NTFS vagy FAT32?
 • ivjoe
  #332
  Egy kis help kéne. Eddig nem nagyon érdekelt a dolog (MErt a gépem még az XP előtti időkből való), de most így olvasgatva, mindenképp kell az NTFS.
  Tehát a következőket szeretném: Most lett egy nagyobb vinyóm (új géppel:D) és már eddig is több op.rendszert és partíciót használtam: Kell egy partíció a Win98-nak, egy az XP-nek, meg még 1, ahol amindenféle okos dolgok lehetnek. Így nem kell rendszerösszeomláskor pakolgatni a fileokat, mehet egyből a format! Ezt eddig is így csináltam. MEgjegyzem, volt már olyan is, hogy az egyik op.rendszerből kijavítottam a másikat, mivel az épp összeomlott! CSakhogy mindegyik partíció FAT32-re volt formázva. Most szeretném, hogy az XP-s, meg a tartalék NTFS-re legyen. PErsze úgy, hogy a Win98 tudja írni/olvasni.

  Ezt kéne tennem:
  98 feltelepít, xp lemezt be, új NTFS partíciók létrehozása, Xp feltelepít, majd 98-ra felnyomom az NTFS for Windows 98-cat?

  HA igen, akkor csak annyi problémám van, hogy az NTFS for Windows 98 már eléggé régi (tudom, a 98 is az), és ehhez kellene használható verzió, ami tudja írni és olvasni is az NTFS köteteket.