106843
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • rage
    Bruce Dickinson : Scream for me Sarajevo

Csak tíz pontot lehet adni? Százat nem?
    Akkor 10/10
  • xido
    Szokás tartalmat/véleményt is írni,remélem nem házirend...a lényeg,hogy a kedvenceim közé tettem..

nap nap után

közben kiderült,hogy volt már egy korábbi,mily meglepő,nem amerikai eredetije is,a téma miatt az is érdekel kivételesen,hiszen abban olyanokat is elsütnek,amik az amcsi film közben/után felötlöttek bennem..

belső szépség
  • xido
    Én a film után elmerengtem azon,hogy simán mehetett volna pár részes mini sorozatban,a másik oldalt is megmutatva,belerakva egy badass nyomozót -talán Doszpot Péter volt,ha jól rémlik -,helyszínelést,miegymást..és azt hittem benne lesz az is
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ami a film végén már csak doksifelvétel volt
  • Sequoyah
    Just Getting Started (2017)

Ez egy "feelgood" movie, leginkabb azert keszult el, hogy a venulo (vagyis mar regota ven) szineszek szorakozzanak egyet. A tortenet az inkabb mellekes, es erosen klises. Egy ilyen filmet a jo poenoknak kell eladnia, abbol viszont sajnos messze nem volt eleg.
    A masik fontos elem egy ilyen filmnel az a foszereplok szerethetosege, ami viszont vegulis megvan.

A vege az a film tobbi reszehez kepest mersekelten izgalmas, ami felhuzza a pontszamot az abszolut kozepszerurol, picit a pozitiv tartomanyba, szoval bar tele van hibakkal es gyengesegekkel a film, vegulis azert elszorakoztam rajta. Bar igazabol objektiven pontozva 3/10-et erdemelne, de ez egy szubjektiv dolog, es igazabol picit tetszett.

Egynek elmegy.

5.5/10
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.08.22. 18:53:20
  • BaliBoy
    Deadpool 2

Ezt továbbra sem nekem találták ki. Nem jön be ez a stílus. Volt néhány poén benne, amin harsányan felröhögtem, de összességében béna volt. Főleg a vége. Értem én, hogy a poén kedvéért húzták el
    Deadpool haláltusáját
    de én baromi unalmasnak és vontatottnak éreztem, mintsem poénosnak.
    Az első részt sem néztem meg csak egyszer és nem is volt rá semmilyen ingerenciám, hogy még egyszer megnézzem. Ezzel a résszel ugyan ez lesz. Egyszer meg lehetett nézni, lehetett rajta szórakozni, de ennyi.

6/10

Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.08.21. 22:26:33
  • LasDen #100731
    Worthington sosem volt az a nagy kaliber. A terminator és az Avatar relatív és nagy sikere után próbálták felfuttatni, de minddel becsődölt, így maradtak a mellékszerepek meg a kisebb filmek. Meg az Avatar...
  • Prof William
    The Titan

Még egy film amire SEMMI szükség sem volt.

Sam Wortington úgy tűnik már csak közepes vagy rossz filmekben tud szerepelni, bár probléma most nem vele, hanem az egész történettel volt.
    A film bár csak másfél órás volt de mégis sokkal hosszabbak tűnt a pattalan unalom miatt. Komolyan SEMMI sem történik a filmben. Kínos párbeszédek, felesleges üresjáratok jellemzik az egészet. És még arra se vették a fáradságot, hogy legalább a világot némi élettel töltsék meg.

Az elején drámaian elmondják hogy a szennyezés + túlnépesedés + krízisek miatt a föld egyre jobban lakhatatlanná válik és át kell költözi a Titánra... Majd ezt követően átlagJózsi főhősünk kb másfél órán át vagány kerti partikon vesz részt, idili kisvárosi környezetben, úszik a kristálytiszta tengerben, és szépséges sűrű erdőkben bóklászik. - Soha rosszabb a világvégét.

Ja és miért Titán? Extrém hideg, háromszoros légköri nyomás, Metán tavak, folyók és persze metánesők. Tökéletes hely nem? Miért nem inkább a Mars? Sosem tudjuk meg. Csakis a Titán jó és kész!

Ja igen ez nem Scifi hanem egy dráma, némi Dr. Mureou szigetével karöltve. És még annak is rossz.

