Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • kali 11
    megkeresem az oldalt, ha egy napom megy is rá..... ráadásul egy tesztoldalon olvastam, ahol lemezmintákkal volt alátámasztva a dolog. azért is írtam, hogy Ritek..... az MCC-k pedig csak sebességben voltak lebutítva - hogy halkak legyenek -, ha jól tudom. lemezt pedig elég sok típusút "hamisítanak", vagy egyszerűen csak több alapanyaggal kerül forgalomba. legjobb példa: Ridisc van / TDK - TTG02, Memorex - CMC, Ritek - G04 vagy G05 (-) illetve R03 (+), Verbatim - MCC illetve MKM (Dual Layer). én is teszteltem már mindet, hát nem egyforma a minőségük, pedig árban minimális az eltérés. ezek közül "leggyatrább" a TTG02 lett, pedig az eredeti TDK lemez nagyon jó minőségű. a "legjobb" az MCC, a Verbatim lemezek egyébkénzt is jók. és a 108 vagy 109 pio nem szereti például az új Ritek alapúakat úgy, mint a 107 vagy régebbi típusok. ez saját tapasztalat is, engem is meg lehet kövezni érte. félre értés ne essék, nem akarom gyalázni a pio írókat, jók, NEC chip hajtja őket, menni kell nekik. csak régebben jobban kiemelkedtek a rangsorban. de szerencsére fejlődik a piac.