1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy
    Sztálin halála

Az utóbbi 2 hétben történelmi személyiség heteket tartottam. Először a Churchill-es film majd a Hitler bukása és most a Sztálin halála. A három közül messze a leggyengébben ez utóbbi sikerült.
    Be sem tudom igazán kategorizálni. Történelmi? komédia? dráma? bohózat? Leginkább ez utóbbi, de egyébként egyik sem. Olyan semmilyen volt. Drámainak nem volt elég drámai, komédiának nem volt elég vicces, történelmileg meg nem hiszem, hogy elég hiteles lett volna.

Valaki írta lentebb, hogy nem érti miért tiltották be ezt a filmet az oroszoknál. Hát én értem. Egyrészt Putyinnak nem áll érdekében, hogy olyan film menjen a mozikban, ami emlékezteti az embereket a "fekete autós időkre". Hiszen ő diktatúrát épít(ett). Másrészt a film kiparodizálja az oroszok képmutatását. Legalábbis az azokban az időkben élt párt funkcionáriusok képmutatását. A mások előtt jó kommunisták vagyunk de amúgy nem. És Sztálin sem - abban a rövid időben míg képernyőn volt - igazán egy nagy vezető képében mutatkozott, hanem inkább egy paprikajancsi képében. Szóval nem vagyok meglepve, hogy az oroszoknál betiltották.
    Egyébként azon filóztam, hogy ha ne talán a mi kis mini Putyinunk hirtelen megmurdelne, kb. ugyanez játszódna le. Azt sem tartom kizártnak, hogy hasonló bohózattal. De, hogy a csicska hűbérurai rövid időn (1-2év) belül kinyírnák egymást, az tuti. (legalább is politikailag)

5/10