106842
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • kutyakiki81
    Az apáca

Nagyon-nagy gótikus horror hangulat! Mintha egy Hammer filmet láttam volna, modern köntösben (kastély, temető az erdőben, stb...). Nagyon jó a film felvezetése, de valahol a közepénél kicsit ellaposodik, sok a felesleges jump-scare. Sokat ugyan nem tesz hozzá a Conjuring "univerzumhoz" , és tény, hogy többet ki lehetett volna hozni a karakterből, de élvezhető film, sokkal jobb mint a két Annabelle.

7/10
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Hulk nem szokott fosni. Okorseg. Minel jobban elverik annal mergesebb lesz es ezaltal annal erosebb."

Akkor ennek megfelelően sokkal erősebben és mérgesebben kellett volna felpattannia a padlóról, és folytatni a bulit Thanossal. De nem ezt tette. Lelépett és átadta a stafétát Bannernek. Miért épp azután sztrájkol, hogy földbedöngölik?
    1 kő volt egyébként Thanosnál, a hatalom köve, és nem használta Hulk ellen. Thor ellen használta, amikor kényszerítette Lokit a térkő átadására.
  • CSOCSO
    Mindenki ugy fogja fel a hulkos thanosos dolgot ahogy akarja. Nekem a masik elmelet szimpibb. Nem fosik hanem sztrajkol. Hulk nem szokott fosni. Okorseg. Minel jobban elverik annal mergesebb lesz es ezaltal annal erosebb. A sztrajk okat meg mar leirtam. Semmi bajom a sztrajkkal. Gagyi lenne ha mar megint hulk verne el a fogonoszt. Bar tegyuk hozza tul konnyen el lett verve. Konnyebben lenyeltem volna a dolgot ha valamelyik kovet is hasznalta volna Thanos. Nem emlekszem hany ko volt nala.
  • CSOCSO
    unszimpatikus feje van de nagyon :(

Gal Gadotnak nagyon jol all WW. Csak kar hogy a filmje uberfos volt.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.09.06. 02:43:39
  • Tikal #100811
    és akkor mi lesz? legyárt száz indoraptort és elenegedi őket Csecsenföldön? Persze tudjuk, a JW világában a katonák olyan bénák hogy nem bírnak lelőni soha egy dinót se, de a vulkán elől 10 perc alatt összeszedték mindet, még egy Rex-et is :DD
  • DantszEE
    Stygimoloch volt, nem Pachy.:D
    Amúgy meg már az előző részben is sunnyogott Wu a militarista gonosz bácsikkal, szal nem nehéz kitalálni, honnan vannak a cuccok.
  • vérpocok
    Op lenne? Ugyan... kismiska a csaj. Valahol egy idegen nyelvű oldalon találtam egy részletes Tier besorolásos rendszert (10-0) ahol minden képregényes univerzum összes karaktere egy érába van sűrítve és részletesen osztályozzák a képességeiket és az összes lehetséges erőszintet... a Tier 10-es az átlagember szintje, (ez is fel van osztva A, B, és C-re) Marvel Kapitány valahol a Tier 4-5 táján kullog... ha 0 a legdurvább szint, akkor mennyire erős lehet? Nos, nagyjából közepes.
  • Jim Morrison
    Hancock :c
  • Synchronous
    Ivászat és szupererő... na bameg. Még nagyobb kárt csinál mint Thanos. :D
  • Jim Morrison
    :o

too OP plz nerf
  • vérpocok
    Ha már felvetetted...

Marvel Kapitány

Képességek:

Energia elnyelés és manipuláció.
    Előre érzékeli a veszélyt.
    Létre tud hozni fényt, hőenergiát, és sugárzást.
    Meghaladja a hangsebességet.
    Életben tud maradni az űrben.
    Szupererő és állóképesség.
    Ellenálló a mérgezéssel és betegségekkel szemben.
    Teleportáció és illúziókeltés.
    Gravitációkontroll.
    Emberfeletti reflexek.
    Magas healing faktor.
    Újra tudja alkotni magát. (komoly sérülés esetén)

Gyengeségek:

Alkoholista.
    Gyenge ellenállóképesség a mágiával szemben.
    Komolyabb erőhasználat során hamar lemerül.
    Gyenge telepatikus ellenállás --> manipulálhatóság.

