22827
-
Boncmester #20544 Hát ez az összefoglalás nekem pl értelmesebbnek tűnik, és jobban hihetőnek is, mint amit abban a névtelen vicik-vacak cikkben olvastunk. Köszi, és grat az első értelmes postodhoz! :) -
Boncmester #20543 Ez hülyeség. Miért lúzer valaki, akinek van három vagy több gyereke?
Ha valakinek van gyereke, az jó, ha több gyereke van, még jobb, őket jobban díjazza (pl az új adórendszer is, de az már legalább adókedvezmény formájában: http://portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139817&is=1 ). De vannak olyanok, akik nem lúzerek, hanem elvtelenek, és direkt kihasználják a rendszert.
Ugyanez van ezzel a renownnal is, amit az elvesztett zónák után lehet majd kapni. Lesznek emberek, akik kimennek, és harcolnak a túlerővel, és a végén jutalmat kapnak, meg biztos lesz egypár, akik csak azt fogják keresni, hogy hogyan tudják megoldani, hogy harc nélkül ők is kapjanak renownt.
Most itt két dolgot lehet tenni, vagy azt mondják, hogy senki nem kap renownt, vagy azt, hogy kap az is, aki csak odament a végén nem csinálni semmit. Ugyanez van amúgy a nyerésnél is, van, aki harcol a BO-kért meg a keepekért, és utána kap sok renownt, és van, aki csak guardolja a warcamp kijáratát, és ő is kap. Szerencsére ez utóbbi kevesebbet kap. Gondolom valami hasonló azért lesz ezúttal is. -
Laroa #20542 Valóban nem érted a logikát. Te kimész próbálkozol, megállítani egy lockot. Ölsz játékosokat. Kapsz érte rp-t, ez szép és jó. De zone lock rewardot akkor sem érdemelsz, mert nyilvánvalóan nem állítottad meg a lockot/nem a te oldalad lockolt. -
Thoracotomia #20541 nem feltétlen. de a lúzereket jobban díjazza -
Archenemy #20540 A legnagyobb probléma, hogy a homoszexuális célközönség igényeinek megfelelően ....
na jó, igazából arra, hogy ez egy ilyen nagy (=pénzes) megaprojekt volt, aki odavonzott egy csomó léhűtőt, wannabe-designer producert, akik belepofáztak mindenbe. Tehát az első problémának azt látom, hogy a pénzemberek csinálták a játékot marketing szempontok alapján (öccáz PQ! nálunk nincs dance anim! stb), nem a játékfejlesztők, a fun faktor figyelembe vételével. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy normális designer fejéből kipattanjon egy olyan elbaszott crafting-system, mint ami az 1.0-ban volt. Vagy hogy majd zónánként 10 public quest milyen baromi jó lesz. Csináltak volna tizedennyit, de úgy kidolgozva, mint az első pár, és máris jobban jártak volna.
A másik meg az, hogy szerintem wow-killer akartak lenni, nem ismerték fel, hogy 1. a WH univerzum az inkvizítorokkal, mutálódó káoszlényekkel, brutális orkokkal eleve nem olyan casual-friendly, mint a cukorkaszirup wow-univerzum a lila sárkányaival
2. van már wow, .sszameg, nem kell még egy
mikor rájöttek, hogy úgyse lesznek wow-killer, akkor meg ahogy átváltottak pve-ről pvp-re, baromi sok content (modellek, animációk, leprogramozott encounterek, questek, szépen kidolgozott helyszínek) lettek kihasználatlanok. Érdemes kalandozni kicsit chaos wastes pve területen pl, mennyi gyönyörűen kidolgozott, jellegzetes terep van (tövises indákból álló erdő, befagyott démon, elhagyott torony, megdöglött nagy állat, stb), amit a játékosok 5%-a se fog látni, vagy max. 1x megnézi, azt annyi. Na ez a fókuszváltás hátránya, az assetek jó része megy a levesbe, és ettől úgy tűnik, mintha kevés lenne a kontent a játékban. Van ebben kontent, csak kihasználatlan, ill, nem tartozik hozzá játék, vagy unalmas játék tartozik hozzá (pq-k nagy része), pláne hogy unrewarding is.
Hogy minden kasztot külön egyedként kell kezelni, tehát nem mondjuk vannak "kardok", amiket aztán használhat a maraudertől kezdve a swordmasteren keresztül a shadow warriorig mindenki, hanem van külön marauder kard, swordmaster kard, shadow wari kard, stb, ez elég sok plusz munkát tesz a fejlesztőkre, balance meg főleg art szempontból, ugyanez hatványozottan igaz a páncélokra. Ehhez valószínűleg a Games Workshop ragaszkodott, akik nagyon ügyelnek a lore-re.
Ja igen, valszeg a Games Workshop is megvétózhatott egy halom dolgok, ha kész IP-vel dolgozik valaki, akkor úgyis belepofázik minden hülyeségbe az IP holder.
