Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
"Már csak azért sem tudnék jelszót beállítani, mert nem kaptam! :) Van egy hálózat név, meg egy hálózati kulcs, oszt kész... "
Ha a T-Home-os előfizetés a tied, akkor az előfizetéshez általában jár e-mail fiók - annak van felhasználóneve és jelszava.
"Azt mondjuk nem értem, hogy az invitel és a voda esetében miért volt jó neki a 25 port hitelesítés nélkül, de a lényeg, hogy már működik."
Általában átlag lakossági előfizetés esetén a távoli 25-ös TCP (SMTP) portot a szolgáltatók többsége blokkolja a spamvédelem érdekében.
Egyeseknél (ha jól tudom az UPC-nél van rá lehetőség) ez visszakapcsolható, máshol csak titkosítottat engedélyeznek (azt hiszem, az Invitel is ezt csinálja), megint máshol kénytelen vagy a szolgáltató SMTP-szerverét használni (amit keményebb esetben felhasználónévhez és jelszóhoz is kötnek, vagy - mint azt a Fibernet is csinálja - extrém használat esetén korlátozzák az adott IP-cím levélküldési lehetőségét), vagy titkosított/autentikációt igénylő külső SMTP-szervert használni (mint a te esetedben), vagy esetleg VPN-t használni.