844
Tvtuner
  • NONPLUSZULTRA
    Hali mindenki!
    Lehet, hogy már volt de íme mégegyszer - a következő problémával küzdök: egy ASUS U3000 Hybrid USB-s TV tuner kártyát vettem, hogy tetszőlegesen használhassam a PC-n és a laptopomon. Cyberlink PowerCinema 5-öt adtak hozzá. A gond az, hogy a laptopon jól működik, a PC-n szintén minden ugyanúgy fut, kivéve, hogy a TV adásoknál nincs kép, csak hang. Mindkét gépre ugyanúgy lett telepítve, ugyanazok a beállítások vannak , és a kodec pack is ugyanaz. A Laptopon lehet nézni a TV adásokat, a PC-n fekete azegész képernyő, a hang viszont remek.
    Párszor újraraktam az egészet, kipróbáltam magyar ill.német beállítással, de továbbra sincs kép, csak hang. Ha bekapcsolom a teletextet, akkor van kép, de rendkívül szemcsés. Hang tiszta.

Ugyanolyan beállításokkal a Laptopomon van kép is, hang is. A kép nem túl szép, de a PowerCinema 5-re mások is panaszkodtak a nem-túl-szép kép miatt.
    Az egyetlen lényeges külömbség a PC és a Laptop között az, hogy a PC-n XP van, a Laptopon Vista
    Kipróbáltam a dscaler-t, szintén csak hang van. Csak a PC csinálja. 2Különböző XPvan rajta, mindkettőnél ugyanúgy működik. Arra gondoltam, valami biztonsági progi kavar be, de a két oprendszeren más-más van. Vagy valami frissítés az XP-hez. ( a driver SP2-höz szól ,már SP3 van fent)
    Lehet, hogy triviális dologról van szó, de nem jövök rá mi az.
    Más: tudtok ajánlsni egy TV néző programot? Nem kellenek a mindent egyben médiacenterek.
  • bzoley
    Még ha le is lenne ragasztva, a dobozon - főleg ha az új van benne - elég jól látható a távirányító.
    Ja, az én dobozaim sem voltak lezárva, mondjuk ez nem meglepő:)
  • dara
    Kettő boltból, egy kéz alól, egy szinte közvetlenül a gyártótól. Egyiken sincs semmiféle matrica, vagy dobozzár, még csak nyomokban sem!

A három belső tuner jeleneg is a gépemben van, a box pedig itt a gép mellett.
  • MaSzKa
    :D kibontottad már?
    vagy bontottan vetted használtan?

az új termék csak bontatlan lehet hivatalosan

csak itt ebbe az országba mindent kibontogatnak a boltokba és összetapizzák és azt adják el újként :(

én ilyenkor mindig hangsúlyozom nekik a bontatlant kérem a polc mélyéről
  • VTomi75
    Hát a hölgy ezt mondta. Gondolom, nem volt a kezében :) Még nem válaszolt. Csütörtök estig azért jó lenne valamit találni, mert pénteken megyek Budapestre, kihasználnám az alkalmat és nem szeretnék üres kézzel hazajönni.
  • dara
    Van itthon egy pár Leadtek tunerem (szám szerint négy), de egyiknek sincs leragasztva a doboza.
  • VTomi75
    Na, már érdeklődtem is a PCX.HU-nál, náluk jó áron van 3100H. A kedves hangú hölgy viszont nem tudta megmondani, hogy milyen a távirányító, mivel állítólag le van ragasztva a doboz. Ettől függetlenül azt mondta, megpróbálja valahogy kideríteni (fizikailag nem ott van a raktáruk, ezért nem volt a kezében).
  • dara
    PVR vagy DVR az, ami a Leadtek-nél hw encoderes. Emellett a DTV2000 H már kissé régi típus, max akkor éri meg megvenni, ha mindenképpen kell a két antennacsatlakozó. De ezt megkapod a DVR3100 H Premium esetén is.
  • VTomi75
    Hoppá, tényleg. Késő van ;) Akkor asszem 3100H. Nem nagy az árkülönbség a 2100 után. Köszi mindent. És ha tudtok olyan boltot esetleg, ahol már biztosan van MCE távirányítós, akkor dobhatnátok egy üzenetet ;)
  • bzoley
    A DTV2000H nem tud hw Mpeg2-t.
  • VTomi75
    És a DTV2000H? Azt írja a Leadtek oldala, hogy "WinFast DTV2000 H is compatible with Microsoft® Window® Vista Media Center", ezen kívül van hardveres MPEG2. Van tapasztalat ezzel a típussal?
  • dara
    A PVR3000 Deluxe MCE alá nem ajánlott, lévén a 3D Y/C és NR csak PVR2 alatt használható. (Simán egyébként enek a legjobb a kép és hangminősége.)

