-
Archenemy #20540 A legnagyobb probléma, hogy a homoszexuális célközönség igényeinek megfelelően ....
na jó, igazából arra, hogy ez egy ilyen nagy (=pénzes) megaprojekt volt, aki odavonzott egy csomó léhűtőt, wannabe-designer producert, akik belepofáztak mindenbe. Tehát az első problémának azt látom, hogy a pénzemberek csinálták a játékot marketing szempontok alapján (öccáz PQ! nálunk nincs dance anim! stb), nem a játékfejlesztők, a fun faktor figyelembe vételével. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy normális designer fejéből kipattanjon egy olyan elbaszott crafting-system, mint ami az 1.0-ban volt. Vagy hogy majd zónánként 10 public quest milyen baromi jó lesz. Csináltak volna tizedennyit, de úgy kidolgozva, mint az első pár, és máris jobban jártak volna.
A másik meg az, hogy szerintem wow-killer akartak lenni, nem ismerték fel, hogy 1. a WH univerzum az inkvizítorokkal, mutálódó káoszlényekkel, brutális orkokkal eleve nem olyan casual-friendly, mint a cukorkaszirup wow-univerzum a lila sárkányaival
2. van már wow, .sszameg, nem kell még egy
mikor rájöttek, hogy úgyse lesznek wow-killer, akkor meg ahogy átváltottak pve-ről pvp-re, baromi sok content (modellek, animációk, leprogramozott encounterek, questek, szépen kidolgozott helyszínek) lettek kihasználatlanok. Érdemes kalandozni kicsit chaos wastes pve területen pl, mennyi gyönyörűen kidolgozott, jellegzetes terep van (tövises indákból álló erdő, befagyott démon, elhagyott torony, megdöglött nagy állat, stb), amit a játékosok 5%-a se fog látni, vagy max. 1x megnézi, azt annyi. Na ez a fókuszváltás hátránya, az assetek jó része megy a levesbe, és ettől úgy tűnik, mintha kevés lenne a kontent a játékban. Van ebben kontent, csak kihasználatlan, ill, nem tartozik hozzá játék, vagy unalmas játék tartozik hozzá (pq-k nagy része), pláne hogy unrewarding is.
Hogy minden kasztot külön egyedként kell kezelni, tehát nem mondjuk vannak "kardok", amiket aztán használhat a maraudertől kezdve a swordmasteren keresztül a shadow warriorig mindenki, hanem van külön marauder kard, swordmaster kard, shadow wari kard, stb, ez elég sok plusz munkát tesz a fejlesztőkre, balance meg főleg art szempontból, ugyanez hatványozottan igaz a páncélokra. Ehhez valószínűleg a Games Workshop ragaszkodott, akik nagyon ügyelnek a lore-re.
Ja igen, valszeg a Games Workshop is megvétózhatott egy halom dolgok, ha kész IP-vel dolgozik valaki, akkor úgyis belepofázik minden hülyeségbe az IP holder.
Ehhez még jött ez a baromi nagy hype, ami után hatalmasat lehetett zuhanni, hiszen ekkora hype-nek úgysem lehet megfelelni.
kb. ennyi szerintem.