DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem is ilyen íróm van. eddig mondjuk csak vagy 10et írtam ilyennel mert még volt rózsaszín arita maradékom vagy 50db. de meg vagyok vele elégedve.hozzátenném hogy egy nagy cég jó hogy az érdekeit védi, és ennek érdekében szeretnek hazudni is.vagyis ha rontja az üzleti érdekeiket hogy igen jelentõs a rajtuk kívli kereskedés az õ saját gyengébb minõségû alapanyagaikkal, akkor természetes hogy megpróbálnak ellenintézkedéseket tenni, például így. nekem egy dolog számít, és az a tapasztalat útján szerzett. én és még sokat az ismerõseim közül ezeket a lemezeket használjuk, és meg vagyunk vele elégedve. lehet te belenyúltál egy rossz szériába, ami elõfordul, nyilván olcsóbb lemezeknél gyakrabban, ami nem jelenti azt hgoy mindegyik olyan rossz minõség, sõt ami nem rossz az ua jó mint a márkás.akármilyen elektronikai eszközbõl is ki lehet fogni egy rosszat, ami nem azt jelenti hogy az egész márka szar. nyilván egy orion tvnek nagyobb az esélye a meghibásodásra mint egy panasonicnak.

NeoMaN
A Ridisc-et forgalmazó cég neve: E-Net

Továbbá egy link:
http://www.gavi.hu/
Ajánlom figyelmetekbe...
És egy idézet:

2004,10,20,

A Ritek Corp. megelégelte az E-net visszaéléseit és ezentúl a Ridisc lemezeket NEM a Ritek Corp gyártja.

fifi
nekem az pont gatya lemez volt...

LG 4082B-vel

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

NeoMaN
ridisc:
a cég nevét már elfelejtettem - de PPéter biztos tudja - felvásárolja a B ill. C kategóriás lemezeket (Ritek, MCC) és Ridisc-nek szitázva eladja õket. Én nem használnám ezeket.....

kék/ezüst ridisc szlovákból, postai utánvéttel másodkézbõl 110 ft/db. és nagyon jó. ha vki tudja a címet ahonnan meg lehet rendelni, még olcsóbb mert nekem már ráraknak egy kis plusszt

Laalee
ez egy rendes bejelentett bolt, én kb 1 éve csak innen rendelek, soha semmi gond nem volt vele, és a lemezek minõségével sem.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Aramir
Ha mázlija van, akkor kifogott egy jó szériát.
Írj meg párat pl adatra, annál nem gond, ha gyengébb minõség, teszteld le pl a Dvdinfo Pro-val, és ha jó, akkor mehet filmekre, játékokra stbre is a felhasználása. Próbáld meg mindenféle sebességgel megírni a tesztpéldányokat, és a többit azzal a sebességgel írd, amivel a legjobb lett.

Frankón bevásárolt Apósom a rózsaszínû 8x-os Aritából...
Tudom, hogy fújoltátok de mégis ha van tapasztalat mire érdemes elszórni?
És ha valakinek esetleg mégsem volt problémája vele akkor az Õ jelzését is várom.
Érdekelne, hogy mivel írtátok (HW & SW)?
Nekem NEC 3500A van, remélem nem lesz az egész szemét.
Elõre is THX!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Aramir
Meg a tárolástól is nagymértékben.

Met
szerintem a maximális írási sebesség felével biztonságosan lehet rá írni, az élettartama meg attól függ, hogy milyen minõségû lemezre írsz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ezek a lemezek mennyire megbízhatóak? "Hivatalos" gyári lemezek, vagy felvásárolt selejt, azt majd jó lesz a parasztnak...?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Egy olyan kérdésem van amit már biztos feltettek többször is de egyértelmû válszt vhogy lemaradt. Szóval: hányszoros sebességgel érdemes irni a lemezeket. Mindenki mást mond, hogy tul lassan nem szabad, mert sok lesz a PI/PO hiba, tul gyorsan sem, szóval nemtudom eldönteni. A 4x -s lemezt hányszorosan erdemes irni? És a 8x-at háynszorosan, ahoz, hogy sokáig megmaradjon hibátlanul és, hogy az irásnál se legyen probléma. Ha pl a lemez Verbatim, TDK...Jah...olyat is olvastam, hogy ha alacsony teljesitményû a táp akkor lehet, hogy 8x irásnál, 70-80%-nál hibázni fog.
Laalee

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Nekem az volt. 5 hónapig hibátlanul müködött aztán egyáltalán nem. Nem írt, nem olvasott. Visszavittem. Szó nélkül visszavették.