Innentől kezdve neked kell eldöntened, hogy kell-e digitális vétel, vagy sem. A PVR2100 és a DVR3100 H gyakorlatilag csak ebben tér el egymástól.
  • VTomi75
    Az már nincs. De most már, hogy meggyőztél a Leadtekről a Pinnacle ellenében (na nemcsak te, hanem a neten talált support mennyisége :)), kivárom a MCE-s távirányítót. A Globalé nincs meg, ha én eladok valamit, az gyári dobozban és összes eredeti tartozékával megy el :) Akkor még egy kérdés: 2100, 3100H, 3000Deluxe, esetleg valami más típus lenne szerintetek a nyerő? HW encoder nem ártana, sokszor veszek fel "munka közben", bár a procim talán nem gyenge, nem bíznék mindent arra (és főleg nem a Vistára :))
  • bzoley
    Mint ahogy a mostani Global-é is alkalmas rá, ha az megvan még.
  • bzoley
    Ha régebbi távirányítót kapsz, akkor is át tudod kapcsolni MCE módba, csak nem a távirányítón. És nem árt betanulni, melyik gomb mit csinál MCE alatt.
  • VTomi75
    Én Szombathelyről írok és szinte mindig neten rendelek ilyesmit, mert itt drágább. Ipon, E-Digital, Juventus, stb. De gondolom ők is megnézik, ha megkérem őket, mielőtt elküldik, nem?
  • dara
    Elméletileg már az összes példány ezzel érkezik. Persze ahol van bentragadt készlet, ott lehet a régiből is. A doboz mindenesetre nincs leragasztva, szóval vásárlás előtt meg tudod nézni.
  • VTomi75
    Tudtok olyan boltot, ahol már árulnak PVR2100-at vagy DVR3100H-t az új típusú, "átkapcsolható" távirányítóval?
  • dara
    A mostanában a boltokba érkező Leadtek tunerek már egy teljes egészében MC kompatibilis távirányítóval kerülnek ki a gyárból.

Erről lenne szó.
  • VTomi75
    PVR2100 vagy DVR3100 akkor jó lenne? A Leadtek "nem-MCE" távirányítói mennyire kezelik a Vista MediaCentert? Vagy vennem kell külön egy MCE-távirányítót is? Ahogy néztem, a PVR2 elkezelgeti azt is.
  • bzoley
    Dara korábban felsorolt néhányat, csak nem AUX-on, hanem a PCI buszon keresztül kell átküldeni a hangot.
  • Inquisitor
    AverMedia? Van vagy 30 féle tunerük. Esetleg Leadtek?
  • VTomi75
    Akkor mást kérdezek: van olyan tuner, amit az X-Fivel együttműködve tudnék használni Vista alatt, beleértve a Media Center teljeskörű távirányítós (!!!) kezelését, távirányítóval történő hangerőszabályzást, és távirányítóval történő SLEEP / WAKE funkciót. Öregszem és kényelmesedek... szeretnék NEM felkelni az ágyból és elzarándokolni az íróasztalig :)
  • dara
    A kérdésre nagyon egyszerű a válasz. A Leadtek a PVR2-t teljes mértékben Vista kompatibilissé tette. A Creative driverei és a Pinnacle sw-ei viszont nem azok. A két gyártó csak annyit tett, hogy Vista alatt is működőképessé tette az eszközeit, de nem tette őket teljes mértékben kompatibilissé vele.
  • bzoley
    Nem lehet, hanem biztos. Sőt, az Audigy SE meg ugyanaz, mint az SB Live! 24bit 7.1

Az AUX, vagy a fő hangerő változik? Amúgy, ha belegondolsz, ha a szoftver működne rosszul, akkor nem válogatna a hangkártyák között. És az Audigy4 esetében egy egyszerű driver frissítéssel nem javult volna meg a hangerő szabályzás.
  • VTomi75
    Van valakinek "Pinnacle PCTV Kit for Vista" cucca? Ha jól nézem, ez egy MCE távirányító és mellé egy Analog PCI vagy Analog Pro PCI. Ez csak MediaCenterrel megy, vagy ad hozzá "saját" szoftvert is a Pinnacle? És teletext funkciója van? Ha valakinek van ilyenje, adjon tippet :)
    bzoley: az Extreme Audio hardvere asszem az Audigy SE chipje (tehát nem "igazi" X-Fi), talán azért lehet más a driver.
  • VTomi75
    Amúgy, mint említettem, én valami csoda folytán minden bemenet hangerejét korrektul tudom állítani. Bemegyek a mixerbe, mozgatom az AUX csúszkáját és változik a hangerő. Beállítom ugyanezt a PVR2-ben, húzom a PVR2 csúszkáját és nem történik semmi :)
  • VTomi75
    Ez mind szép és jó, de akkor a Pinnacle miért tudja megcsinálni, hogy az ő kártyájával nincs ilyen gond? :)
  • bzoley
    Más X-Fi esetén csak PCI-Audio-val állítható rendesen a hangerő, annál a tunernél, amelyik ezt támogatja.
  • bzoley
    Márpedig az X-Fi driverével elég sok gond van, és nem fogod tudni állítani a hangerőt. Akkor sem, ha átkötöd Line-in-re. Korábban ugyanez volt az Audigy4-nél, de valami csoda folytán azt már használhatóvá tették.
    A PVR2 csak egy szoftver azt a bemenetetet állítja, amit neki a rendszer mutat. Ha a hangkártya rossz bemenetet "mutat" más programnak, azok rosszat fognak szabályozni. Ha megnézed a PVr2-t, kinyitva a CL-t, au AUX felvételi eszközének hangerejét állítgatja, ha jól emlékszem. XP-n asszem jól működik. Vista-n egyedül az Extreme Audio drivere működik rendesen ilyen szempontból.
  • dara
    Furcsa, hogy ilyen jellegű probléma csak X-Fi esetén fordul elő... És nem csak Leadtek tunerek esetén.

