Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • steweee
    légyszives moderáld magad.gyorsan jött válaszod minden megfontolást nélkülöz, így teljesen haszontalan, azrét írtam amit írtam.mégegyszer a hibajelenség és a környezete:
    lg 4082b író, még nem írtam vele ezret, eddig tökéletesen működik, ma is írtam hibátlanul vagy 10 lemezt
    pioneer slot in-en olvasó, pár hónapos, igen jó olvasási teljesítménnyel, régi karcos lemezt is könnyedén beolvas
    a hibás lemez tényleg nem csúcsminőség, kék/ezüst ridisc, viszont az utóbbi hónapokban megírtam vagy 200 db-ot belőle, és eddig 2 db volt ami írás közben megállt, a hiba oka: rossz a lemez. de ez jó arány 90ft/db áron
    mindig 8x sebességen írok, és az a tapasztalatom, hogy a drágább jobb minőségű lemezeket visszajátszva (traxdata, ritek, verbatim)tökéletesen működik beletekerésnél is, a gyengébb minőségű lemeznél beletekerésnél fagy, viszont sima lejátszás esetén szépen végigmegy.feltételezhetően a gyors írás miatt nem elég erős a felületen a jel gyors olvasáshoz. viszont most más a probléma jellege:
    egy rossznak hitt lemezt végül is le tudott játszani, bár a 2/3-nál lefagyott olvashatatlanságra hivatkozva, újraindítottam és előretekertem a lefagyás elé(utána nem lehetett mert rögtön lefagyott)és utána hagytam és le is játszotta.a melegedés nem tudom mennyire befolyásolta az írást, de tényleg a sokadik lemez volt amit mikor kiírtam.