meg az új Ragadozó filmet. Kellemes csalódás volt, mert a lehúzó kritikák ellenére jó film lett. Nincs annyi poénkodás benne, mint ahogy az előzetes sejteti, és nem is logikátlan, csak normálisan vêgig kell gondolni a törtênteket. Az tény, hogy sok újìtás volt benne, de ha a Ragadozó 2 tetszett, akkor ez is fog. A Ragadozók-nál meg sokkal jobb lett ez a rész. -
most megnéztem, és tényleg... akkor ezt megúsztam, hogy nem láttam az újabb előzeteseket. -
A későbbi előzetesek kb a film második felét is szétspoilerezték... szóval nekem aki kb az összes trailert látta nem sok újdonságot hozott a film sajna. -
Jurassic World: Fallen Kingdom
Amit kiemelnék, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!emlékeim szerint, a trailer csak a film első 40 percéből mutatott jeleneteket, így kicsit meglepődtem mikor helyszínt váltottunk. Ritka az ilyen
Chris Prattnek volt néhány jó dumája, egyébként egy sima popcorn film. -
SzinesGeza #100826 Annyiból tetszett, hogy nem nyomták tele klisékkel.
Nem úgy mint az eredetit. ;) -
Predator (2018):
Nem csalódtam Shane Blackben. A tőle megszokott laza, "haver-zsaru" humor itt is sziporkázik. Szabályosan végigröhögtük a fél filmet. (Bár nem volt tömve a terem...) A karakterek szinte mind szerethetőek, és kicsit izgulni is lehet értük. A vérrel és a belsőségekkel valóban nem spóroltak. A vágás mai szokáshoz híven gyötrelmesen szar és szapora.
Jah, és amúgy néha felbukkan valami Predator is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit gyanús volt nekem, mennyire ráfeküdtek a karakterek bemutatására. Leginkább a motel ágyas jelenetnél. Egészen a film végéig senki sem hal meg.... Hogy aztán hirtelenjében kinyírjanak mindenkit. És természetesen csak a 3 kötelező minta figura marad életben, a gyerek, a nő meg a főszereplő csávó. Gratulálok. Pedig ezzel a szereplőgárdával simán építhettek volna egy folytatásra.
Az utsó 20 percre amúgy komolyan, miért őrült meg a vágó??
Sikerült mindenkinek észrevennie, hogy a nikotin-rágós feka hogyan halt meg? Ugye a saját predator ágyúja robbantotta le a fejét. Nah de annyira elrejtve, annyira gyorsan, hogy ha abban a pillanatban pislogok, komolyan fel sem tűnik.
A Predator egyszer célba vesz valakit, aki úgy fest, hogy vagy a csaj, vagy a Shia Laboeuf hasonmás csóka, lelövi, aztán csak abból tudjuk meg, hogy egy statiszta volt, hogy később mindkettejüket látjuk.
A Predatorokról talán 2x látunk 1 másodpercnél hosszabb közeli snittet. Gusztustalanul kapkodósra vették a figurát.
A kutyát nem nagyon értettem. Mármint nem az ufó-kutyákat, hanem a földi kutyát. Az minek is kellett? Főleg, hogy 2x is ki-be futkározott a képbe. Mégsem történt vele semmi. Tök értelmetlen volt.
Illetve a végén a cigis, tikkelő szemű feka miért is köhögött vért a pajzson fekve? Őt nem nyeste meg sehol. Akkor ért le a tüdőrák, vagy mi van?:D
A végéhez meg nem tudom, mit fűzzek hozzá. Amíg felvezették a jelenetet, pörgött az agyam, hogy mi lehet az ajándék... Valami predator-ember hibrid? Esetleg egy Schwarzi cameo?:D
Lehet elfogult vagyok, de nekem jobban tetszik, hogy a technika a Prediknél van, az valahogy az ő imidzsüknek szerves része. Ne kapják már meg az emberek is a teljes high-tech ruházatot.
Jah és amúgy megőrülök attól, ha egy filmben irdatlanul túltoltan zseninek mutatnak egy gyereket. Itt is az autista 8 éves kiskölök természetesen a végén melót kap az ufó kutatás részlegnél, saját asztallal. Hogyne, teljesen hiteles.
Összességében jó kis akció-vígjáték volt ez. Minusz a végjáték.
Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2018.09.13. 19:42:21 -
kutyakiki81 #100824 The Predator
Repülnek a fejek, szakadnak a végtagok, vérrel sem spórolnak. De nyomába sem ér az eredetinek. Persze nem is akart, de hát mi más lenne az összehasonlítási alap?
