Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • ZilogR
    sztem a Conrad túl drága! Menj el a Klinikák metrómegállótól gyalog a Ferenc körút felé és a (túloldalon levő) templommal szemben van egy elektronikai bolt (elektrokontha - van weboldaluk is), ahol sokkal nagyobb választékban ls sztem sokkal olcsóbban tudsz vásárolni. Ellenben a Conrad-ban én olcsóbbnak "érzékeltem" a forrasztós cuccokat - én a pákámat ott vettem. Érdemes még egy csatornázási cumókat áruló boltban "forrasztózsírt" beszerezni a felületek gyors tisztításához.

Érdemes még a Műegyetemtől nem messze a Mikronika-t is megkeresni, ott egy hihetetlenül profi fiatal csajszi fog várni :P :P aki még alternatív javaslatokat is tud mondani fejből, ha egy adott IC-t éppen nem lehet kapni. Sztem kicsit drága hely, de a Conrad-nál olcsóbb és vigyázni kell, a kiírt árak nem tartalmazzák az ÁFA-t!!! Másik nagy hátránya, hogy se potmétert, se kondenzátorokat(!!!) nem tartanak - legalábbis jó egy éve még nem volt és előtte sem tudtam efféle cuccokat beszerezni itt.

Ha a már lebontott SKÁLA felé indulsz innen, azon az utcán, ahol régen a 6-os villamos befordult a Bakos faáru-bolt felé, ott is van kettő elektronikai bolt, az egyik egy pincében lenn, kicsit különös figurák dolgoznak ott, sztem családi vállakozás, de nem annyira rossz a bolt. Itt minden szirszart lehetett kapni, amit az előző helyeken nem.

Ha továbbmész ugyanezen az utcán a 4-es villamos végállomás felé, még találni fogsz egy elektronikai boltot. Annyira nincs tapasztalatom velük, itt csupán 3-4db nagy teljesítményű ellenállást vettem anno.

Na, asszem elsőre ennyi bolt elég is, de ha pár percet sétálsz a városban, szinte biztos, hogy hamarosan szembe fog jönni egy elektronikai bolt.