• Zoi
    Kedves Genesis!

Elosozr latom nem felsz a tulzasoktol (gondolok itt elsosroban Lulu butikjara...). Na mindegy.

"...2. ha otthon használod a gépet akkor az AMD jelenleg szuper, de komoly szerverekbe valamilyen oknál fogva nem használnak AMD proci (itt nem Lulu butik tangabugyi adatbázis szerverére gondolok :) )..."

Akkor ezek szerint az Anand AMD Athlon MP alapu szerverei a Lulu butik szintjen vannak. Na jo ez a Te velemenyed, nem az enyem. Ha meg az igazan nagy szerverekre gondolunk, azaz a nygszamu processzort alkalmazo szerverekre, ott az Intel sincs dominansan jelen. Az meg egyenlore mas gyartok felsegterulete, bar ahogy haladnak a dolgok...

"...3. kedves ZOI igen szoktam olvasgatni az AnandTech-et, de az CSAk az Ő véleményük és nem szentírás, arról nem is beszélve, hogy mint azt nyilván te is tudod Ők laboratóriumi teszteket csinálnak, ami el is mindja, hogy mennyi köze van a valósághoz. ..."

Eloszor is nem allitottam, hogy az Anand tesztjei szentirasok lennenek. Viszont keves korrektebb tesztoldal letezik (Lasd Toms Hardware..:( ), es nem beszrelva arrol, hogy talan ez az egyik legnevesebb tesztoldal. Az hogy mennyire valosagos. A megfelelo hardverek birtokaban igen csak reprodukalhato az Anand tesztjei, med igy szobai korulmenyek kozott is!!!

"...ZOI ha nem tudsz saját indokokat felhozni csak azt tudod mondani, hogy X ezt mondta Y meg azt, akkor minek koptatod a billentyűzetedet ?????..."

Kepzeld nem tudok sajat indokot felhozni, mivel nincs MP alapu szerverem, sem Intel alapu. Viszont en nem X, Y-ra hivatkoztam, hanem az Anandra (Akit te kozvetetten Lulu butik szintjere degradaltal...) Ha Te nem vagy kepes normalis szamokkal alatamasztani a mondanivalodat, csak hangzatos mondatokat irsz ("...Lulu butik tangabugyi adatbázis szerverére gondolok :)...") akkor Te miert koptatod a billentyuzetet??? En legalabb adtam egy linket, amely szvsz igen kozel all a valosaghoz. Ha bun az hogy hiszunk nalunknal sokkal jobb feltetelekkel biro, es egyben korrektnek tartott hardware teszt- oldalaknak, akkor en bunos vagyok. :(

"...5. én végig Athlonról beszéltem és NEM Athlon XP-ről, mivel utóbbit még nem próbáltam, de ha te már ezt is kipróbáltad akkor osszad meg velünk értékes tapasztalataidat kedves ZOI..."

Elosozr is en meg vegig MP-rol beszeltem (megha tenyleg nagyon kozeli rokonsagban van is az XP-vel :) ). Na szoval, hogy a kerdesedre is valaszoljak. Igen van XP-m. Ha a velemenyem tenyleg erdekel, akkor leirom: Szoval teljesen stabil, minden programmal kompatibilis, meggyozo a teljesitmenye. Termeszetesen En sem a Quake 3-ra gondolok elsosorban, mivel jatszani ritkan szoktam, sot...
    Sajnos nem dual procis alaplap ("csak" egy EPoX 8KHA+ :) ), igy dual procis alkalmazasrol az XP-vel kapcsolatban nincs szemelyes tapasztalatom. Ez van.

Na azert abban latom mindketten egyetertunk (talan masban is ;) ), hogy aki AMD akar venni, az azt vegyen, aki Intelt az meg vagyen azt, es valoban egyik vasarlo sem hulye valoszinuleg, csak mas szempontok alapjan dont.

Meg egy aprosag. En kimondottan low-end szerverekrol irtam (mint ahogy ezt emlitettem is), azaz az 1-2 procis szerverekrol. Itt, szvsz a legtobb teruleten igenis kepes felvenni az Athlon MP a harcot az 1-2 processzoros Intel Xeonnokkal. Termeszetesen vannak teruletek, ahol az egyik, es vannak teruletek, ahol a masik a jobb, ezt nem vitatom, en csak azt vitatom, hogy ne lenne helye az AMD-nek a szerverpiacon is. Nem kell a regi beidegzodeseinknek hinni, legyunk nyitottak az uj dolgokra is. Lehet, hogy 1-2 even belul a Via fog kopogtatni a maga kis utos procijaval, bar... :)

Ebbe nem akartam beleszolni, mibvel nem nekem cimezted, de talan megis:

"...1. a megahercek összehasonlítása tök fölösleges hiszen a két architektúrának köze nincs egymáshoz. Az Amd a jelenlegi architektúrával vért fog vizelni, hogy feljebb vigye a teljesítményt míg a P4 elméleti határa jelenleg 10GHz. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy Ferrari gyorsabb mint 1 F-16-os, hiszen az első 500 méteren megelőzte a repülőt ... utána viszont..."

Ebbem igazad lenne, ha az AMD a jelenlegi Athlont konstrukciot probalna versenyeztetni, a 3-4 ev mulva piacon levo P4-el. Gondolom ezt Te sem gondoltad komolyan :). Azert a kovetkezo evben erkeznek a Hammerek, ami nem egy kutya rossz proci lesz :), es ezzel probaljak majd felvaltani a jelenlegi Athlonokat majdan, hogy milyen lesz a sikere, azt sem en sem mas nem tudhatja, max talalgathat. Viszont a Hammerekkel, eggyel magasabb szintre lephet az AMD a szerverek piacan, hiszen abbol mar lesznek 8 processzoros rendszerek is. Reck alapu mar van a mostani Athlonbol is, de arrol vajmi keveset tudok, igy nem is minositem.

Azt hogy a jovo mit hoz nem tudom, de bizom benne, hogy mindketto ceg fent fog maradni, es egymassal folyton versenyezve hozzak ki a jobbnal-jobb procikat :D.

Zoi