[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Predator (2018):
Nem csalódtam Shane Blackben. A tőle megszokott laza, "haver-zsaru" humor itt is sziporkázik. Szabályosan végigröhögtük a fél filmet. (Bár nem volt tömve a terem...) A karakterek szinte mind szerethetőek, és kicsit izgulni is lehet értük. A vérrel és a belsőségekkel valóban nem spóroltak. A vágás mai szokáshoz híven gyötrelmesen szar és szapora.
Jah, és amúgy néha felbukkan valami Predator is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit gyanús volt nekem, mennyire ráfeküdtek a karakterek bemutatására. Leginkább a motel ágyas jelenetnél. Egészen a film végéig senki sem hal meg.... Hogy aztán hirtelenjében kinyírjanak mindenkit. És természetesen csak a 3 kötelező minta figura marad életben, a gyerek, a nő meg a főszereplő csávó. Gratulálok. Pedig ezzel a szereplőgárdával simán építhettek volna egy folytatásra.
Az utsó 20 percre amúgy komolyan, miért őrült meg a vágó??
Sikerült mindenkinek észrevennie, hogy a nikotin-rágós feka hogyan halt meg? Ugye a saját predator ágyúja robbantotta le a fejét. Nah de annyira elrejtve, annyira gyorsan, hogy ha abban a pillanatban pislogok, komolyan fel sem tűnik.
A Predator egyszer célba vesz valakit, aki úgy fest, hogy vagy a csaj, vagy a Shia Laboeuf hasonmás csóka, lelövi, aztán csak abból tudjuk meg, hogy egy statiszta volt, hogy később mindkettejüket látjuk.
A Predatorokról talán 2x látunk 1 másodpercnél hosszabb közeli snittet. Gusztustalanul kapkodósra vették a figurát.
A kutyát nem nagyon értettem. Mármint nem az ufó-kutyákat, hanem a földi kutyát. Az minek is kellett? Főleg, hogy 2x is ki-be futkározott a képbe. Mégsem történt vele semmi. Tök értelmetlen volt.
Illetve a végén a cigis, tikkelő szemű feka miért is köhögött vért a pajzson fekve? Őt nem nyeste meg sehol. Akkor ért le a tüdőrák, vagy mi van?:D
A végéhez meg nem tudom, mit fűzzek hozzá. Amíg felvezették a jelenetet, pörgött az agyam, hogy mi lehet az ajándék... Valami predator-ember hibrid? Esetleg egy Schwarzi cameo?:D
Lehet elfogult vagyok, de nekem jobban tetszik, hogy a technika a Prediknél van, az valahogy az ő imidzsüknek szerves része. Ne kapják már meg az emberek is a teljes high-tech ruházatot.
Jah és amúgy megőrülök attól, ha egy filmben irdatlanul túltoltan zseninek mutatnak egy gyereket. Itt is az autista 8 éves kiskölök természetesen a végén melót kap az ufó kutatás részlegnél, saját asztallal. Hogyne, teljesen hiteles.
Összességében jó kis akció-vígjáték volt ez. Minusz a végjáték.
Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2018.09.13. 19:42:21