Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Api11 #5323 Van valami tippetek mi lehet a gond?
Kb. 2hete megdöglött a Nec 3540A-s íróm. Egyszereűen nem engedte beindúlni a gépemet, és folyamatosan világított az írón a led, közben meg folyamatosan kattogott. Ha kinyitottam az író tálcáját akkor beindult, de semmilyen lemezt nem olvasott. Előtte mikor még működött se volt 100%-os ugyanis egy pár dvd lemezt elrontott, ami között volt jó minőségű eredeti MCC-s Verbetim is meg Arita is. Kb. 60lemezt irtam vele (ebből kb.10db a kukába végezte) azalattt a két hónap alatt miután megvettem az új géppel együtt. Ajánlottak nála egy firmvare frissítést de még mielőtt megcsináltam volna megdöglött.Szóval kicserélték garanciába az egyészet. De sajna egy ugyanilyenre. A gond az, hogy a másít író is kezdi amit az előző csinált kb. minden 3-ik írás sikerűl.
Van mikor a képfájl készítés közben megáll ismeretlen hibára hivatkozva, van mikor írás közben áll meg szintén ismeretlen hibára. Volt olyan estet,hogy elindult az írás és elvileg írt is úgyanis világított rajta a led de sajnos azalatt a 18perc alatt amíg ki nem dobta a lemezt az írási folyamat jelző csík 1%-ig se ment fel. Csak a buffert töltötte fel, meg a proci kihasználtság ingadozott 1-2% között. A kukába végezte ez a lemez is. Megpróbáltam egy másik ugyanilyen Verbatím lemezzel ezt elvileg megírta 100%-ba hiba üzenet nélkül, de sajna sem az íróm sem az olvasóm sem pedig a házimozim nem látja.A következő kisérlet alanya egy Arita lemez volt ezt meg megírta és simán játsza minden.
Szóval mit gondoltok mi lehet a gond, nem az a pár lemez bánt hanem, hogy nem tudom használni.
Írásra az alkohol 120-at használtam.
Egyébbként a konfigom: Abit alap, P4 3.0GHz LGA775, 2x512MB DDR533, MSI 6600GT 128MB PCI-E, NEC ND-3540A DVD±R/RW, Toshiba olvasó és 450W-os táp.
Köszi előre is