106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy
    Tomb Raider (2018)

Egynek elment. Azt kiemelném pozitívumként, hogy jó néhány elemet felsorakoztattak, ami a játékokban is benne van, vagy lehetne.
    A történet nem volt valami erős. Előre lehetett tudni, hogy mi is volt igazából az az átok. Sejtettem, hogy nem fogják elvinni a történetet a természet feletti irányba.

6/10
  • CSOCSO
    Rampage

Elegge szines velemenyem van a filmrol. Neha meglepo volt, hogy milyen dolgok voltak megmutatva benne (ver, felbevagott test,stb) es voltak elegge fasza jelenetek benne. Csak azt nem ertem, miert kell tele rakni gagyisztikum reszekkel? Volt rengeteg olyan resz ahol a fejemet raztam. Vegulis is eleg elvezheto film lett.
    6/10
  • LasDen #100293
    Black Panther

Azért a Marvel filmek általában rendben vannak látványilag, de azok a párbajos jelenetek a vízesésnél láthatóan kamuk voltak. Klau volt az egyetlen, akit bírtam a filmben, a többiek eléggé megosztóak voltak. Főleg Tö'Csállá tesója.
    Az meg hogy a világ a saját szarában fetreng, míg Wakanda évtizedekkel jár az ország előtt, mindezt hatalmas titokban. Még a Marvel világában is nehezemre esik ezt elfogadni.
    Volt egy jó üzenete a filmnek, de úgy érzem, hogy eléggé rosszul lett ez tálalva. 1-2 szöveg ezen felül is gáz volt.

eh, 5/10
  • mégvadabbdisznó
    Jó kis stuff volt, bár döcögős vontatott kicsit az elején, de felpörög.
  • Bokafix2
    Downrange (2017)

Mesterlövész köcsög szivat kiránduló fiatalokat. A semmi közepén gyakorlatilag az autójuk az egyetlen fedezék. Térerő meg csak itt-ott van.

7/10
  • LasDen #100290
    Tomb Raider

Megnéztem, hogy elmondhassam, hogy megnéztem. Elég standard kaland film jellege van. Mindenen végig megy, ami egy kaland filmbe kell, de ennyi. Semmi kiemelkedő vagy igazán érdekes vagy igazán rossz. A fegyveres dolog meg egy kissé erőltetett volt. Az meg milyen már, hogy 5 perc alatt rájön arra, amire a fater élete során nem. De nekem is pontosan ez jutott eszembe, annyira adta magát a dolog...

egy kegyelem 5/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.06.16. 21:27:10
  • kutyakiki81
    Escape Plan 2: Hades

Az első rész sem hagyott mély nyomott bennem, de szerintem erre 1 hét múlva nem fogok emlékezni. Nagyon gyenge, teljesen felesleges folytatás.

3/10
  • Bokafix2
    Vegyük úgy, hogy ez egy kis bemelegítés volt az Apácához, ami ősszel jelenik meg. :D
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "锦衣卫" (Gam yee wai) - (14 Blades) - (14 penge) - 7/10
    (2018.06.14) (113 perc, kínai) - Action, History, Thriller --- R

Director: Daniel Lee
    Writers: Daniel Lee (screenplay), Abe Kwong (screenplay)
    Stars: Donnie Yen, Zhao Wei, Chun Wu

A Ming dinasztia uralmának végén -- hogy megőrizze hatalmát, és megvédje családja, örökösei életét --, az uralkodó egy brutális kiképzés során kialakított különleges egységre bízza a feladatot, az ún. Jinyiwei-re.
    Ennek az elit egységnek a vezére a valaha szolgálatot tevő legerősebb, legügyesebb harcos Quinglong (Donnie Yen) sosem kérdezi, hogy miért kell végrehajtania egy feladatot, hanem a kit, mikor, hogyanra vár választ mindösszesen.
    Amikor egy gonosz eunuch hatalmi puccsot hajt végre, hősünk még kap egy utolsó feladatot -- s mikor végül sérülten menekülőre kell vegye a dolgot, összefut Qiao Hua (Zhao Wei) és apja csapatával, akik mellé csapódva igyekszik talpra állni, és visszaszerezni azt, ami egyedül értékes a számára (legalábbis eddig): a becsületét.