Ja és legnagyobb logikátlanság hogy
    A film felénél 3/4-nél kiderül hogy az egész Titán projekt csak kamu és az őrült doki csak simán az új emberi fajta akarja létrehozni... De a zárójelenetben hősünk mégis a titánon kolbászol. Miért?

Nem is rossz ez a film hanem inkább olyan semmilyen. Egy közepesnél rosszabb, unalmas vontatott sci-finek hazudott valami amit egy héten belül elfelejtesz.

Senkinek sem ajánlom
  • Synchronous
    Szerintem kihagyom. :D
  • hiper KOCKA
    Boar 2017

Azon akadt meg a szemem, hogy majdnem 6-osra áll imdb-n, pedig az ilyen horrorok jó ha elérik a 4 pontot nagyátlagban. Faék egyszerűségű a sztori, egy extramérges vadkan jelen filmünk hőse, akinek garázdaság, magánlaksértés, és többrendbeli gyilkosság szárad a lelkén.
    De a disznó, hogy csavarjunk egy kicsit a szituáción, nemcsak extramérges, hanem borzalmasan sok centi, és sok kiló... tehát jó nagy... intellektusa és stratégiai képességei nincsenek, na de az ellentétes oldalon álló favágóinges redneckeket sem kell félteni, akik kimennek rá vadászni úgy, hogy egyetlen töltényt visznek magukkal. Éljen a spórolás.

Nem igazán értem a magas pontozást, viszont azt sem mondanám, hogy nézhetetlenül szar a film. Mindenesetre hányós zacsit érdemes bekészíteni, mert tetűmód gyomorforgató jelentsorok vannak benne. Mégpedig azért, mert ez a malac tetűmód gusztustalanul eszik... és ezt nekünk végig kell néznünk... a stábtagok tényleg nem spóroltak a paradicsomlével, mert literszámra ömlesztik.

Bár arra nem adnak magyarázatot, hogy a vadkan mitől lett ennyire drabális és kipacsirtásodott, pedig tényleg nagyon figyeltem a tájat ahol a történet játszódik, hátha előkerül valahonnan egy radioaktív jelzésű hordó, vagy némi anabolikus szteroid.
    A rendező egyébként ugyanaz aki a Charlie farmját is rendezte, és vicces módon még el is hangzik a Boar-ban a film címe. Úgy látszik, szeretnek visszautalgatni a saját műveikre. A szereplők közül szintén viszontláthatunk olyanokat, akik abban az olcsó gore slasherben szerepeltek.

És ami nem fér a fejembe, hogy a Boar is ilyen, mégis magasan túlszárnyalja a Charlie farmjának pontszámait. Amikor rambókéssel nekimentek a malacnak, az volt a csúcs... fetrengeni lehet.
    A terület szinte teljesen sík, alig van növényzet, ezért is érdekes, hogy senki nem vesz észre egy Grand Kanyon méretű vadállatot, és nincsenek figyelmeztető táblák sehol, hogy "hé haver, ne menj tovább, mert megeszik a terepjáród, utána téged is". Semmi ilyesmi, sőt még csak el sem hiszik a létezését, mikor elmondja valaki, hogy találkozott a szörnyeteggel.

A legviccesebbek az idióta turisták voltak, akik lazán sétálnak a mezőn, majd meglátják a szteroidos malacot egy bokor mellett állva bégetni, miközben csorog a vér az agyarairól... erre megjegyzik, hogy hú mekkora, meg hogy kerül ez ide... ott álldogálnak és méregetik, közben nagyokat hüledeznek. A futás, mint olyan kb. eszükbe se jut. Ez már eddig egy fél Darwin-díj.

Kár, hogy a legtöbb szereplő csak tölteléknek való a darálóba, nincs egy igazán emlékezetes karakter sem köztük. Illetve talán Nathan Jones, az ismert pankrátor, ő talán egy emlékezetes figura a filmben, és az egyetlen, aki rendesen alá is gyújt a malacnak... már így közelharcilag értve... miatta +1 pont jár.

