Gothic 1
  • drH
    No kérem, tapasztaltabbak és szőrszálhasogatók, illetve minden egyes kis zugot jól ismerők segítségére lenne szükségem. anno végignyomtam kétszer is a játékot, de most, hogy mellékletként is adták, meg tök magyar stb, újrajátszottam két osztályal is. Azonban még így is maradt két kérdésem: az egyik, van egy hely a tengerparton, egy félig romos őrtorony, amelybe belépve földalatti barlangrendszerbe jutunk - ez megközelíthető akkor is, ha a hajótól jobbra úszunk a vízben, és egy régi kikötő romjaitól lépünk be. Odabent vagy negyven darab csontváz várja, hogy kardélre hányjuk, meg egy csontvázmágus. A játék második felében komolyabb cuccokkal már érdemes csatangolni arra, és ott egy ládában egy könyvet találunk, melynek elolvasásakor egy küldetés aktivizálódik - A jövevény, benne homályos duma arról, hogy legyünk türelmesek, meg majd idővel megértjük. ejjez kéne nekem segítség, mert a játék végéig nekem nem sikerült itt a naplóba más bejegyzést szereznem, azaz nem tudom, mit - hol - kivel - mivel - miért kéne csinálni - külföldi fórumokon valami olyasmit irogatnak, hogy ez a Cromagnoni-mellékszál része. Bah, a játék végigmegy enélkül is, csak így ötödjére máér érdekelne, miről maradok le.
    A másik, amikor a fókuszkövek egyikét Gornnal megtaláljuk, ott a romoknál több magas oszlop és szobor is van (a tengerparton szintén), és van egy számomra megközelíthetetlen hely, ahol egy láda figyel fent egy sziklapárkányon - elég jól lehet látni, de sem más lény alakjában, sem lebegtetéses módszerrel nem sikerült odajutnom. ötlet valakinek?