//Zhao Wei (!!) Vannak színésznők, akik miatt az ember kiválaszt egy filmet... Zhao egy ilyen nő.
    //A drótkötelezés mellé azért kapunk jól koreografált harcokat, és a szokásos komorságot.
    //Tuo Tuo (Kate Tsui) karaktere tette izgalmasabbá az egészet. Aki megnézi, érteni fogja mire gondoltam.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.06.14. 20:58:39
  • Synchronous
    Megnéztem a trailert, és elvileg fel lehetne feküdni a kötélre mert van annyi hely, de hogy marad fenn rajta? Tök keskeny felület, egyszerűen lefordul róla a teste... esetleg annyit tehet, hogy belekapaszkodik a kötélbe, de mi van ha péntek este van és hétfő reggel nyitnak ki újra. :D
    De ha nem is, minimum egy éjszakát ki kell bírniuk, de az sem könnyű.
  • Jim Morrison
    kötélre nem lehet felfeküdni? csak tipp, de szerintem kivitelezhető :c
  • extra sensory
    12 feet deep

Klausztrofóbiásoknál és víziszonyosoknál ütni fog... ha pedig valaki mindkettő egyszerre, az meg se nézze... mert azért a film után belegondoltam, és tényleg elég szar lehet egy vízzel teli úszómedencében rekedni... a víz felszíne és a medencetakaró fedél között kb. annyi hely van, hogy az ember feje épp elfér. De nem a levegő hiánya itt a fő probléma, hanem az elfáradás... még ha leérne szerencsétlenek lába az aljára, könnyebb lenne, de az az erőfeszítés amit a test víz felett tartása követel, eléggé kimerítő tud lenni.

7/10
  • Count Adyn
    Jó a rendező neve :)
  • Zephyr Retiring
    Anno mikor először láttam, nekem még tetszett..de annyira nem, hogy azóta újra nézzem..
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Easy A" - (Könnyű nőcske) - 6/10
    (2018.06.13) (93 perc, amerikai) - Comedy, Drama, Romance --- 16

Director: Will Gluck
    Writer: Bert V. Royal
    Stars: Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley

Olive (Emma Stone) középiskolás, és még szűz. S hogy megússzon egy kényelmetlen hétvégét legjobb barátnőjének családjával, azt hazudja, hogy hétvégén randija lesz... A probléma csak az, hogy a barinő átkozottul kíváncsi, és hétfőn máris szárnyra kel a pletyka, hogy Olive immáron fel van nyitva. A hazugság pedig még több hazugságot szül, és megállíthatatlanná válik...

//Csakis Emma Stone miatt néztem meg (ő tolta meg 3 ponttal az egészet) -- most sem rossz bőr, de akkor, 22 évesen különösen nem volt az...
    //A film maga próbál görbe tükröt tartani a társadalomnak a hitelt nem érdemlő pletykák terjedésével, illetve a fiatalok közti szexualitással kapcsolatban, de semmiképp sem tartható hiteles metszetnek -- ezen a téren sem.
  • Zephyr Retiring
    Kincsem 2017 IMDb

Ez nagyon rendben volt..
    Részemről jár a 10/10.
  • Kojiro
    inkább így bocs
  • Kojiro
    https://www.imdb.com/title/tt4881806/releaseinfo?ref_=tt_dt_dt

Svájc - júni 5, USA - júni 22, azért ez kemény.
    Nálunk is júni 7 volt a premier.
  • CSOCSO
    ezt europaban elobb jatszak valamiert? itt amerikaban meg csak jovoheten jon ki
  • Kongy
    Örökség (Hereditary)

Aztak.rva. Ez volt az egyetlen szó, amit mondani tudtam a film megtekintése után. :D És valóban, végre egy okos, jól felépített, többféleképpen értelmezhető, bizarr, helyenként felkavaró és félelmetes horror. Ami szinte mentes a jumpscare-ektől (!!) Mindenképp ajánlott, még emésztenem kell. 9/10
  • LasDen #100275
    mondhatni. Mintha a Kill Billben egyedül a feka csaj kislánya lenne az egyetlen jó karakter...
  • Zephyr Retiring
    Akkor ez amolyan elfuserált Kill Bill féleség? Amiben ugye Bill helyett szintén egy csajszi volt a főhős...vagyis izé...főgyilkölős..
    Mellesleg a Django elszabadult nézem jelenleg. Na ebben is van erőszak meg gyilok bőven..
  • LasDen #100273
    Re:Born (2016)

Tökéletes gyilkológép megunja a bizniszt és kiszáll. Aztán a biznisz kopogtat pár év után, hogy szeretne még egyszer utoljára baszni. Legyilkol mindent és mindenkit. Még a másik tökéletes gyilkológépet is, aztán vaskos gondolatokkal véget ér. Totál apatikus történet és karakterek. Egyedül a kis csajt lehetett kedvelni. Fantasztikus volt...