5/10
  • Tikal #100727
    A viszkis

Meglepően jó lett, rosszabbra számítottam, és az első fél órát leszámítva nem is volt nagyon gondom a filmmel, és itt is csak azzal, ami azért a filmet is végig kísérte, hogy nem sokat beszélt a viszkis. A képi világ nagyon rendben volt, a zenék is jók voltak na meg az akciók is, az audis üldözős jelenet kurva jó lett :) Kár, hogy nem sokat tudtunk arról hogy hogyan is alakult ki a hisztéria körülötte...

az elkapása elég béna volt, nagyon amatőr szinten ment, remélem azóta fejlődött a rendőrség. A vámos beül mellé, megkéri hogy vezessen, bemennek egy szobába, és ott kérdi meg, van e nála fegyver :D
  • Tikal #100726
    Már láttam, és az szerintem teljesen más.
  • vérpocok
    Tron: Legacy... persze nem pont ugyanaz a fajta mozi mint az Upgrade, de a témakör hasonló. Bár szerintem már láttad.
  • CSOCSO
    Az!
  • Tikal #100723
    Az izlésed nem érdekel, filmajánlatokat kértem...
  • Seth
    Predestination ?
  • CSOCSO
    Nagyon jo csattanos film: Az a film amiben a csavo idoben utazgatott jobbra balra, hogy elkapjon valami taskas embert. Nem emlekszem a cimere de az elmult idok legjobb csattanoja volt benne. Elotte talan a OldBoy baszott oda nagyon kemenyen.
  • Bokafix2

"Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat..."

Azért mert Eront kényszerítette a Stem... ezt el is mondta a végén. Nem önszántából engedelmeskedett és a háttérben nyilván fúrni akarta a Stemet, hogy kiiktassa. Ezt a Stem is tudta, ezért előre kalkulált és le akarta választani magáról Eron kontrollját. Viszont nem ölhette meg azonnal Eront, mert egy ideig még szüksége volt rá... amikor már haszontalan volt számára, kiiktatta.

"Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat."

Egyelőre nem tehette, mert barátként kellett feltűnnie... ha akkor engedély nélkül használja Grey testét, Grey bizalma megrendült volna benne.

"A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit."

Nem hiszem, hogy pusztán az volt a célja a Stemnek, hogy tanuljon... az volt a célja, hogy elhitesse Grey-el, hogy az ő oldalán áll. Hiszen Grey akarata egyértelműen veszélyt jelentett rá, mert tudott küzdeni az akaratával a Stem ellen: lásd az utolsó jelenetnél, amikor harcol a Stemmel, hogy ne ölje meg a rendőrnőt.

"A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor...

Aki ekkora lángelme, meg ilyen kütyüket fejleszt, az nyilván meg tudja oldani, hogy a víz ne mossa el az otthonát. Valószínűleg lezárható volt a lépcső feletti rész.

"Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára."

Attól, hogy a Stem a gerincen keresztül kapcsolódott Grey-re, még egyértelműen hatása volt az elméjére is, hiszen különben hogyan hallhatta volna Grey a hangját? Vizuális hatásokat is képes volt megjeleníteni neki, hiszen amikor a feleségét látta egy-két jelenetben, azt is a Stem csinálta vele, hogy motiválja.

"Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett.

Nem is lett volna hiteles a személye, ha karizmával teli lett volna... Fisk csak egy bűnöző volt, egy suttyó kis gyilkos, amolyan fogyóeszköz, aki az értéktelensége miatt lett alkalmas kísérleti patkánynak.

"és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele."

A döntéseket ott még Grey irányította, és nem a Stem... mindaddig míg a Stem nem bukott le, addig a döntéseket Grey hozta meg... a Stem csak akkor tarthatta kontroll alatt a testét, ha Grey engedélyt adott rá.

"Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh."

Fisk alapvetően egy ember volt, nem robot... talán az öccse volt az utolsó, aki iránt még táplált némi emberi érzelmet... nyilván ez volt az egyetlen lehetőség, amivel ki lehetett ugrasztani a bokorból.

"Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni."

Az nem is szorult magyarázatra... hatalmat akart: ennyi. Nem akarta többé, hogy irányítsák, hanem ő akart irányítani. Kb. hasonló volt az attitüdje, mint Ultronnak a Bosszúállókban, vagy a Skynet-nek a Terminátorban, akik úgy gondolták, hogy az emberi faj alkalmatlan az irányításra, tökéletlen szabályai vannak, és idővel csak elpusztítaná önmagát, vagy a földet... nyilván valamiféle tudatosságot szerzett MI-ről van itt szó, aki osztott-szorzott, kalkulált, és végül az az eredmény jött ki, hogy ő profibb azoknál, akik létrehozták és irányították.
  • PetruZ
    Pl. (szerintem):

