Tvtuner
-
Hali mindenki!
Lehet, hogy már volt de íme mégegyszer - a következő problémával küzdök: egy ASUS U3000 Hybrid USB-s TV tuner kártyát vettem, hogy tetszőlegesen használhassam a PC-n és a laptopomon. Cyberlink PowerCinema 5-öt adtak hozzá. A gond az, hogy a laptopon jól működik, a PC-n szintén minden ugyanúgy fut, kivéve, hogy a TV adásoknál nincs kép, csak hang. Mindkét gépre ugyanúgy lett telepítve, ugyanazok a beállítások vannak , és a kodec pack is ugyanaz. A Laptopon lehet nézni a TV adásokat, a PC-n fekete azegész képernyő, a hang viszont remek.
Párszor újraraktam az egészet, kipróbáltam magyar ill.német beállítással, de továbbra sincs kép, csak hang. Ha bekapcsolom a teletextet, akkor van kép, de rendkívül szemcsés. Hang tiszta.
Ugyanolyan beállításokkal a Laptopomon van kép is, hang is. A kép nem túl szép, de a PowerCinema 5-re mások is panaszkodtak a nem-túl-szép kép miatt.
Az egyetlen lényeges külömbség a PC és a Laptop között az, hogy a PC-n XP van, a Laptopon Vista
Kipróbáltam a dscaler-t, szintén csak hang van. Csak a PC csinálja. 2Különböző XPvan rajta, mindkettőnél ugyanúgy működik. Arra gondoltam, valami biztonsági progi kavar be, de a két oprendszeren más-más van. Vagy valami frissítés az XP-hez. ( a driver SP2-höz szól ,már SP3 van fent)
Lehet, hogy triviális dologról van szó, de nem jövök rá mi az.
Más: tudtok ajánlsni egy TV néző programot? Nem kellenek a mindent egyben médiacenterek.