3/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.06.12. 20:43:41
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3 nap és 3 éjjel. Nem ettem és nem aludtam.
    De csak meglett..
  • Zephyr Retiring
    Úgy úgy. +Z (mert azt kihagytad ékes véleményedből)
  • BaliBoy
    Jurassic World 2

Hát ez mi a f*szom volt?!
    Egy filmen belül összerakták az előző 4 film eseményeit! De halál komolyan. Minden egyes részből kiragadtak jeleneteket, újraforgatták őket, majd összeállították egy filmmé. Apám... hát ez durva volt. De nem a jó értelembe.
    Nem fogok spoilert használni mert tulajdonkképen az előző 4 film jeleneteit, eseményeit fogom a teljesség igénye nélkül sorolni.
    Ikonikus T-Rex ordítás az első részből
    Raptor üldözés épületen belül az első részből
    Raptor egy magaslati pontról keresi a prédát (első részben konyhában) miközben a hőseink előtte kuporognak egy asztal mögött. - konkrétan még a kamera beállítás is egy az egyben az volt
    Raptor kilincset használ...
    Rendszert újra kell indítani
    Dinókat befogják a csúnya vadászok majd átszállítják őket az államokba
    Dinók elszabadulnak
    Raptorok az üveg tetőn ugrálnak és üldözik hőseinket
    Génmódosított dinó
    Menekülő dinók elől egy rohadt nagy farönk mögé bújunk
    Betanított raptor
    ...

és lehetne még folytatni. És ezeket az előző filmekből soroltam fel, vagy nem?!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Három újdonság volt. Az egyik, hogy a szigetet elpusztítja egy vulkán, a másik, hogy klónoztak egy embert, aminek semmi, de semmi jelentősége nem volt a filmben, illetve, hogy a végén a dinók az államok területén szabadultak el. De ez utóbbi sem nagy szám igazából, hogy ha következetesek a film készítői, hiszen valamelyik előző részben elmondják, hogy lizin függők az állatok és ha nem jutnak hozzá, akkor megmurdelnek.

Ennek a filmnek a scriptje egy copy-paste volt.

Nem tudom azt mondani, hogy kimondottan rossz film volt, de jó sem volt. 5-ös értékelést arra szoktam adni amit ugyan végig ülök de nem volt jó. 6-ot arra amit végig ülök és szódával elmegy. Ez meg valahogy mégis a kettő között van. (5 alatti pontot olyan filmeknek adok, amiket valahol kikapcsolok a franca)

Szóval legyen, jó szívvel:
    5,5/10
  • Tikal #100269
    :D ezt meddig kerested?
  • LasDen #100268
    ez egy hatalmas fasság :D
  • Zephyr Retiring
    Ja dc.
  • LasDen #100266
    Tájföld Tajvan, Bukarest Budapest, majdnem ugyanaz. Pár méterre vannak egymástól...
  • IMYke2.0.0.0
    Azaz - egy korábbit másoltam, és szerkesztettem, ez meg megmaradt belőle :(
  • viizo
    Jurassic World - Bukott Birodalom

10/4

Az év blockbuster csalódása, pedig nagyon szerettem volna, ha jól sikerül. A gyenge, arcátlanul újrahasznosított (alig átírt, jobbára csak felpörgetett) Jurassic Park 2-szerű forgatókönyv alávág mindennek, sőt: egyszerűen hihetetlen hogy erre a vérszegény és sablonos anyagra rábólintott valaki, és még rá is borított 150-200 millió dollárt. Colin Trevorrow az előző részben gyakorlatilag a járt útról egy pillanatig sem letérve készíthetett egy fan-service újrázást, ami nem volt rossz, sőt több kifejezetten nagy pillanat is akadt benne. És bár búcsút intett volna ezek után, de nem - ő írhatta a folytatást, ami immár dialógusokkal együtt egy A4 oldalon is elfér, benne a létező legsablonosabb karakterekkel, fordulatokkal, cselekménnyel. Ha legalább Bayona hozta volna az eddigi filmjeire jellemzőbb mélységet, de ő sem adott hozzá igazán semmit - egy momentumot kivéve pont annyira lélektelen a film, mint a Jurassic Park 3. Utóbbi jelenetsor viszont az eddigi Jurassic filmek legszebb, legszívbemarkolóbb, sőt megkockáztatom, TOP3-ba illő jelenete - ha a film egészét is ilyen remekül megkomponálták és kitalálták volna, mint ezt a filmközepi, pazar látványvilágú és szemüvegeket párásító jelenetsort, igazán remek folytatás lehetett volna, sőt.

