[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mother! (Anyám, 2017 IMDB)
Megértem hogy ez egy megosztó film, és ez azért van mert érteni kell. Ha nincs meg hogy miről szól akkor egy katyvasz az egész, de ha megvan hogy mit akar mondani akkor azért elgondolkodtató. Az én teóriám szerint ez a filmSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a Biblia (Ó-és Újszövetség) egészének a feldolgozása. A főszereplő Isten, a felesége a zsidó nép, a ház ahol laknak a Föld. Néhány ismerős bibliai történet is megjelenik mint pl. a Káin-Ábel testvérgyilkosság. A cselekmény során látunk háborúkat, vallási fanatikusokat, stb, aztál megszületik a Megváltó akinek a halála árán mindenki jogosult az új földre belépni, amit a régi romjain épít fel Isten újra és újra. Igazából a cselekmények miatt szerintem csak az tudja igazán élvezni a filmet aki ismeri a Bibliát, és nagyjából megérti a jelentéseket.
Nem biztos hogy pontos az én leírásom, szívesen olvasnék róla hogy a rendező mit akart közölni, és hogy az én elképzelésem mennyire illik abba bele.
Érdekes film volt, de zseniálisnak nem nevezném, az csak akkor lenne ha mindenki megértené a film jelentését, külön utána járás nélkül is -persze ez nem nagyon lehetséges.
Nálam 7/10