Mindent a szerepjátékról - nem hirdetőoldal :)
  • Rincewind
    #120
    Tegnap játszottunk egy kis WFRP-t. Voltaképpen csak a karaktergenerálás és az alapkoncepció kidolgozásáig jutottunk idő hiányában. És lenne egy-két kérdésem, mert én mesélek nekik:
    Szóval a Party 4 tagú (1 Smuggler, 2 Mercenary, 1 akármi ő hiányzott most). Mivel ezeket a karaktereket dobták ki, úgy döntöttek, hogy egy csempészbandát fognak alakítani, amit én maximálisan támogattam, hisz érdekes lehet ilyennek mesélni.
    Két hét múlva lesz az első modul, amit addig meg kéne írnom. Én arra gondoltam, hogy lejátszunk egy konkrét csempészést, tehát az aru beszerzése, a városba bejuttatás, áru elpasszolása. Mindezt megpróbálva életszagúan csinálni, hogy szórakoztató legyen. Teljesen szabad kezet kapnának az akció végrehajtására, én csak a legalapvetőbb lehetőségeket dolgozom ki: mit lenne érdemes csempészni, kik a lefizethető emberek, informátorok, több féle alternatív ki/bejutási lehetőség a városba, helyi orgazdák, az ellenfelek: rendfentartók, rivális banda, stb! És ezek közt kéne a játékosoknak sikeresen becsempészni valamilyen árut és aztán eladni. Hogy még jobb legyen, a játékosok saját pénzükön veszik majd meg szajrét, így ha sikerrel járnak, tapasztalati pont mellet még némi arany is üti a markukat. Ezen alternatívákra várnék minél több ötletet, hogy normális modult tudjak belőle írni...