- A tudós srác mondja a végén, hogy ő már egy magasabb intelligenciának (Stemnek) engedelmeskedik. Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat... Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat. A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit.
    - A lehallgató berendezésre azt mondja a Stem, hogy azért nem vette észre, mert "nem elektronika". Ez baromság, az analóg cucc is elektronika. Szerintem ez dramaturgiai baki, annak kellett volna elhangoznia, hogy "nem digitális". Stem jól láthatóan csak a digitális grid-en mozgott és ott valóban nincs jelenléte egy független analóg cuccnak (bár ennyi figyelő drónnal még lehetne is), akármennyire is sugároz.
    - Stem nem tudta megpiszkálni a rendőrnő kocsiját, mert hasonló volt, mint a srácé. Ennek ellenére a nő szavakkal utasította a kocsit a fények felkapcsolására (bár automata vezérlés látszólag valóban nem volt benne). Emellett erősen kétlem, hogy ne lett volna rajta a griden, mégiscsak egy nyomozóról volt szó, valami lokáció és kapcsolat a központi rendőri szervekhez biztos kellett legyen a kocsiban.
    - A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor... (Jó, jó, a narratíva nem mutatta, hogy jutnak be, de a lépcső nyitottnak tűnt fent.)
    - Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára. Oké, volt valami utalás arra, hogy Stem új agypályákat növeszt, de ez elég elmismásolt magyarázat nekem.

A "karistolgatás" nálam azt jelenti, hogy pl. elég felszínesnek éreztem Fisk mondókáját az új emberfajról, ezzel még engem se igen tudna meggyőzni, pedig én szívesen kipróbálnék ilyen stuffokat. :) Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett. Pl. amikor a tetőn odaveri a srácot a falhoz, Stem is pánikol, hogy nem tud mit tenni, és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele. Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh. :/
    Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni. A(z egyébként látványos) vérengzései és a végén megnyalt ujj csak annyit vetítenek előre, hogy egy lelketlen gyilkológép lesz belőle, aki élvezi ezt. Miért? A film semmi magyarázatot nem ad erre, a srác viszolygása a kínzástól és gyilkolástól sem túl erős ellenpont.

Viszont nem biztos, hogy tudnék olyat mondani, ami ennél mélyebb volt. Filmben... talán az Ex Machina? Az jobban tetszett a témában. És még a Blade Runner eredetije könyvben (a filmet soha nem tudtam végignézni, untatott :pirul:...), vagy Hiroshi Jamamotó könyve, a The Stories of Ibis.

Tegnap késő este kezdtem neki, ha rossz lett volna, félbehagyom és ma folytattam volna, de végül is lekötött és fennmaradtam miatta, szóval nem mondom, hogy rossz film, de a hype alapján valami mást vártam. És a pontozásaim mindig szigorúbbak, mint a nagy átlag szokott adni, az ízlésem meg... hagyjuk. :)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.08.18. 15:54:51
  • Shep
    Deadpool 2 Super Duper Cut

Hát szerintem a mozis verzió jobb volt. Az a +15 perc igazából felesleges volt bele, ahogy a zenék megváltoztatása is 1-2 helyen. A film maga meg még így másodjára is jó volt, bár szerintem eredeti hanggal nem annyira élvezetes főleg, hogy elég jól sikerült a szinkron is.
  • Bokafix2
    Az Upgrade nem egy olyan világot mutat be, ahol a kibertechnika már mindennapos rutin, és a macskák is neuroimplantátummal lófrálnak... hanem kísérleti fázisban lévő projektekről szól, elszigetelten élő zsenik munkájáról, és egy-két olyan emberkísérletről, ahol már beépítésre került a cucc.
    A külvilág számára még viszonylag ismeretlen a technológia, tehát nem is tudna többet csinálni mint a felszínt kapargatni, hiszen amit látsz, az még csak most kezdődik.
  • mégvadabbdisznó
    Ezt én se értem túlzottan. Mi volt itt a logikai hiba? Ugyanazt a filmet néztük?
  • Tikal #100715
    Milyen csúnya logikai hibák voltak?

Tudnál még mondani hasonló filmet, ahol ennek a témának nem csak a felszínét kapargatják, mert megnézném ha nem láttam még.
  • PetruZ
    Upgrade (2018): Az élvezeti faktort erősen rombolta néhány csúnya logikai és technikai baki, illetve hogy a baleset előtti jelenetben valamiért beugrott, hogy mire megy ki az egész és ki a valódi hunyó, így egyik csavar sem ütött már. Tisztességesen megcsinált munka, kár, hogy csak a felszínt kapargatja a techno-sapiens témában. 5/10
  • CSOCSO
    Upgrade
    egyszer elmegy. Nem utott akkorat a csattano. Voltak benne jo reszek de a sztori mondhatni klises. Legalabbis semmi ujat nem hozott szerintem.

