[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2015] - (imdb) - "검은 사제들" (Geomeun Sajedeul) - (The Priests) - (-) - 6/10
(2018.06.09) (109 perc, dél-koreai) - Mystery, Thriller
Director: Jang Jae-Hyun
Writer: Jang Jae-Hyun
Stars: Kim Yun-Seok, Gang Dong-Won, Park So-Dam
Egy az éjszaka sötétjében menekülő autó elgázolja Young-Sint (Park So-Dam), aki bár nem hal bele, de valami különös betegség jeleit kezdi mutatni.
Kim atya pap (Kim Yun-Seok) korábbról ismeri Young-Sint, és amikor meglátogatja a kórházban, a lány tudja, hogy mivel kell szembenéznie.
Az idős pap felkészül a szertartásra, és diakónust kér a Koreai Katolikus Egyháztól... de mindeddig 10 egyszerűen berezelt, amikor ténylegesen nekiálltak a dolognak.
A tizenegyedikként kijelölt Choi (Gang Dong-Won) elég talpraesettnek tűnik, és talán ő lehet az, akivel Young-Sinből még az utolsó napon ki lehet űzni a démont...
//A mindössze csak 37 éves, langaléta Gang Dong-Won nekem szimpatikus. Szerintem jó színész.
//Az 50 feletti Kim Yun-Seok viszonylag kevés filmben játszott eddig --- karakteres arca tud rögzülni az ember elméjében.
//A két pap karaktere mellett nem szabad elmenni a balesetet szenvedett, és a démon által megszállt lány, Park So-Dam alakítása mellett. Mert minden ördögűzős film egyik, ha nem a legnehezebb szerepe a megszállotté. Elnézve a filmográfiáját: eddig nem kapott valami nagy szerepeket, remélem, ez hamarosan megváltozik.
//Mint ördögűzős film nem mutatott semmi újdonságot, sőt, mintha kissé bátortalan lett volna, vagy legalábbis nem ment el a bazári mutatványok irányába, amivel még "hitelesebben" mutathatta volna be akár, hogy "hú, ez a lény mikre képes"... Sokkal rémisztőbbé tette a jelenséget az, hogy mi mindent tudott a múltból, jelenből, és a jövőből -- és mi mindenre volt még így is képes.
A szereplők által feltolt elvárásaim miatt, és mert nem lett annyira bátor, néhol pedig kifejezetten az időt és az ember idegeit húzta, nem tudtam jobb pontot adni neki. Az ending credits alatti dal szinte lelkiismeret furdalást is okozott ezért... (kétszer is meghallgattam)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.06.09. 13:10:49