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Az lenne a kérdésem, hogy egy már létezQ DVD Iso ba be lehet e szúrni magyar feliratot? Hogyan, illetve ezeket honnan lehetne feltölteni? Köszi
dvd decrypter progi megfelel hozzá, de felrakhatod az AnyDVD-t ia mellé, nekem úgy van. 😊
Olyan DVD lemezt, amit gyárilag hibás szektorokkal megpakolva (másolásvédelem) készítettek, mivel lehet lemásolni? Ilyen Shrink, DVD2DVD és tsai tudják kezelni a helyzetet alapból, vagy kell hozzá vmi speckó (AnyDVD, vagy mittudomén)?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Elviekben tudja a 16x írást!
Még nincs olyan lemez,amit ilyen sebességgel tudnál írni!
Haverodnak valszeg Pio dvd írója van,és az új frissítéssel írható a Ridata 8x lemeze 12x en!

Aramir
Milyen lemez volt?
A firmware frissités nem árthat, próbáld meg, de csodákat ne várj.

szevasztok

lenne 1 kérdésem.Nec dvd iróm van, elvileg 16×-osan kéne neki irnia
de én csak 4×-esen tudtam a DVDmet. a haverom ugyanazt a dvd-t 12×-esen +tudta irni
mi lehet a baj?
talán frissités kell?
Ramore
köszi, megtaláltam
Metwork
Talán a media kiválasztásánál a dvd-t kellene kiválasztani.

I will use google before asking stupid questions.

Ramore
Nero 6606-osnál milyen beállítást kell módosítanom ahhoz, hogyha berakok egy üres DVD korongot az íróba, akkor az alsó skálán ne a síma cd 700Mb-os skáláját mutassa, hanem a DVD-nek megfelelõ 4.7Gb-ot?
Met
igazából már nemtom melyiket szedtem le de visszaállítottam és nem mükszik

melyik fatjtát használtad, a v.kék s.kék ezüst profilút? vagy más színût?

Aramir
Ha a free verziót szerezted be, akkor állítsd vissza az órát 2005.jan.1. elötti dátumra, mert csak úgy mûködik.

Met
Azt elindítom és nem csinál semmit.

Ridisc-nél található pöttyösödés,gyári hiba!
Egy idõ után visszaolvashatatlan lesz a lemez,azon a részen,ahol
a pöttyök vannak!

Aramir
Inkább a Dvdinfo Pro-val tesztelj, azzal lehet PI/PO tesztet csinálni.

Met
Az ilyen eredmény mennyire befolyásolja a lemez élet tartamát?
Amúgy egy Benq nyomtatható lemez.

Aramir
Ott elvileg több a PI/PO hibák száma, ezek idõvel amúgyis növekedni szoktak, szal elképzelhetõ, hogy csökken az élettartalma.
Amúgy jó kérdés, majd idõvel kiderül ugyis 😊

NeoMaN
Nálam ritek g05-nél voltak ilyenek, mikor új volt az író (PIO-108), mostmár nincsenek, havernél ugyanez vlt a helyzet.Nemtom mennyire csökkenti az élettartamot, de biztos nem tesz jót neki...

Akkor jó már kezdtem megilyedni hogy az író(LG4160😎.
Élettartam sem lsz rövidebb emiat?

NeoMaN
nálam is elõferdûl néha. csak esztétikai hiba....

Aramir
Vagy poros volt amikor beraktad a lemezt az íróba, vagy az alapanyag szar, amin nem lennék meglepve.

Mitõl van az, hogy megírtam a dvd-t s az írás után az írott felületen keletkeztek ilyen kis foltok? Olyan mintha ott egy kis folton nem lenne írva semmi.A dvd lemez Ridisk állítólag verbatim alapanyag.

Metwork
NEC 3500-hoz van ajánlott FW?

I will use google before asking stupid questions.

"Mit basztak el a Pio 109-ben hogy igy leirjátok??"
Ha jól láttam a híresen "szar" Verbatime lemezeket? 😊

torrente
Asztali dvd-íróknál, amelyeknél winchesterre lehet felvenni, azoknál ugyanúgy meghibásodhat a winchi, mint pc-n (bad sector)? Lehet töredezettségmentesíteni meg ehhez hasonlókat?

torrente
A Pio 109-essel jól lehet ps2 játékokat is írni. Filmet, adatot sem rontott még. Dual-layert is tud. Ez a leggyorsabb dvd-író. Amit eddig az lg-vel 2*,4* sebességgel tudtam, azt ezzel 1*-szel is lehet. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Aramir
Tudom, és reménykedjünk 😊

Hacsak a firmware hibás, az nem gáz, majd kijavítják. Baj akkor van ha hw hiba.

Aramir
Pár lemezt szarul ír meg, a firmware még nem tökéletes.

grebber
Mit basztak el a Pio 109-ben hogy igy leirjátok??

Next PC upgrade: 2022

digitalmind

Na itt találsz 108-ast!

Volt már 108-asom, csak földhöz kúrtam az usb-s házzal együtt, így most csak egy 106-osom van.

NeoMaN
hát nemtom, már 99%-ban csak 109-es van....mindenki ezért sír

Minek? Nagyon nincs is bolt ahol ne lenne.

köszi

NeoMaN
Nemtom... De ha találsz még 108-ast, akkor nagyon örülj.