Elég B szaga van, erőltetett a humor, nem passzol a filmhez. Egyszeri megnézésre alkalmas, de könnyen felejthető film.
6/10 -
Sicario Day of the soldado
megpróbáltam elengedni az elvárásaimat, mert az első rohadt jó volt... látni lehetett hogy Solima próbálkozott folytatni a hangulatot, képi világot, de sajnos nem sikerült neki. Nem tudta hozni azt a feszültséget amit Villeneuve igen.
Nem voltak rosszak az akciók, de lerombolta őket egy két gagyisággal:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Humvee elakadt abban a semmi árokban, bitch please vagy mikor a végén helikopterekkel erednek a lány nyomába, éjszaka van, még két perc amíg odaérnek, aztán már dél van mikor tényleg odaérnek és lelövik a kartel tagokat :D
Valamint azt sem értettem, bár lehet nem figyeltem eléggé, hogy akkor most Alejandro-t mi is motiválta? A családjáért már bosszút állt az előző részben.. nem a Reyes ölte meg őket aki után most mentek..
6/10 -
Sequoyah #100822 To All the Boys I've Loved Before (2018)
Szamomra nagyon pozitiv meglepetes volt ez a film, ahhoz kepest hogy soha nem hallottam meg rola azelott, hogy veletlenszeruen ra nem kattintottam volna Netflixen.
Felszinesen nezve ez is egy tinis/gimis romantikus film, sokadik feldolgozasa annak hogy hogyan elik meg a fiatalok a gimit es az elso szerelmeket. Viszont a temanak egy magas minosegu feldolgozasarol van szo.
A szineszek nagyreszt ismeretlenek, es atlagosak, de ennek ellenere a karaktereik emlekezetesek, es legfokeppen szerethetoek. Kulon tetszett, hogy mindennapi karakterekrol van szo, akikkel konnyu azonosulni, es nem a tipikus karrikaturakrol (pl a streber, a taho elsportolo, a csunya lany, az osztaly szepe aki lenezi a tobbit).
A tortenete egyaltalan nem klises, azon tul hogy nyilvan ez is hasonlo, letezo tini-problemakat dolgoz fel.
Negativumot igazabol nem tudom mondani rola, azon kivul hogy nagyon kiemelkedot semmiben nem tud mutatni, ami ahhoz kene hogy egy hosszu tavon is emlekezetes film legyen belole.
Szoval egy rendkivul szeretheto film, foleg ha a parunkkal nezzuk, es meg emlekszunk a sajat gimis elmenyeinkre.
8/10 -
kutyakiki81 #100821 Keresés (Searching)
Ahogy az Unfriended - Dark web, ez is teljesen számítógép kijelzőn játszódó film. Eltűnik egy tini lány, apja elkezdi keresni. Először internetes barátok között, majd a rendőrség bevonásával. Nem kiszámítható film, jól összerakott, meglepő web-thriller.
6/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kitudja mi történt hulkkal... pl. már a mozi után is beszéltük hogy Loki tuti nem halt meg, nem lehet ennyire hülye hogy egy "majdnem istennek" nekimegy. utána redditen elemezték hogy jobbkezes, a tesseractot is jobbkézzel nyújtja át, de balkézzel döf thanos felé... lehet hogy hulkba "menekült" ami hatással van a zöld szörnyre is vagy kitudja -
Régi idők kocsija (Coupe de Ville, 1990)
Nagyon erős film a családról, a testvérekről egy jópofa road-movie-ba csomagolva. Emlékszem gyerekkoromban többször is láttam és nagy hatással volt rám.
9/10 -
Sequoyah #100818 Azert a Ragnarok-ban is tortent egysmas Hulkkal ami eros hatassal volt a lelkivilagara... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem belefer, hogy van aki ezt gondolja rola meg van aki mashogy gondolja. Sok jelentosege igazan nincs. Thanos tul konnyeden elbant a hulkkal barmi ko nelkul. Hulyesegnek tartom de megertem, hogy a film miatt igy lett megcsinalva.Lesd meg youtubeon amikor a hulkbusterrel verekszik 10 szer kemenyebben el lett verve a hulk. thanos leosztott neki 1-2 pofont meg vesen verte oszt kesz. Nehezen hinnem el, hogy befosott thanostol. Hulk nekimegy barminek es csak mergesebb es erosebb lesz minnel jobban elpicsazzak.