NTFS vagy FAT32?
  • Z
    #182
    Sziasztok!
    Van egy problémám, remélem tudtok segíteni...
    A winchester-em egy WD 45 gigás/5400rpm/
    Az eddigi felállás:
    - c: 20giga, WinME, fat32
    - d: maradés giga, Win2000, NTFS

    Tök fasza volt(a win2k kicsit lassú, de egyszer sem halt kéket!) minden, de a ME (ami átlagosan nekem egy évig bírt jól működni) elég sok kék halált kezdett osztani, és lett egy 2 gigás c:\windows\temp\sys32 nevű könyvtáram. Ez tele volt (3100 darab) .exe, és ugyanolyan nevű, de .scr kiterjesztésű file-lal. Szóval megkérdeztem egy pár embert, hogy mit lehet ezzel csinálni, és azt mondták, hogy letörölhetem. Én: ok! Fogtam és letöröltem (a rendszer visszaállító már ki volt kapcsolva), de bootolás után csak ott terpeszkedett a sok kicsi haver a temp\sys32-ben. Szóval nem tudtam vele igazán mit kezdeni.

    Tegnap telepítettem a WinXP hun,pro-t (fat32-re), frissen formázott vincsire, de aztán többen mondták, hogy igazán jó lenne átalakítani a dolgokat NTFS-re, szóval ezt megcsináltam. A gebasz ott van, hogy már megint jelen vannak a kis haverok (.exe, és a .scr filék), viszont most csak 1,3 gigabájtot foglalnak el.
    Hogyan tudnám eltüntetni az a 2006 db filét? Mert nem biztos, hogy ezért, de iszonyú lassú a WinXP működése(ASUS-cusl2c/PIII-866/256M SD133, Ati rad7500). És mellesleg kéne az az 1300 megabájt hely is...
    Nos kicsit hosszúra siekredett, de ennél rövidebben nem nagyon tudtam leírni.
    A segítséget előre is köszönöm.
    Nem vagyok nagy oprsz szakértő, úgyhogy ne üssetek, ha faszságokat beszéltem :D

    Hali