gamecube.lap.hu

WAREZ = azonnali BAN!

• Toportyán
    Aki leszólja vagy megjegyzéseket tesz arra, aki eredeti játékokat vesz, az saját magát minősíti...

Pár megjegyzés a "vitához":

warez és warez között is van külömbség, mert igenis vannak olyanok, akik pl. megveszik az eredetit, de másoltal játszanak. Én is ilyen vagyok, a legtöbb játékom fóliás, ki sem bontom (így örzöm meg tökéletes állapotban az utokornak)... ezen felül, sokszor nem szeretem megvárni, amíg ide érkezik egy játék, ha egyáltalán ide ér..., de ha jó, igény és tetszik, akkor megveszem...

Azt sem szabad elfeledni, hogy mennyi pénzt hozz a gyártóknak a warez. Olyan embereket hoz be a játékiparba, akik warez lehetőség nélkül sosem léptek volna be. Rengeteg ilyet ismerek. És sokan ezek közül beleszeretve egy játéka, már megveszi és lelkesedik éret. Van ilyen! Nem is egy ember... és ne gondolojuk, hogy ezzel a gyártók nincsenek tisztában... sok független piackutatót kértek már fel, hogy elemezzék ki a warez "jótékony" hatását... Félreértés elkerülése végett, nem állítom, hogy a warezon keres mondjuk a Nintendo, de hogy pozítiv hatása is van, az kétségetlen... pl. marketing, bevont játékosok...

Morális oldalról: szerintem senkinek sincs oka arra, hogy morális fenntartásai legyenek a gc-s warez miatt. Amig hivatalosan nincs itt a nintendo, amíg a megvásárolt Nintendo termékek után kapott pontokért alapból nem kapunk mi semmit (másodrendűek vagyunk), addig nekem nem lenne lelkiismeretfurdalásom. S még mielött azzal jönne bárki, hogy azért nem jönnek ide, mert kicsi piac, meg itt mindenki másol... hát erre azt tudom mondani, hogy ez az ő problémájuk, s nem az enyém.

Egy szó, mint száz... a világot szürke, nem lehet csak fehérrel vagy feketével leírni. Mindenki vegyen eredetit, ha tudd, de nem kell elítélni azt, akik gépében modchip "szentségtelenkedik". :))