Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
Vétel szoba antennával lehetséges

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Már miért nem választható ki? A sor végi nyilat nyomd meg minden egyes sor kitöltése után.

A DVB hátránya, hogy sokkal közvetlenebb rálátást igényel az vevõ az adóra. Emellett a Te esetedben csak a kabhegyi adó játszik, és a térképek alapján pont van köztetek némi domb. Az analog adóteljesítmény meg jelen esetben nem jelent semmit, lévén a mostani kísérleti adás csak 10kW-tal van szórva.

Egy tetõantennát azért próbálj meg, jó akár a hagyományos lepke is.

MaSzKa
kösz de ez nem mûködik

utca ház szám nem választható ki

MaSzKa
ja és ezt úgy, hogy 5-10km-re van az ország legnagyobb adó tornya mindjárt 2-õ is :(

Ahogy nézem van köztetek némi domborzat...

MaSzKa

http://tv.tvnet.hu/dvb/dvbtfreqs.html

valaki árulja már el miért nem lehet legalább az M1-et befogni itt ajkán DVB-T-n?

MaSzKa
akkor dscaler.org

Ez már megtörtént, semmi változás.

MaSzKa

MaSzKa,

Az egyik bajom vele, hogy a 203,25 MHz-t és a 210,25 MHz-t egy csatornának veszi (R10), miközben valójában kettõ. A kábeltv-n az elsõ az m2, a másik az m1, és így csak az egyiket hajlandó elmenteni. Erre van megoldás?

A másik dolog a teletext. Ez a WebText miféle dolog, nálam nem nagyon akar mûködni.

MaSzKa
mi?

Sziasztok,

Használ valaki Pinnacle PCTV Deluxe-ot? Ez egy régebbi külsõ USB-s cucc. Két kérdésem lenne vele kapcsolatban.

MaSzKa

bzoley
Nincs rajta mit keresgélni, az m1 HD adása most folyamatos, a tartalom az más kérdés. Tegnap este kilenc után ment a Presszó HD-ben, az elejébe belenéztem. Nem nekem való.
(tunerrel, nincs ilyen monitorom)

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

saviola
Sziadztok! Nekem egy anywhere pluss karim van. Miért van az hogy csak kép van és hang nincs?

bocs eredetileg a TFT Monitorok topikba akartam beírni ezt a T260HD-s kérésemet, de itt is aktuális, ha valaki tudna probálni megfogni ezt a HD jelet egy MPEG-4 képes DVB-T tunerrel ezt megköszönném, kiváncsi vagyok megy-e a kisérlet és mikor, persze budapestre gondolok.

igen hivatalosan dec. 1-étõl elvileg, de okt. 6. óta is megy a HD kisérlet... itt vannak a részletek:
Az m1 HD adása a kísérleti DVB-T platformon 2008. október 6-ától

engem az érdekelne, hogy T260HD-val vki keresse meg péntek este az m1HD adást, mert állítólag akkor van HD tartalom

Vasbeton rulez... Éljenek a panelházak.

bzoley
A botantenna a legkevesebb esetben használható normális eredménnyel. Nem véletlenül lett újra "divat" a lepke vásárlás/építés.
Azonkívül ritkán néznek tévét a tetõn, jellemzõen kisebb-nagyobb mértékben le van árnyékolva. Ha olyan házban van a tévé(általánosítás), ami teljes takarásban van, ott csak a tetõantenna segít. A gyártó nem építhet arra, hogy majd jól odarakják tévét az ablakhoz, szemben a toronnyal.
Jelen esetben ott az adókarbantartás lehetõsége is.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

MaSzKa
az összes DVB-T-s tuner a gyári 10cm-es antennájával müködik
de ebbe a monitorba az bele van integrálva

és a kézikönyvébe bele van írva semmi szirszar nem kell a hozzá
a kézikönyvnek akarsz ellenemondani?

