7610

gamecube.lap.hu

WAREZ = azonnali BAN!

• CHEAPBOY
    hanem mi?:)
  • Toportyán
    Akkor ezt írd és ne tényként állíts olyat, amihez nem értesz.
  • orkenyid
    Nem tapasztalat, de hallottam már olyanról hogy a dvd-r (modchip?) miatt megy tönkre a lézer...
  • Toportyán
    Amit állítasz, az ostobaság. Saját tapasztalat? Esetleg kimérted szkópon, hogy milyen igénybevételnek van kitéve a lézer másolt, s nem másolt játék esetén?

Egyébként bizonyos átalakítással helyes az állításod: Hasonlóan az eredeti lemezhez, a DVD-R is egyébként szépen lassan tönkrevágja a GC-t idővel.

Deep gc-je egyébként nálam landolt, már megjavítottam, s nem a lézer adta meg magát...
  • Toportyán
    Aki leszólja vagy megjegyzéseket tesz arra, aki eredeti játékokat vesz, az saját magát minősíti...

Pár megjegyzés a "vitához":

warez és warez között is van külömbség, mert igenis vannak olyanok, akik pl. megveszik az eredetit, de másoltal játszanak. Én is ilyen vagyok, a legtöbb játékom fóliás, ki sem bontom (így örzöm meg tökéletes állapotban az utokornak)... ezen felül, sokszor nem szeretem megvárni, amíg ide érkezik egy játék, ha egyáltalán ide ér..., de ha jó, igény és tetszik, akkor megveszem...

Azt sem szabad elfeledni, hogy mennyi pénzt hozz a gyártóknak a warez. Olyan embereket hoz be a játékiparba, akik warez lehetőség nélkül sosem léptek volna be. Rengeteg ilyet ismerek. És sokan ezek közül beleszeretve egy játéka, már megveszi és lelkesedik éret. Van ilyen! Nem is egy ember... és ne gondolojuk, hogy ezzel a gyártók nincsenek tisztában... sok független piackutatót kértek már fel, hogy elemezzék ki a warez "jótékony" hatását... Félreértés elkerülése végett, nem állítom, hogy a warezon keres mondjuk a Nintendo, de hogy pozítiv hatása is van, az kétségetlen... pl. marketing, bevont játékosok...

Morális oldalról: szerintem senkinek sincs oka arra, hogy morális fenntartásai legyenek a gc-s warez miatt. Amig hivatalosan nincs itt a nintendo, amíg a megvásárolt Nintendo termékek után kapott pontokért alapból nem kapunk mi semmit (másodrendűek vagyunk), addig nekem nem lenne lelkiismeretfurdalásom. S még mielött azzal jönne bárki, hogy azért nem jönnek ide, mert kicsi piac, meg itt mindenki másol... hát erre azt tudom mondani, hogy ez az ő problémájuk, s nem az enyém.

Egy szó, mint száz... a világot szürke, nem lehet csak fehérrel vagy feketével leírni. Mindenki vegyen eredetit, ha tudd, de nem kell elítélni azt, akik gépében modchip "szentségtelenkedik". :))
  • orkenyid
    A DVD-R egyébként szépen lassan tönkrevágja a GC-t.
    Meg szerintem egy játékot nem lehet egy nap alatt végigvinni, szóval azt a 3-4 játékot évente meg lehet venni. (én pl csak zsebpénzből veszem!)
  • deep
    Na igen, pont ezaz:) PC-re szedegetek le játékokat, de arra sem méltatom újabban őket, hogy kipróbáljam:D

Az előző GC-m sajnos meghalt, hogy ez mennyiben köszönhető a chippeltségének, nem tudom, nem is érdekes.Lényeg, hogy megtértem:)
  • koryne
    Én is épp most ebayeztem magamnak össze 5 eredeti játékot, ebből egy fóliás Metroid Prime 2-t, ez szállítással együtt 8400 Ft! Én sem vagyok éppen gazdag, de a GC-mnak nem adnék másolt lemezt esténként :)
    A PC az más, az nem érdekel, ha letöltök vmit, kb csak kipróbálom aztán nyomok egy shift+del-t az image-on...
  • deep
    Annyit szólnék a témához (és még ontopic is) hogy most adtam el a GC-mből a chipet. Ámbár ebben az esetben inkább morális tényezők játszottak szerepet, semmint anyagiak, de a lényeg a lényeg:)

Most rendeltem meg 6 játékot az e-bayről potom 35000 Ft-ért.Mire hazaér, lesz belőle 50, de ad1: nem lehet itthon kapni őket, ad2: 60-70 lenne, ha lehetne kapni.

