-
Mivel kérték tőlem, és néha elég nagy hülyeségek keringenek az online rendelésröl, leírom a rendelés menetét részletesen.
Ez csak a WINSUNX-re vonatkzik, a többi céghez nem értek.
Először is kiválasztottam a www.winsunx.com -ról hogy mit akarok venni.(EZFA 256+airform hordtáska). Az oldal jobb oldalán az Ordering informationnál le vannak írva a fizetési módok. A paypal Magyarországon nem használható, a banki átutalás egyértelmű, a 3. lehetősé a Western Union. A WU előnye hogy a pénz azonnal odaér a célhoz, igaz az átutalásért külön fizetni kell. A következö menüpont a Fast & Safe shipping worldwide, itt lehet megnézni a szállítási költségeket. (Magyarország (area7) 43,6$ az első fél kg.). A kiválasztott cuccokat az add to basket gombbal hozzáadtam a rendeléshez, majd a következö oldalon kitöltöttem a kérdőívet az adataimról. Nemsoká kaptam egy emailt, melyben jelzik hogy felvették a rendelést, tudok fizetni. Itt észrevettem hogy más adatok vannak megadva a fizetésről az emailben és a honlapon. Egy email váltás után azt mondták hogy az emailben megadott adatokat kell a WU átutalási papírra írni. Ezután elmentem az OTP-be (a WU dolláralapú valutaátutalás csak a kijelölt helyeken lehetséges, ezek fent vannak a www.otp.hu oldalon. Ez azért fontos mert sima postán hiába van WU átutalási lehetöség, ha csak az adott ország nemzeti valutájában van kifizetés).
Nálam a cucc ára így nézett ki:
EZFA 256 - 67$
Hordtáska - 4$
Postaköltség- 44$
WU átutalás - 21$
A WU átutalásnál adnak egy MTCN (money transfer control number) számot ezt kell elküldeni a ferdeszemüeknek emailben. Ugyanebben a mailben odaírtam hogy mindenképpen ugy adják fel a csomagot hogy vámmentes legyen, írják rá ajándék, játék, 10$, vagy amit akarnak. Parasztabb cégeknél elöfordul (neten olvastam, nem saját tapasztalat) hogy simán csak rábasszák hogy pl. 135$, akkor is ha a cucc 95$, (tehát még vámmentes), a többi a postaköltség, de ök a full, áltatlad befizetett árat írják rá. A 3. lehetőség (pl. a linker4you cégnél) hogy semmilyen árat nem írnak rá, akkor elakad a vámon, vámáru nyilatkozatot (ez lehet egy szépen megpreparált, kinyomtatott email) és személy igazolvány fénymásolatát kell elfaxolni.
Ezután kaptam egy mailt miszerint a csomagomat holnap vagy holnapután feladják. Másnap jött a szokásos mail, melyben benne volt a csomagkövetési számom (tehát már feladták), viszont a DHL honlapján az istennek se akart müködni, mindig érvénytelen számnak tartotta. 2 nap után ezt meguntam, írtam a ferdeszemüeknek hogy ez normális-e. Azt modták normális. Másnap viszont jött egy új TN (tracking number) ezzel már tökéletesen lehetett követni a csomagot.
A cuccot házhoz szállították, 12$ (10+2) volt rajta feltüntetve, a csomagban (vastag kartondoboz teljesen körbetekerve a barna szigetelőszalaggal) szépen benne volt a kártya és a kistáska is.
Sok embernek az a baja a winsunx-el hogy hiába olcsó a cucc ha drága a postaköltség (a többi cégnél 25$ körül van, itt 43), de szerintem ez hülyeség, mivel más oldalon ugyanez a kártya magában 110$, itt postaköltséggel együtt annyi. Amugy megéri szétnézni az oldalon, pl ha a flashkártya szállítási súlya 0,2kg, akkor pár 1-2$os apróságot megéri rendelni mellé, ugyis 0,5 kg-ot fizetsz ki. Pl. ajánlom az AIRFORM táskákat (kemény 4$, cipzáras, maga az anyaga vízálló), itt a Debreceni MM-ban 2000 Ft-ért szar, műbőrutánzat patentos, meg tépőzáras táskát lehet kapni, amiböl a fél gameboy kilóg (ránzésre kb 10 percet adok neki mielőtt magától kinyilik a táskámban). Utólag nagyon bánom hogy nem rendeltem 2$ért egy fülhallgató átalakítót, mivel az 0,1 kg szóval épp befért volna? (Magyarországon 2000 ft alatt még nem láttam).
Ha valaki rendel innen és van 0,1 kg szabad helye a csomagban szóljon már nekem ha nem jelent terhet kb. 350 ft-ot elöre kifizetni!
Jó rendelgetést mindenkinek!