Pinnancle NanoStick pl

az antennabemenet az sima analóg adásra van az müködik is kábeltv-vel

bzoley
Mivel van benne tuner, tv is, ne okoskodj, és olvasd el, amit neked írnak!
Ha ragaszkodsz hozzá, hogy nem kell antenna, akkor magyarázd meg, mire való a hátulján az antenna bemenet:
Signal input
Connector: DTV Tuner
Mutass akár egyetlen eszközt, ami antenna nélkül mûködik!

MaSzKa
az nem tv hanem monitor

a legmodernebb most jelent meg 3 hónapja

le van írva hogy ehhez semmiféle antenna nem kell!!!!

nem talál semmit

mondom 1 köpésre van az ország 2. legnagyobb TV adó tornya kb 10km

bzoley
Mostanában cserélik az antennákat, lehet, hogy épp nem ment az adó. Milyen antennát használ, elég a vételhez?
Amúgy a tévé Mpeg-4-et is tud? Mert különben sokra megy vele, ha most akármi is talál. Annak úgy is vége egy hónapon belül.

MaSzKa
annak elégnek kell lennie
a gyártó is leírta hogy nem kell hozzá semmi se

ráadásul itt a tv torony nem messze

Antenna? Az a 3KW elég soványka ...

MaSzKa
hello

lenne pár kérdésem tvtunermaster :D

vett cimbi 1 Samsung T260HD monitort amibe van digitális és analog tuner

http://www.samsung.com/at/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmultifunction&model_cd=LS26TDDSUV/EN

magyar menüs
meg frissíthetõ szotfveres

azt tudni kell, hogy 10km-re lakik a srác a Kab-hegytõl
az ország második nagy rádióállomása itt van
állítólag már több éve kísérleti jelleggel sugároznak digitális adást

nos az automata keresõ 0db digitális csatornát talált :(

mi lehet a hiba?
nincs adás?
vagy nem megfelelõ formátumu
mtv 1 2 dunatv-nek be kéne jönni nem?

44°C az túró. A PVR3000 Deluxe-on a Micronas és a NEC chip is ~60-70°C-on üzemel, a minõségen mégsem lehet észrevenni semmit. Azt is simán viseli a tuner, hogy a Micronas chiprõl lehervadt az eredetileg rajta levõ borda.

MaSzKa
ez durva

vid vissza gariba cseréljék ki

Nekem Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 340e-m van, és nekem is 5-10 perc után elkezdett sercegni a hang. Rájöttem a próblémára: a tuner túlmelegszik, hõmérõvel megmértem, nálam kb. 44 Celsius fok után kezd el sercegni.
Most úgy hûtöm, hogy egy nejlonzacskóba hideg vizet rakok,bekötöm,és a zacskót rárakom a tunerre. Így most már jó a hang.
Persze a módszert még lehet tökéletesíteni:)

Nos mint ígértem leírom a hiba forrását: Volt a gépben 2PCI kari amit most távolítottam el. Az 1ik Wireless míg a másik 1net kártya-használaton kívüli. Most teljes bizonyossággal nem tom azt mondani, hogy a net kártya volt a felelõs, de nagyon valószínûsíthetõ, hisz a másik gépen -ahol kipróbáltam a tunert és ment- ugyszint van wireless kártya méghozzá márkára és típusra megegyezõ! Köszönöm azoknak akik tippjeikkel próbáltak segíteni!
van 1kis újdonság! nagy valószínûséggel 1másik hardware-vel nem fér össze:S talán a sata nem teccik neki?? vagy az epox lap? írtam a pinnacle-s kollégáknak :D is hátha nekik van vmi ötletük... ha +tom mi volt a baj leírom nektek is!!
rendben, majd teszek róla...
és várok további tippeket szerintetek mi lehet a gondja a cuccnak?!
MaSzKa
ower supply gold ms-400atx p4

ez az egyik hiba

cseréled le mert ez 1 gagyi táp tönkreteheti a gépedet

jaja a biosnál nem hinném h probléma lenne
a tápom 1 power supply gold ms-400atx p4
panda av+fw van napi frissitéssel szal vírust sem nagyon hinném ( futtatom is a scan-t) újra viszont nem raktam az sp-ket, sõt 3om nincs is fent... gondolod ez lehet a probléma?->ettõl akarna nekem külsõ hardware elemrõl bootolni?- biosban az usb boot le van tiltva
MaSzKa
ez érdekes

legújabb driverek és bios van fent?

tápegységed milyen?

virus stb?

ijratelepítetted a winxp- sp2-3-at?

