Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • ZoLee93
    Az "Érvénytelen blokk cím" esete - avagy az Őrület határán...

Segítségeteket kérném egy nagyon idegesítő hiba elhárításában. Samsung SH-S203D íróm tegnap óta "behisztizett", ami abban jelentkezik, hogy kénye kedve szerint írja vagy inkább NEM írja meg a DVD-R lemezeket. Elindítom az írást, majd néhány másodperc után, a vérnyomásomra elég negatívan ható "érvénytelen blokk cím" hibaüzenettel végetér a móka. Nero kikapcs. Lemez KI...Lemez BE ( LemezinFO.: üres Disc, nem írt rá semmit ! ). Nero Bekapcs. Ismételten megkísérlem az írás megkezdését. "Írás" megkezdődik, DVDÍró felpörög...feszült figyelem a monitor előtt... aztán. HoPPá WazZze! Megint Csak... Isten hozott a könnyen értelmezhető és sokatmondó hibaüzenetek földjén.: "Érvénytelen blokk cím ... CD-írás hiba". Na ekkor már nem látok a gőztől ami az agyamat kezdi elönteni. Megint lefutom az előbbi kört:Nero kikapcs. Lemez KI...Lemez BE ( LemezinFO.: üres Disc, nem írt rá semmit ! ). Nero Bekapcs. Ismételten megkísérlem az írás megkezdését. "Írás" megkezdődik, DVDÍró felpörög. ééééS ! YesssS! Megírja a lemezt hibátlanul. A változatosság kedvérét, van amikor két-három lemezt is megír egymás utáN, azonban, ha úgy tartja jónak, csak a harmadik vagy a
    negyedik próbálkozásra sikerül. És végül egy érdekesség: az RW lemezek kiírásakor nincs problémám !

Na-kéremszépen! Akkor lássuk részletesebben.:

- Samsung DVD Író : SH-S203D SATA + Firmware revízió SB01
    - emulátor progik nyista
    - alaplap neve Asus M3A (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    - alaplapi lapkakészlet AMD 770, AMD Hammer
    - BIOS típusa AMI (04/18/08)
    - CPU : DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+
    - Rendszermemória : 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    - HDD : SAMSUNG HD161HJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    - OPS : Microsoft Windows XP Professional SP3
    - DirectX 9.0c
    - TDK DVD-R 1-16X ( eddig kb. vagy 300 db iYen lemezt írtam hibátlanul ezzel az íróval, ígyhát ezt a tipusú lemezt szereti az író )

Próbáltam kb. 4 féle íróprogival, de mindenhol ez a hibajelenség!
    Ide feltettem a Nero hibaüzenet képét:

Két napja rengeteg oldalnyi infót olvastam ezzel a hibával kapcsolatban...sajnos mindenki csak segítséget kér ebben a problémában, de eddig + nem találtam rá a hiba elhárítására.

Várom a segítségeteket! Köszi!

U.I.:Tudom a RingyÓz XpÖ újratelepítés megoldja a gondom, de ezt a "megoldást" csak a legvégső esetben választanám.