[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Solo - 7/10
------------------
Nem értem az anyagi bukást és a fanyalgókat. Semmivel nem rosszabb a Last Jedi-nél és csak kicsivel múlja alul a Rogue 1-t. Tartottam a fosz. sráctól, de végig szimpatikus bírt maradni és úgy hozta a laza csempész(nek készulo) karaktert hogy egyszer sem akartam osszehasonlítani Ford-dal. Ugyanakkor annyira Ford-os, hogy nem éreztem cikinek vagy eroltetettnek egyszer sem. Felolem eljátszhatná még párszor a karaktert, gondom nincs vele semmi.
A film nyilván nem tul mély, de nem is vártam tole ilyesmit, sot, a lassan izzadtságszagú Skywalker vonalnál már sokkal jobbnak tartom ezeket a filmeket. Porgos kis laza akció-kalandfilm, ennyi. Láttunk már látványosabbat, láttunk kiszámíthatatlanabbat, izgalmasabbat, de így sem kell szégyenkeznie. De valóban, kicsit talán látványosabb jeleneteket elbírtam volna viselni, de ez csak szorszállhasogatás.
A tobbiról spoilerben:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Negatívumok: A film végén gondoltam csak bele, hogy az eleje egy szaros idohúzás csak. Amikor meghiusul a nagy vonatrablás (ehe-ehe) az gyakorlatilag csak megágyazott a fo cselekmény szálnak, de sztem erre 20-30 perc túl sok volt. Persze világos, hogy kozben is árnyalták a karaktereket és épitették a kapcsolatot kozottuk, de ezt kicsit rovidebben talán meg lehett volna oldani.
Aztán sztem nem volt Solo annyira sziporkázó mint megszoktuk tole, kb 2x nevettem fel/mosolyodtam el a poénokon, talán tobbet vártam volna a galaxis leglazább csempészétol, de tudjuk be annak, hogy még fiatal :)
Továbbá sztem a végét kicsit túltolták ezzel a tobbszoros "mindenki átver mindenkit" dologgal, de elfogadom, hogy ilyen ez a csempész-élet :)
Meg miért és hova sétált olyan szép lassan Beckett a végén Chewie-val ott a sivatagban? Ugyan már...
Pozitívum(?): Darth Maul. OMG. Ezt azért nem gondoltam volna, hogy egy mozifilmnél ennyire kinyúlnak a konyvek/képregények sztorijába és visszahozzák a félig robot Maul-t. Én anno az elozménytrilogiában imádtam a nem-túl-bobeszédu gyilkológép Sith tanítvanyt és ismét nagyon elmosolyodtam a film végén. Ugyanakkor cikinek éreztem a "bekapcsolom már videotelefonálás kozben a fénykardom, hogy vágja minden hulye, hogy valóban Maul vagyok" jelenetet. Ez gáz volt, de a tény, hogy visszahozták nekem tényleg bejott. Aztán meglássuk kezdenek-e vele valamit, mert a film sajnálatos bukásával lehet elhal ez a kezdeményezés is.
Bejott az is, hogy L3 adatbázisát/cpu-ját/mittomén épitették bele a Falcon-ba, sztem fasza dramaturgia, jo arc volt a robot és szépen csinálták, hogy így kvázi "lelket" adtak vele a legendás hajónak. Well done.
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2018.05.31. 21:06:01