Az említett képességek és gyengeségek a képregénybeli Marvel Kapitányra vonatkoznak. A filmben ettől eltérhetnek.
  • Tikal #100804
    hát wonder woman szexibb :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.09.05. 21:23:30
  • Tikal #100803
    És? Meg amúgy is ki vitte el és mikor? Sikitva menekült mindenki az aukcioról, akit nem taposott le a Pachy. Biztos hogy nem tudnak annyi állatot legyártani, hogy az veszélyeztessen bárkit is egy kisebb falun kívül. Mire végeznek vele már lenyomozták őket...
  • nordan
    fehér szőke nő??? mare ebbű baj lesz!!!

• DantszEE
    Elvittek egy csomó dns-t is. A filmben többször is elmondják, hogy ha a dinók rossz kezekbe kerülnek, akkor mások is kísérleteznek. Ergo más is teremteni fog.
  • LasDen #100800
    ami érdekesebb szerintem. A fiatal Sam Jackson :O
  • TBTPumpa
    Marvel kapitány:
  • Tikal #100798
    Hát azért nevettem ki, mert nonszensz :D
  • DantszEE
    Utsó kérdésedre: Nézd meg még egyszer az utsó 5 percet.
  • Bokafix2

"Elotte a HULK buster is elverte."

Nem a Hulkbuster verte el... ahhoz az kevés lenne. Veronika nyomta le (amit egyébként részben maga Banner tervezett) mivel ott volt a fejük felett és folyamatosan pótolta a szétroncsolt alkatrészeket, amiket Hulk szétkapott. Ha ő nincs, akkor annak a küzdelemnek 1 perc alatt vége lett volna... akkor Hulk szétcsapja a bádogkasznit, mint hülyegyerek a legót.

"Nem igazan zaklatta a lelki vilagat."

Annál a harcnál Hulk nem volt magánál... nem volt önmaga. Wanda manipulálta az agyát, azt sem tudta mit csinál... valószínűleg nem is emlékezett az egészre. Thanosnak viszont józanul ment neki, nem állt elmekontroll alatt.

"Most megint el lett nyomva Bruce altal es megint csak akkor van elohivva mikor az O segitsege kell."

Érdekes, hogy a Ragnarokban évekig nem változott vissza, (nem is tudott) most meg jött ez a földbedöngölés, és Hulk egyből eliszkol és visszajön Banner... én nem gondolom, hogy Banner nyomta el Hulkot, (ha igen, miért pont ekkor) hanem a Thanos általi vereség után maga Hulk adta át a vezérlést Bannernak... ahogy mondod, a Ragnarokban ő volt a király, minden küzdelmet megnyert, most meg lazán elpicsázzák a kurva anyjába... ez túl nagy szégyen neki.

"Marvel kapitanyt nem ismerem egyaltalan fingom nincs, hogy hol all erossegileg."

Nos, kibaszottul magasan... mondhatjuk úgy is, hogy ő a jelenlegi csúcs.
  • CSOCSO
    Reprisal

Bruce Willis is rajta van a boriton pedig teljesen felesleges bele a csavo. Ezer sebbol verzik a film. Nem emlekszem mikor lattam utoljara egy ilyen filmet aminel 5 percenkent a fejemet fogtam.
    Bankrablos film. Semmi csavar csak a baromsagok.

4/10
  • CSOCSO
    Hulk viselkedesere (szerintem) ertelmesebb magyarazat:
    Hulyesegnek tartom, hogy befosott volna thanostol. Hulk annal erosebb minel mergesebb. Elotte a HULK buster is elverte. Nem igazan zaklatta a lelki vilagat. Amit inkabb valoszinubbnek tartok, hogy siman sztrajkol. Elotte o volt a legkiralyabb harcos azon a bolygon a ragnarokban. Mindenki szerette, elvezte az eletet mint allat. Most megint el lett nyomva Bruce altal es megint csak akkor van elohivva mikor az O segitsege kell. Szeintem ebbol lehet elege. Kivancsi leszek, hogy kovetkezo reszben elohivjak-e a worldbreaker hulkot valami miatt. Szerintem thanos kb verhetetlen. Ket lehetseges verziot birnek lenyelni: 1) csattintas utan az egesz gauntlet tonkre csapodott es nem igazan lehet hasznalni a koveket egy ideig. jon worldbreaker hulk es agyoncsapja thanost. 2) nebula bepoccen, hogy kinyirta a noveret az apja es ellopja a gauntletet es mivel csak a time stone maradt mukodokepes visszaforditja az idot.
    Marvel kapitanyt nem ismerem egyaltalan fingom nincs, hogy hol all erossegileg.
  • Tikal #100793
    JW Fallen Kingdom