7/10
  • extra sensory
    Az ilyenfajta filmek nem annyira a zsánerem... de meggyőztél... hozom a popkornt.
  • Tikal #100711
    jó film, nagyon tetszett.
  • hiper KOCKA
    Upgrade 2018

Ha súlyos autóbalesetet szenvedsz, és közben még a gerinced is atomjaira törik szét, akkor két alternatívád van: nézheted a plafont, mint Javier Bardem a Belső Tengerben, és merenghetsz az elszalasztott lehetőségeiden, miközben kotyvasztgatod a ciánkoktélt, ami instant örökbérlet az Álomszigetekre... de ha egy lehetséges jövőben élsz, ahol a technológia és a mesterséges intelligencia egy anakoda szorításában tartja a világot, akkor talán talpra állsz.

"Tom Hardy" világa az utóbbi... szerencséjére? Vagy szerencsétlenségére? Ezt mindenki döntse el maga, miután megnézte a filmet. A lényeg, hogy emberünk karrierjét és életét rendesen gerincre vágja (haha) az autóbalesete, és gyakorlatilag nyaktól lefelé nem különbözik egy bonszai fától... már ami a mozgást és az aktivitást illeti.

De van megoldás... a beültetett mikrocsip (Stem) és a benne fortyogó M.I. talpra állítja, sőt nemcsak hogy talpra állítja, de fantasztikus erőhöz, akrobatikához, relfexekhez és ügyességhez juttatja hősünket. Sőt, harc közben gyakorlatilag ontja a taktikai információkat, mit hogyan csináljon, hogy elérje a célját.

De a sztoriról nagy vonalakban elég is ennyi. Az Upgrade világa az, amire elsődlegesen reflektálni szeretnék: nemcsak egy, a miénkhez képest nem túl távoli jövőképet körvonalaztat, hanem bemutatja a homo sapiens evolválódott verzióját, a homo techno-sapienst, amely az emberi testbe ültetett robotkarok, elektronikai alkatrészek, és az érzékelésért felelős funkciókat ellátó testrészeket helyettesítő mesterséges kreálmányok, mint a robotszem vagy röngtenszem által válik a bolygó dominátor fajává.

A biológiai anyag és a cybertechnológia egy olyan bizarr és halálos keveréke jelenítődik meg a vásznon, amely a technológiai szingularitás eseményhorizontjának közelébe taszítja a világot. Ha elértük a "bvp"-t, akkor nincs többé visszatérés, és az M.I. lesz a győztes. Először csak apróbb léptékekben, kisebb újításokban jelentkezik a fejlődés... itt feltűnik egy egész életét VR sisakban töltő gamer, ott egy fluoreszkáló szemű figura, amott meg egy puszta tenyerével sorozatlövő kókler... de az igazi változás nem látható szabad szemmel... az alaplap áramköreiben tenyésző M.I. szilaj és önfejű módon terjengeti csápjait a biológiai anyag és az emberi elme uralta világ felé, hogy kikövetelje magának az őt megilletű jussot, és feljön a 0-k és 1-esek világából, hogy a saját képére formálja a bolygót.

Ezzel a koncepcióval játszadozik el a történet, és ezt mesterien teszi... ahogy megnéztem a filmet, majd utána megfigyeltem mennyire a technológia uralja már most is a világot, egy nehéz érzés kezdett telepedni a szívemre... pedig nem mondanám magam kifejezetten technofóbnak vagy ilyesmi, de eszembe jutott hogy mi lenne, ha a kutyám nyakába ez a csip került volna és a Stem átvenné a teste fölött az irányítást...