Ehhez még jött ez a baromi nagy hype, ami után hatalmasat lehetett zuhanni, hiszen ekkora hype-nek úgysem lehet megfelelni.
kb. ennyi szerintem. -
Azt is mondták, hogy be fognak vezetni valamit az afkzók ellen. Lehet idle hand szerű cucc lesz rvr laken belül is. -
Ez egy játék. A másik dolog meg, ha teszem azt az én oldalamon sokkal kevesebben onlineok, de mégis kimegyünk az rvr zónába, hogy legalább lelassítsuk a lockot akkor attól én már automatikusan lúzer vagyok? Nem értem a logikád. -
Laroa #20537 Azt írták hogy akkor kapsz ha zonát lockol az ellenség te meg benn voltál a zónában. Lófaszt se kell csinálnod, elég ha egy szerencsétlen 6 fős party néhányszor bevitte a resource carriert. ha te eközben végig láblógattál ki alt taboltál filmet nézni sg fórumot olvasni akkor is kapsz egy 400% aao veszteseknek bónuszt ami nagyobb lehet mint a győztes oldalé. hát lol. -
Boncmester #20536 Ha valakinek vannak gyerekei, az lúzer? -
Boncmester #20535 Gondolom csak akkor kapsz, ha 1 partyval akarsz 3 warbandet megállítani, nem akkor, ha odamegy a zerg, és legyakatja magát a másik zerggel... -
Thoracotomia #20534 családi pótlék -
Laroa #20533 Az AAO teljesen rendben van. Menj ki harcolj, ölj le pár embert kapj bónuszt a killért. De nehogymár kapj mondjuk 8k rp-t azért mert bucira verték az arcod pl. -
Laroa #20532 Mondj már légyszives egy olyan dolgot az életben ami megjutalmazza a lúzereket. -
Thoracotomia #20531 hajjaj a mélyvízi búvár pocsolyába vetődött -
Boncmester #20530 Most nem vagyok biztos benne, hogy nem bánom meg ezt a kérdést, de: mire jutottál? :) -
Archenemy #20529 Amúgy ez egy érdekes cikk, meg a kommentek is
én egész véletlen játékfejlesztéssel foglalkozom, és elég sokat gondolkodtam rajta, hogy mik lehettek azok az okok, amiktől ilyen felemás lett a War -
Boncmester #20528 Igen, szerintem az AAO volt az egyik legjobb dolog, amit kitaláltak a játékban az utóbbi időben.
Így odamennek az emberek egy kicsit roamingolni, elkezd jönni egyre több csapat, és mire elfogy az AAO, addigra meg rájönnek, hogy "hoppá, mi is lockolhatjuk a zónát". Szerintem nagyon feldobta az oRvR-t, örülök, hogy bevezették.
Tényleg az a baj, hogy ha a mostani állapotban adták volna ki a játékot, akkor valszeg jóval több előfizető lenne, mint 300K, de végülis úgy tűnik, sokszor tanulnak a saját hibáikból, ha nem is mindig... -
t0xikus #20527 ez pozitívan hangzik. ahogy látom a 400%aao is a zónában tartja az embereket, szóval ez méginkább vonzza majd őket. -
ha 0 reward lenne akkor nem lenne értelme harcolni annak az oldalnak, akik mondjuk fele annyian vannak és megint ott lennénk, hogy 1 oldal RvEzik az RvR lakekbe, mert nincs ellenfél. Jó ez így, hogy jutalmat kap a kisebb létszámú fél, minél tovább tartja magát. -
t0xikus #20525 de miért nem fejezed be a hisztizést?:D -
Boncmester #20524 Gondolom ez azér van, hogy az emberek odamenjenek harcolni, és ne hagyják üresen a zónákat. -
Laroa #20523 It is feasible that, even being outnumbered 4:1, the losing Realm could actually walk away with more reward than the winners received.
Ez mekkora totális baromság, nehogymár a vesztesek jól járjanak azzal ha vesztenek. 0 reward vesztes oldalon oszt cső.
-
Zone lock reward rendszer is megváltozik, nem is akárhogy.
New addition that is currently live on PTS (as are all other adjustments up until this point):
Resource Carriers now reward a Realm with Experience, Renown and Influence upon making a Resource delivery. The Reward scales based upon the distance of the path that the Resource Carrier has chosen to take. The longer a path is the more Reward that will be granted to players within the RvR lake.
It's everyone in the zone that passes a server-side requirement check - in the current case, it's anyone who would normally qualify for Zone Capture rewards. I'm continuing to investigate idle hands support punting people to the Warcamp.
Also - since it hasn't been made very clear at this point; Resource Carriers who have further to travel carry more Resources.
As an example; a Destruction Resource Carrier coming from Hallenfurt Manor carries about 4x as many Resources as the one from Verentane's Tower.
Also - if a Resource Carrier is defeated and drops their barrel; it only contains 25% of what was being carried. It is always better to control the Battlefield Objectives for your Realm's advancement. You lose a lot of time by ignoring the Battlefield Objectives.
We're also hooking up Zone Flip Rewards in a manner where the rewards are divvied out to both the winning and losing Realm based upon how long the battle has been active. Imagine that each zone is worth 200 points and every 12 minutes, 10% of the 200 points goes to the "loser's pool". This would have the pool values at 180 to 20. This mechanic would continue until the pool values are 120 to 80; the rewards handed out would then be scaled against those values.