Így megmaradt egy sablonokkal teli, minden egyediséget nélkülöző, trükkök terén hol remek, hol felejthető epizódnak, ami után igencsak felemás érzésekkel fogja elhagyni a legtöbb néző a termet. Várom a harmadik részt, de rettegek, hogy Trevorrow sírba dönti a szériát újabb 20 évre.
  • BenedekFeco
    Ez inkább thaiföldi, nem? :)
    Szőrszálhasogatás Off
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "ฉลาดเกมส์โกง" (Chalard Games Goeng) - (Bad Genius) - (-) - 7/10
    (2018.06.10) (130 perc, tajvani) - Comedy, Crime, Drama

Director: Nattawut Poonpiriya
    Writers: Nattawut Poonpiriya, Tanida Hantaweewatana , Vasudhorn Piyaromna
    Stars: Chutimon Chuengcharoensukying (Lynn), Eisaya Hosuwan (Grace), Teeradon Supapunpinyo (Pat), Chanon Santinatornkul (Bank), Thaneth Warakulnukroh (az apa)

Lynn, a hősnőnk egy apjával egyedül élő, elhunyt édesanyját hiányoló, középiskolás zseni. S mivel zseni, a hátára egyre több "barát" kapaszkodik a lehető legjobb tanulmányi eredmények reményében -- sőt, pénzt is hajlandóak feldobni a "nemes" cél érdekében... a lutri egészen 10 millió tajvani bahtig is elmegy. A helyi tesztekre kidolgozott rendszer tökéletesen működik, míg egy másik zseni át nem lát a szitán...
    S amikor nemzetközi (egyetemi felvételi) tesztről van szó, Lynn tökéletes tervvel áll elő... de mint mindig, a sors közbeszól...

//Az elején nagyon rongyrázó diákokról szóló tininyálnak indul, hogy aztán átcsapjon egy kellően izgalmas erkölcsi drámába, önzés-kihasználás-mohóság-hazugságok-szerelemszerűség szósszal nyakon öntve.
    //Nyurga főhősnőnk nyilvánvalóan egyfajta szeretet- és figyeleméhség miatt is csinálhatta azt, amit, miközben a ropogós pénzkötegek birtoklása is elkábította, és őrültnél őrültebb helyzetekbe sodorta.
    A 22 éves divatmodell-színésznőt a szerep elképesztően elismertté tette teljes Ázsiában.
    //A "munkatársa" finoman szólva is érdekes jellemfejlődésen ment át -- de hát nem minden arany ugye...
  • Count Adyn
    Szerencsére kaptunk idén a régi Jurassic filmekből remastered 4k-t, a 93 as film még ma is odabasz igy keményen:)
  • CSOCSO
    Pacific Rim : Uprising

Sajnos ami animeban mukodik az a nagy vasznon, elo szereplokkel soha nem fogja a kello hatast elerni.

Nincs baj a gyerekekkel. Jo otlet, hogy koztuk jobb drift. Animekban is csak gyerekek iranyitjak a mechakat. Inkabb nezek leszbikus orosz ki ha en nem 16 eves kislanyt mint egy szokitett, eroltetett kemenycsavot ( az elozo reszbol az orosz csavo). De ha nem is ert mindenki eggyet velem, hogy melyik a jobb, az tuti, hogy kb mind a ket karakter ugyan annyira gagyi.
    A verekedesek latvanyosak voltak de nem hiszem el, hogy ez volt a legjobb forgatokonyv amit talaltak. Igazabol maga a sztori nem olyan gaz. Csak nagyon szarul lett kivitelezve.

Nincs az az isten, hogy ennel 5/10 nel kevesebbet adjak.
    3/10 es 4/10 es filmek ennel sokkal szarabbak.
  • LasDen #100259
    Thor 3 előtt vetítették SW előzetest. Nem néztem oda és nem hallottam semmit. Hülyén nézhettem ki, de megérte :D
  • Kongy
    Értem én, csak azt nem tudod kikerülni, hogy az extended, minden szart eláruló trailert levetítsék előtted más film előtt. Vagyis de, ki tudod, úgy hogy késel a moziból egy negyed órát és a film kezdésére beesel...
  • LasDen #100257
    Azoknak a millióknak, akik nem filmbuzik. Akik poszterről vagy filmcímről választanak filmet. Akik max tévében vagy egy film előtt látnak egy előzetest és nem követik aktívan a filmek világát. Őket be kell húzni minden áron. Már pedig azt a leglátványosabb, legfontosabb jelenetekkel lehet igazán.

Mindenki jól tudja már, hogy milyenek az előzetesek manapság. Én az első és második előzeteseket szoktam kifejezetten keresni, nézni, utána már nem töröm magam. Azok még veszik annyira tágra a témát, hogy eléggé informatív a filmmel kapcsolatban, de közben nem árul el mindent róla. Így tájékozódom is és marad is meglepetés a filmre...
  • BenedekFeco
    Unsane

Tetszett. Jól áll a filmnek ez az iPhone-os megjelenítés.
    A sztori is jó bár semmi újdonság, mégis lekötött végig.

7/10