[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #100299 A színészi játék még jó is lehetne, de maga a történet, a dramaturgiai megoldások, és a feszültségkeltés nálam egyáltalán nem működött... talán mert túl nagy hype-ot kapott a film, és kezdtem sokat várni tőle. Pedig gyakorlatilag csak annyiban különbözik a ZS horroroktól, hogy ebben nem alkalmaznak jumpscare-eket.
Ari Aster fogott egy üres dobozt, beburkolta egy tetszetős, színes csomagolópapírral, de nem tett bele semmit. Csak elhitette velem, hogy most valami nagyot, valami forradalmian újat fogok látni, illetve valami zsigeri borzongás fog kiülni a mozivásznon keresztül a terem légterére, és akkora "A" kategóriát fogok kapni a pénzemért, mint amekkora Tony Stark kéglijének a tetején pompázik. Nem így lett. Már régóta nem adok amúgy az imdb értékelésekre sem, mert jó pár filmet alulértékeltek amit nem kéne, és néhány filmet meg indokolatlanul felsrófolnak. (Mondjuk ez is fog még lejjebb menni).
De sajnos ebben a filmben nincs semmi. Elképesztően vontatott és unalmas, amit a "félelmetes" atmoszférával próbálnak kompenzálni, de ezt még megbocsátottam volna, ha legalább egy olyan szintű poént tartalmazott volna a vége, mint a Hetediké. És a végén jött az újabb hidegzuhany: itt sem történt gyakorlatilag semmi. És csak morforndíroztam, hogy tényleg ennyi volt az egésznek a koncepciója? Egy olyan klisé, amit már ki tudja hány olcsó horrorban ellőttek?
Komolyan... a Pihenő a pokolban, a Hideg csontok, vagy az ABC-s gyilkos is több potenciált tartalmazott félelemkeltés szempontjából, pedig egytől-egyig átlagos horrorok.
Csúnyán átvert a rendező, mert megteremtett egy látszólag erős alapot, amire aztán nem épített semmit. Az, hogy kihagyta a felesleges jumpscare-eket, még nem menti meg a filmet. Nekem ez 4 pont, mert volt egy-két erős pillanata, de összességében nem tetszett.