Az X-Fi drivere (meg úgy általában minden Creative driver) egy hulladék. És ami azt illeti a hangminősége sem valami kiemelkedő, hasonló vagy alacsonyabb áron messze korrektebb hangzású hangkártyákat lehet venni.
  • VTomi75
    gy=g
  • VTomi75
    Ettől függetlenül az talán megoldás lehetne, hogy kreálok egy kábelt, aminek az egyik vége a tunerre megy, a másikat meg kiviszem hátul a házból és egy jack-kel bedugom a Blasteren a Line-in-ben. De azért ez gyányolás egy kicsit :)
  • VTomi75
    dara: semmi gond az X-Fi driverével. Természetesen be tudom állítani az AUX-ot, ennyire hülye nem vagyok. A probléma, mint már említettem, az, hogy hiába van kiválasztva az AUX (amelynek a hangerejét egyénként a hangkártyánál gyönyörűen lehet szabályozni), a PVR2 csúszkáját hiába mozgatjuk, nem reagál. Ez meg a Leadtek hibája. Angol nyelvű fórumokon mások is panaszkodtak erre, de a Leadtek nem foglalkozik vele. Én is írtam a Leadtek supportnak ezzel kapcsolatban már egy hónapja, de b***tak válaszolni.
  • dara
    PVR2-ben kezdetek óta lehet finomhangolni: Ctrl + és Ctrl -. Egyébként ez benne van a kétikönyvben is, de gondolom azt minek is kinyitni...

A hangerő állíthatatlansága nem a tuner és nem a PVR2 problémája, hanem a hangkártya driveré. (A helyedben inkább azt cserélném.) Egyébként ki lehet választani az AUX-ot is. Ajánlott olvasmány. Ettol függetlenül az X-Fi-k drivere hulladék, nem teszi lehetővé a rendes hangerőszabályozást.

Ha kevés problémával akarsz belső tunert használni MCE alatt, akkor Leadtek PVR2100, vagy PxPVR2200. Amennyiben digitális vétel is kell, akkor DVR3100 H vagy PxDVR3200 H.

A PVR2 az összes általad igényelt funkciót tartalmazza az első verziója óta (akkor még DTV-nek hívták).
  • MaSzKa
    de itt visszaolvasol van újabb is pinnacleból
  • MaSzKa
    nocsak, nocsak
    dara isteníti a leadtek tunereket itt :D

én kicsit elvakult vagyok:

http://prohardver.hu/teszt/pinnacle_ujdonsagok/pinnacle_pctv_nanostick_73e.html

http://prohardver.hu/teszt/pinnacle_hibridek_minden_fronton/pctv_hybrid_pro_stick.html

• VTomi75
    Sziasztok! A segítségeteket kérném. Most akarok venni új TV-tuner kártyát. Eddig egy Leadtek TV2000XP Global volt a gépben, ezzel a következő problémáim voltam: A WinFastPVR2-ben nem lehet finomhangolni a csatornákat, ezért sok közülük elég vacak minőségben jött be. Aztán a hangerőt nem tudom a távirányítóval, mert az X-Fi-n csak AUX bemenet van, a program meg asszem csak a CD-in szintjét tudná állítgatni. Ezt egyébként több helyen is írják, hogy nem működik.
    Régen volt Pinnacle PCTV Stereom, nekem nagyon megfelelt, csak nem volt Vista alá rendes drivere. Szóval most olyan kártya kéne, aminél tudok a távirányítóval hangerőt állítani, teljesen használható a Vista MediaCenterrel (a mostani nem volt az) és lehet finomhangolni a csatornákat. Csak TV-nézésre használom, de szeretném a távirányítóval vezérelni az ágyból, és a gépet kikapcsolni is a távirányítóval akarom (és persze legyen elalváskapcsolós funkció is).
    Tudna valaki ajánlani egy típust? Köszi előre is.
  • MaSzKa
    télleg

akkor bocsi
  • dara
    Lehet elkerülte a figyelmed, de ez egy USB-s tuner.