hát sikerült alul múlnia az előző részt...
    Most komolyan hagyták, hogy a taknyos kölök kinyissa a kaput? Hát "ők is olyanok mint én" mondja a kislány.. ja, te is felfalod a szomszéd falut reggelire, mi? Atyaég.... Ugye nem azzal akarják folytatni, hogy majd az a tizenegy néhány dino benépesíti észak amerikát ? :D

5/10
  • stargatelost
    Thanos téma margójára:

:D
  • BaliBoy
    +1 az ötösre! (tétre, helyre :D)
    Teljesen logikus magyarázat. Egyszerűen fingja sem volt, hogy mit hajítanak felé. Persze az is lehet, hogy az sem ért volna sokat ha tudja, hogy különleges mert a világ összes gyerekének szeretete összpontosult benne, ami ellen tehetetlen lett volna. :D
  • Seth
    Szerintem

McClane

Drágán add az életed

lesz
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.09.04. 17:27:54
  • Kmarha
    Vagy csak egyszerűen a "Legeslegdrágább az életed" vagy "Még legdrágább az életed" is játszik természetesen.
  • Kmarha
    "Megvan az új Die Hard-film címe
    ..
    Az új cím tehát: McClane
    .. Ezzel biztosan nem lesz nehéz dolga a fordítóknak"

Aham.. "A nevem drága", "Drágán add a nevedet", "Legdrágább a neved", "Ó, McClane, drága név", ..
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.04. 16:24:44
  • Sequoyah
    Szerintem a valasz eleg egyszeru. Eppen csak hogy betette az utolso kovet, es meg 0 ideje volt hozzaszokni, es megtanulni hasznalni az erejet.
  • Bokafix2
    Hulk viselkedésére már az Infinity War legelején megkaptuk a magyarázatot:

Csúnyán bucira verték a fejét, így elszállt az önbizalma szegénynek... eddig ugyanis kajakra azt hitte hogy ő itt a jani, és nincs ellenfele. Hulk erejét maximálisan kihasználni szerintem csak akkor lehetne, ha kinyírnák a barátnőjét. Az olyan extra mennyiségű manához (harag) juttatná, hogy már nem is zöld lenne hanem lila... szerintem akkor összegyűrte volna Thanost... persze szigorúan gauntlet nélkül.
  • Kojiro
    Sztem a Thanos-os kérdére az a válasz, hogy a buborékká változtatás (stb...) casting time-ja 2 sec és ezért nem volt ideje rá , vaaaaagy pedig épp cooldownon volt az összes skillje a nagy csata hevében
  • CSOCSO
    En is 5os pont alatt levo szoveget potyogtem volna be eppen. Valszeg fingja nem volt, hogy mi repul fele
  • tigeroo
    ...és Hulk viselkedésére is lesz magyarázat a következő részben, azt állítják a Russo-tesók.
  • Blasta
    Találtam pár lehetséges választ, szintén csak tippek úgy tunik:
    1.Stormbreaker is made by the same makers of the infinity gauntlet.
    2.Stormbreaker was designed to kill Thanos.
    3.Thor was a bit pissed when he threw it. (:D)
    4.Thor gave a large amount of supporting lightning to his throw.
    5.Thanos didn’t know it was an extraordinary axe, he likely didn’t bring the full might of the gauntlet to bear as he didn’t want to burn it up pre-Snap. E.g. “when I swat at a fly, I don’t use my full force because I don’t expect the fly to be stronger than most flys. Thanos didn’t realize what Stormbreaker was or the force behind it until it was too late.”
    6.In the film, the beam never touched the axe, it was deflected by a rainbow coloured barrier. It’s likely that the shielding from the dark energy helped to deflect the blast.