The intent here is that even if a Realm loses - they are appropriately rewarded for how well they did. Holding the enemy off and defending your Keep has tangible meaning in terms of reward. In the case of AAO - these rewards would be modified by that. It is feasible that, even being outnumbered 4:1, the losing Realm could actually walk away with more reward than the winners received. -
ImFrost #20521 Igen az egész fórum tisztában van a mentális képességeiddel, nincs szükségünk ismereteink megerősítésére. -
t0xikus #20520 hiszti?:DDD -
ImFrost #20519 300ezer subscription körülbelül 22 hónappal ezelőtt volt, pár hónappal a játék indulása után. Egyszer még közzétették, akkor volt olyan 200 körül, de az is elég rég volt és nem véletlenül nem mutogatják.
Őszintén szólva ezek a "kiegészítők" is elég nevetségesen néznek ki, úgy tűnik mintha még kiakarnák facsarni amit még lehet az előfizetőkből.
Az SW:TOR-t meg kár előre temetni, nem hiszem, hogy a Bioware kiadná félkészen a játékot EA ide vagy oda.
-
Laroa #20518 Ez a cikk színtiszta hiszti mert be van fosva hogy kirúgják. És ha tényleg 300 millió dollár+t költött a bioware az swtorra akkor 100%, hogy nem a hangok kerültek benne ennyibe. -
Laroa #20517 (2)mert úgyis unalmas sablonokat fújsz újra és újra
Cool story bro... -
Boncmester #20516 Őszintén szólva ha játszik az ember, nem attól lesz jobb vagy rosszabb a játékélmény, hogy a DaoC-nak vagy a WoW-nak mennyivel több vagy kevesebb az előfizetője.
300K előfizetővel is megéri nekik fönntartani a játékot, és fejleszteni is valamelyest, és ez jó. Akinek tetszik, annak tetszik, akinek meg nem, annak nem, de szerintem más játékoktól ez valamelyest független.
Az viszont tanúlságos volt, amit az SW:TOR-ról írt, én is már leakadtam azon, hogy szerintük azért lesz jó a játék, mert szerződtettek rá 2-3000 szinkronszínészt... -
Thoracotomia #20515 a kevesebb sub mint a DaoCnak azért érdekes a többit meg eddig is tudtuk ^^ -
sanyiiiii #20514 Szokásos kiúgtak/ki fognak rúgni ezért kiteregetek post, nem az első , nem is az utolsó, és nem is mondott túl sok újdonságot.... -
Thoracotomia #20513 oh ésreggeli olvasmány a fanboi-oknak -
Thoracotomia #20512 k -
Boncmester #20511 Nem a kommentjeid izgatnak fel, bármily hihetetlen, de mind1, fejezzük be, fölösleges egymást basztatni. Én kezdtem, én is fejezem be. -
Thoracotomia #20510 bocsi de amikor egy egymondatos komment annyira felizgat, hogy rögtön 3 hszben kell válaszolnod rá az nekem csak 2 dolgot jelent:(1) nem érdemes elolvasni, (2)mert úgyis unalmas sablonokat fújsz újra és újra
-
Boncmester #20509 Értem, hogy nehéz megértened, ez olyan, mikor te lent vagy a völgyben, valaki meg áll a hegy tetején, és te nem érted, ő miért beszél arról, hogy a hegy másik oldalán is van valami, te meg erre csak legyintesz, hogy biztos hülyeség, de hidd el, nem az... -
Thoracotomia #20508 cool story bro -
Boncmester #20507 Az mehint másik dolog, hogy a mi guildünk nem hc guild, nem arról szól, hogy a világ összes kockáját összeszedjük, hanem arról, hogy egy jó magyar társaságot összehozzunk. Emiatt nálunk nem gyakoriak az ilyen események. De ha igen, akkor bárkivel fölvesszük a versenyt, bármennyire is leszólod a dolgot. A mi értékeink szerintem ezerszer fontosabbak, és bármennyire is jó játékos leszel, ezeket sosem fogod megérteni vagy fölfogni, ez pedig a te bajod. Nem minden a k/db ration múlik, ezért is alig játszol te már a bwddel... -
Boncmester #20506 Bár az tény, hogx náluk jobban senki nem tudja 6x megkerülni ugyanazt a sziklát, majd fél órát afkolni, hogy lewipolják utána őket :-) -
Boncmester #20505 Egyrészt ez nem csak rajtam múlt, másrészt meg mászkáltam együtt párszor az rg wbvel, és a videóikon kívül máskor még nem láttam azt a baromi nagy hatékonyságot. Azt viszont már láttam, hogy ott a crimson meg az rg wb, ellenük meg a tainted meg a hob, és a nagy arcuk miatt csak egymás után mentek nekik, majd meg is lett a zónalock... a destronak.
Btw hogy van a nyolcas? Nem ciki, hogy olyan party is lazán leverte, ahol Benioh volt a dps egy KotBSel? :-)