Mi lenne ha rám támadna? Mit kezdenék egy fejlett taktikai érzékű, szuperreflexű kungfu kutyával, aki folyamatos M.I. támogatással osztogatja nekem a pofonokat?
    Jó, ez a félelem egyenlőre nettó hülyeségnek tűnik, de a film nem ezt az érzetet keltette bennem... nagyon is elhitette velem, hogy az amit láttam, belátható időn belül megvalósulhat, és napi rutinná válhat. Mivelhogy a képi világ egyáltalán nem volt agyonfuturizált, nem az 5-dik elem, vagy a Dredd bíró miliője öltött formát, csak itt-ott látható még a fejlett technológia, de már egyértelműen kezdett szárba szökkenni és elterjedni.
    Mindenesetre, ha a film sztorija kezdene valóra válni, akkor két lehetőség van: elvonulni a civilizációtól és visszatérni a középkorba, vagy beruházni a legkorszerűbb nyakba ültethető mikrocsipre, és meganindzsa harcossá válni. (Legalább le tudom verni a kutyát).

8/10
  • Synchronous
    Szerintem rohadt jó kis akciómozi. Bár nem tolták túl a költségvetést az tény, mert összvissz 5 millió dollárból hegesztették a filmet, de az amit összehoztak ebből a gyakorlatilag "szociális segélyből", az több mint elfogadható. És még csavarok is vannak a sztoriban. Ez is világossá teszi azt a tényt, hogy egy jó filmhez elsősorban nem pénz kell, hanem jó forgatókönyv, hozzáértő rendezés, hiteles színészek, ötlet és kreativitás.
  • Shep
    Nekem szinte végig olyan érzésem volt, mintha a Deus Ex low budget verzióját nézném.
  • CalebJoe
    Egyetértek, nálam magasan veri a Johansson vergődését a GITS-ben.

gondolom innen is kaptak kis inspirációt a készítők
  • UUUU
    Akkor viszont, nem pont ugyanakkor szulettetek, maximum azonos evben, de mas napon, mivel E. Olsen 29 eves. (1989. február 16) :) Ezert poenkodtam kicsit.
    Te meg idezem ezt irtad, hogy "Elizabeth Olsen mindig jó. Mivel még csak 28 éves (pont akkor született, mint én lol)"
    Ugy hogy most mar vegleg megzavarodtam. :PPP
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2018.08.16. 07:50:54
  • Kmarha
    Deadpool 2
    Avagy megint az én ízlésem lehet a furcsa

Emlékszem mennyire élveztem anno első két megnézésre a A galaxis őrzői filmet, félre rakva minden hibáját, teli szájjal végig röhögött mozi élmény volt. A Deadpool 1 meg egy kicsit kínos, végig a kihagyott lehetőségeken feszengett, szórványosan felkuncogó időtöltés.

Aztán jön a mindenből többet. Első felvonás A galaxis őrzői 2. Végig se bírtam nézni, minden idegesített. Ami korábban vicces volt, az erőltetett és kínossá vált, minden, ami érdekes újszerű, az átfordult unalmas, inkább bele kéne pörgetni jelenetekbe. De a legtöbb hozzászólás amit láttam, meg imádta (talán még belém is kötöttek, hogy úgy értékeltem, hogy az utolsó 10 perces főboss harcot akkor még meg se néztem - spoiler, semmit nem változtatott az előtte lévő 1,5 órán)

Aztán a Deadpool 2. Legalább annyira élveztem, mint amennyire mások utálják. Nagyjából minden benne volt, amit az első részből hiányoltam. Lényegében mindenből többet kaptunk, karakterből, poénból, utalásból, kikaccsintásból. Valószínűleg az én aktuális értelmi színvonalamat minősíti, de legalább nagyon is szórakoztatott az X-Force Tucker and Dale vs Evil-es kezelése és Domino szúpérkepéssége is.. A humor az ízlés kérdése, nálam pont betalált a film egészére jellemző csöndes viccelkedés, mikor csak úgy halmozzák rezzenéstelenül a másik szemébe bámulva a kínos szövegeket, de az ezt sokszor megtörő harsány, sokszor az esős-kelős poénok szintjén mozgó jeleneteket is.

Szóval igen, én tudom ajánlani, jó volt annak, aminek szántam és gondolom szánták a készítők.
  • mégvadabbdisznó
    Basszus, végig azt hittem, hogy ebben a filmben Tom Hardy játszik...
    Csak miután megnéztem a filmet és kíváncsiságból rápillantottam az imdb-re, akkor esett le, hogy a főszereplő srác nem is ő... :D
    Olyanok mint két tojás... de még a stílusuk is hasonlít.
  • Bokafix2
    Upgrade (2018)

Csak röviden: kurvajó... és többszörnézős. Ennél soha rosszabb cyberpunk mozit.