A legvalószinubb és kézenfekvobb ezekbol sztem az, hogy Thanos egy normál repulo tárgyat várt csak becsapódni némi villámmal spékelve ami ugye számára semmi extra és nem egy Thanos-killer isteni csatabárdot, ezért eszébe sem jutott az Infinity gauntlet-et használni.
  • Blasta
    Én nem ismerem ezt az univerzumot azon kívul amit a filmekben szedtem ossze, de tobb mint valószinu, hogy megvan rá a megfelelo magyarázat az alkotók fejében. Pl. mittomén a Stormbreaker annyira nem evilági/isteni tárgy, hogy a koveknek nincs hatalma felette. Szerintem ez lehet a megyarázat, de csak tippelek itt, valszeg vér-marveles arcok tudnak rá más/kézenfekvo, tényeken alapuló magyarázatot is esetleg :)
  • LasDen #100780
    Persze a válasz az egészre a narratív és dramaturgiai szempontok, hogy működjön a film.

Viszont ha in-universe választ keresel, akkor valamennyire lehet ezt azzal magyarázni, hogy a megszokásból eredő cselekvést nem lehet olyan gyorsan felülírni. Ha 50, 100, 5000 év alatt 10-20-100000 alkalommal az a reakciód arra, hogy egy baltát, kést, kismacskát dobnak feléd, hogy megállítom, kikerülöm, akkor az x+1. alkalommal is az lesz. Nyugodt környezetben, mikor senki se zavarta, akkor kihasználta a köveket. Mikor a pillanat tört része alatt kellett döntéseket hoznia, akkor a kövek csak asszisztáltak az ösztönös reakciókhoz. Nem igazán de többé-kevésbé... :D
  • Prof William
    Igen ez hiba. Kb onnantól hogy Thanos
    megszerzi a Valóság Követ, többé senki sem tudná megállítani mert pl egy másodperc alatt egy halom kismacskává, buburékká vagy éppen kővé változtathatná az egész Avengerst ahogy pl Draxal is tette. Pl a Knowhere-n és Starlod fegyverénél is látszott hogy tökéletesen uralja a valóságot. Ha csak azt az 1 követ használná, volna onnantól kezdve kb véget-érne az egész film. De persze ezt az erőt nem használta ki. :)
  • Kmarha
    Tomb Raider (2018)

A legjobb játék adaptáció amit láttam. És egy nagyon könnyen feledhető film.

Ami rossz volt benne, az a történet, a karakterek, egy-két színészi játék vagy a színészre ráerőltetett klisé szerep/jelenet, valamint a cgi, legalábbis a gyors mozgás mögé berakott zöld háttér és az ugrások de főleg az esések során használt cgi Lara model.

Ami tetszett, az a főszereplő Alicia Vikander játéka (kivéve a fent említett pár erőltetett jelenetét), a fent említett cgi problémák mellett is meggyőző látvány világ (helyszínek, kamerakezelés), valamint a játék adaptáció műfajhoz kötött sajátosságai, azaz a játékkal való megfeleltetése. Rengetek jelenet, ikonikus tárgy, felírat, helyszín visszaköszön, de maga a történet menetei s bőven merít az amúgy filmessé vett játékmenetből. Lehet, hogy valójában a TR reboot érdeme, mert eme modernebb stílusnak köszönhetően, jóval könnyebb lehetett vászonra álmodni, mint az elődjeit.

Nem igazán várom a folytatást, de egynek elment.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.03. 21:17:47
  • mégvadabbdisznó
    Avengers: Infinity War 8/10

Nekem bejött. Egyedül Hulk gyávaságát sajnáltam. Merthogy egyszer rinyálni oké, de folyamatosan...?

A Stormbreaker miért állítódott bele Thanos mellkasába? Épp előtte tette helyére a 6-dik kavicsot, tehát full power szinten volt. Miért nem tudta 6 kővel sem megakadályozni a becsapódást? Pedig még próbálkozott is. Márcsak a valóságkő is elég kellett volna legyen hozzá, hogy apró buborékokat gyártson a faja kis baltából, mint ahogy az Űrlord fegyveréből kilőtt lövedékekkel tette... nem értem.
  • UUUU
    Erdekes, en pont forditva vagyok ezzel a ket filmmel. :)