Hali mindenki!
Az lenne a problémám, h: minap vettem 1 pinnacle PCTV Analog USB külsõ tvtunert. Miután bebootolt a gépem csatlakoztattam, mert ha kikapcsolált állapotban dugtam be az usb-be nem bootolt. Namost a gép felismerte mint új hardware és szépen felrakta a drivert, majd én kézileg a programokat. Viszont amikor újra indítottam a gépet úgyan úgy nem bootolt a winchesterrõl és a tuner software cdjérõl akart. Lehúztam a tunert és újra benyomtam a gépet, így simán ment minden viszont amikor bejelentkezett és utánna bedugtam az usb-be, és turkálni kezdtem a beállításai közt automatice újra indúlt és hasonlóképp nem bootolt. (Az elsõ indítási kép mejelenik, majd nagy nehezen tovább lép és amikor kéne bootolnia a merevlemezemrõl befagy, mintha várna vmire-> elsõdleges bootolás a winchesterrõl van!) Van melette nyomtató és webcam is. Tudja valaki, h mi lehet erre az orvosság?
bzoley
Bárhol vásárolsz, ugyanúgy befürödhetsz, ha nincs szerencséd.

Frigetrus
Kérek szépen választ! Szerintem ipon-ról rendelek majd, de megerõsítést kérek valakitõl, ugyanis nem szeretnék befürödni a dologgal. Köszönöm szépen!

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Frigetrus
súlyosak azok a garancia problémák? Tudsz esetleg jobb webáruházat? köszönöm a válaszod!

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Jó kártya. ipon-nál a gar szokott esetleg problémás lenni.

Frigetrus
Esetleg az Ipon.hu? nem tudom mik a megbízható webshop-ok, nem akarok befürdeni a netes vásárlással.

Frigetrus
Hy! Nézegettem a tunereket, és végül is olyan kellene, amelyik tud hardveresen mpeg2-t, de az se lenne rossz, hogyha digitális adást is tudna venni. Azt hiszem a Leadtek WinFast PxDVR3200 H is tudja mindezt. Mi a véleményetek errõl a kártyáról? Hol lehet jó áron beszerezni, mert sajna ahol lakom egyik üzletben sem találtam ilyet? Vagy esetleg valami hasonló tudású kártyát tudtok ajánlani? Tud valaki valami megbízható webshop-ot?

MaSzKa

Még mindig nem sikerült megoldanom... Valaki valami okosat tud mondani?

Köszi!
Hello!

Vettem egy Avertv super 007-es tv-tunert. Az a bajom vele, hogy amikor az s-video bemenetre rádugom a fényképezõt, vagy a dvd-t (Rca->S-video átalakítókábellel), akkor A képernyõn csak futó színes csíkok jelennek meg.

Tudnátok vmi megoldást mondani?

Köszi!
MaSzKa
új bios a laptopba és a legújabb drivereket javaslom

winxp sp3 reinstall

és pinnacle új driver

Helló! Olyan kérdésem lenne, hogy: a PCTV pro sick tunert laptopba, bekapcsolás után kb. 5 perc mulva elkezd sercegni-torzulni a hang. a felvátelen is oly an lesz. Már sok mindent probáltam de eredményzelenül. A rendszertestje azt irja ki, hogy megfelelö a gép és tökéletesen kell müködnie. Hw valaki tud valami ötletet? Köszi. Csákányi!
Mondjuk a Box 9 esetén ez tényleg nem megoldható.

Érdekes egy teszt... Nem tudom mi az extra a TimeShift-ben és az idõzítõben. Az viszont nem zavarta õket, hogy egyik sw-ben sem lehet rendesen testreszabni a felvételi profilokat.