9/10
  • Zephyr Retiring
    Rampart. imdb

Mint fentebb látható is, nagy sztárok neve fémjelzi az alkotást. Több díjjat is bezsebelt.
    Én azért választottam, mert végre lett egy szabad délelőttöm, gondoltam nézek valami jó kis csihi-puhi lövöldözős akciót.
    Nagyon nem erre számítottam. Ez inkább egy pszicho-melodráma egy zsaruról, aki hogy mentse magát, még a saját családjának is hazudozik.

Nem is akarom megérteni, ez mitől is tetszett bárkinek is.
    10/1. Nálam ez ennyire futja.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.15. 11:55:03
  • Jim Morrison
    The Open House

ezt a fost. azt a 25percet is soknak tartom míg végigpörgettem.
  • Devv
    Sleepaway Camp 2 (1988)

A kedvenc műfajom, a B kategóriás slasher egyik gyöngyszeme, az utolsó percek miatt kultfilmmé lett első rész folytatása. Na, ez az igazi nagybetűs B osztály. Itt nincs maszkos gyilkos, itt egyből tudjuk és látjuk ki aprítja a táborlakókat. Van itt minden a teljesség igénye nélkül: késelés, fojtás, akasztás, fúrógép, akkumulátorsav, élve elégetés, pottyantósba letuszkolás (nem vicc)! A kategóriához képest van egy szép erotikus jelenet is valamint tiszteletét teszik a nagyok is a táborlakók által: Freddy, Jason és Bőrpofa. A kis költségvetés láttán a végén a lélegző hullán már meg sem akad a szemünk...

Jó reggelt táborlakók!

6/10
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2018.08.15. 07:57:40
  • Sequoyah
    Lady Bird (2017)

Klasszikus gimis felnovestortenet. Se tobb, se kevesebb, bar minosegben valoban magasan all, ami magyarazza az Oscar jeloleseket.
    A hangulata jo, elkeruli a tulzott kliseket, es elgondolkoztat par probleman, ami pozitivum. Negativum hogy a klasszikus eletrajzi filmekhez hasonloan igazabol nincsen tortenete. Csak tortennek egymas utan a tobbe-kevesbe osszefuggu esemenyek, mindenfele focsapas nelkul, es ezert gyakran unalmassa valik.

Elismerem a film ertekeit, de engem nem igazan fogott meg. Talan ha kozelebb lennek a gimis eveimhez:)
    6/10
  • Shep
    Operation Red Sea

Kínai Néphadsereg propagandafilmje. Van itt minden, hajók, drónok, tankok, wingsuit, mesterlövészek, önfeláldozás. Akciók rendben vannak de sokszor elég nehezen követhető mi is történik éppen. A cselekmény folytonossága sincsen meg állandóan megtörik, ugrálunk egyik helyszínről a másikra csak azért, hogy egy újabb helyen lőjenek szét embereket (nagyon durva jeleneteket is bemutat a film, 18 alatt tényleg nem ajánlott), robbantsanak fel mindent ami létezik.
    Erősen érződött az, hogy a kínaiak is akartak maguknak egy Black Hawk Down-t csak egy kicsit másképpen, de ez sajnos nem sikerült.
    Háborús filmek rajongóinak ajánlott, másnak nem nagyon, nem azért mert nem élvezhető, hanem mert mint, film nem jó.
  • Blasta
    "A történetszál miért kerül A pontból B-be? Semmi...ja azzal megoldják Deadpool benyögi gyenge forgatókönyvírás...
    Nincs megmagyarázva mi miért történik.."

Wade csaját kinyirják -> Wade maga alatt van, megprobalja megolni magát, sikertelenul -> amikor felfedezi a mutáns geneket kikapcsoló nyakpántot, elfogatja magát, hogy véget vessen végre a szenvedésének -> itt jön Cable és egy gyereket ki akar nyírni -> Wade rájon, hogy azért ez nem frankó, így kvázi új értelmet ad a létezésének azzal, hogy megpróbálja megmenteni a gyereket meg a lelkét és aztán mint kiderul a jövöt is.

Szerintem akciófilmes síkban ez tobb mint elegendo magyarázat arra, hogy mit miért látunk a vásznon. Nem, nem mondom, hogy arany pálmát kell neki adni Canne-ban, de még egy szaros Oscart sem. szó nincs errol. De azért a fentebb olvasható ok-okozat dolgok egyértelmunek és akár logikusnak hatnak a film rendszerében annyira, hogy élvezheto legyen sztem.