Egyébként akit érdekel a resident sorozatról van szó.Egyre inkább próbálom visszaszorítani a warezt az én polcaimról, mert ad1:jobban értékelek egy-egy játékot, ha megveszem. Ad2:sokkal szebb az eredeti:) ad3:őőő, jobb érzés:)

Pedig én se vagyok gazdag ember, csak épp semmi másra nem költök:)Nem bulizok el 5-6-sok ezreket, próbálok mindenen spórolni. Elhiszem, hogy akinek család van, stb annak nehéz...
  • CHEAPBOY
    Peldul most van Far Cry Xboxra 5-6000ftért, erre mondjon barki barmit:) 2 hónapos cím:)
  • Ersiman
    Ezzel viszont teljesen egyetértek! Gyanítom időnként engem is hülyének néznek, ha azt mondom hogy vettem egy játékot.
  • Oldern the 1st
    Nem azzal van a baj, aki warezol. Azzal van baj, aki azt hiszi, hogy jót cselekszik, és ezzel eggyütt leszólja azokat, akik eredetit vesznek. Ez a baj.
  • Ersiman
    Nem, Te nem igazad van. (Tőled is vettem nem is egy játékot, igaz használtat, bár gondolom azért minden vásárlódra nem emlékszel. :-)
  • CHEAPBOY
    Miért én törtem?:(
  • Ersiman
    Az a baj hogy szerintem az átlag bőven alatta van a 150 ezernek. Én szép lassan összeszedtem több mint 10-10 játékot GC-re és PS2-re, de új fóliás talán ha 2 volt összesen a többi mind másod-, harmad-, sokadkézből van. Tény hogy kevés pénzből sem kell feltétlenül warezolni, én is vettem 2-3 ezerért nagyon jó játékokat. De egyáltalán nem török pálcát a felett aki ma Magyarországon nem lát más megoldást mint a warez.
  • Ersiman
    illetve nem ilyen egyszerű a kép.
  • Ersiman
    Ez baromira nem így van...
  • CHEAPBOY
    Nem mondtam hogy mindenből, hanem csak neha neha egyet egyet, tarthatatlan mindenből eredetit venni...
  • Anubys
    Na, és ezek után mondod, hogy vegyen mindenki mindenből eredetit... :)
    Én az Ebay-ről hozatom az eredeti cuccaimat, és még postaköltséggel meg mindennel kijön annyiból 8(!!!) régebbi használt GC játék, mint a nyolcból az egyik egy bizonyos boltban, aminek számok és betűk vannak a nevében... :/
  • CHEAPBOY
    Én megértem sot finoman szolva emiatt nem kicsit utalom is szerény csodaszep (ha kirandulsz mert ott legalabb tavol vagy a mocsoktó) orszagunkat... Abban igazad van hogy mint itt is latszodott, amint beirtam vmit, maris lesznoboztak.... pedig nem tartom magam annak, nem is élek ugy, kurvára nincsenek nagy igényeim, elvárásaim, nem akarok merciben ulni, palotaban lakni, megvaltania vilagot, yachtrol horgaszgatni... (orulnek neki, de ha nem hat nem lehet ez van).., de ha ki merem jelenteni hogy neha neha (mert tomeges tetelrol veletlen sem beszeltem) elcsopen egy eredeti jatek nem teljes aron, az szerintem bele bele tud ferni. De legalabb most mar tudom ujgazdag pocs vagyok:D
  • CHEAPBOY
    Én sem, s nem ciki egyáltalán, inkább undirotó ami ebben az országban manapság zajlik, s akkor ontják az ember pofájába ezerrel a vegyél uj kecot akár már, 300.000ft/m2 től... gusztustalan ár... igénytelen fizetések mellett, hiába a kurva diploma (mondjuk nekem nincs:D) azzal is kitorolhetjuk a popsinkat ha nincsen apuci protekcioja.... kovezzetek meg ha tevedek de en rengetegb helyen ezt tapasztalom, illetve sokan meselnek nekem ezekről:( Az oktatási rendszer árairol is lehetne odákat zengeni, de az már nemigen gamecube topic.
  • Anubys
    ciki, nem ciki, én nem keresek annyit, és szerintem sokan közülünk sem...
  • Oldern the 1st
    Ugyan, hagyd...

Tudod hogy van ez: magyar módi: warezolok, mer ingyen van, vagy épp fillérekbe kerül -> agyunk szépen átalakítja a tényeket, és ráfogjuk a környezetre ezeket a dolgokat -> támadjunk meg mindenkit aki eredeti játékokkal játszik, hisz újgazdag ****-ok.

Ezek a lépések. Istenem, warezoljon, de ne állítsa úgy be, hogy erre a környezet és az ország kényszerítette rá. Kényszeríti a halál! Nem muszáj játszani bakker.
  • deep
    LOÁL:DDD
    BTW tegyél nekem félre egy DS-t márciusra:) Akkor jön az EU-s Resi DS.Nem hagyhatom ki:D
  • CHEAPBOY
    Vagy nyitok egy 0 látogatottságú, csipi (sznob, szigoruan!!! a millárdos megmondja effekt.!!) bácsi kereskedelmi órái topicot:DDDDDD
  • Sephi
    Ezt kimentettem :D
  • CHEAPBOY
    S én az átlag keresetre 150 körül értettem (durván, ami megint csak nem sok, mondjuk ennyinek en is orulnek már havonta de ebbol mar idonkent ossze lehet csapni egy egy cimecskét), természetesen ez alatt illetve minimalberbő (amirol megint csak nem én hanem kis hazánk "leosztó rendszere" tehet!) lehetetlennek tartom en is elképzelni a dolgot.
  • CHEAPBOY
    Mert külön topicokba ugralni baromsag. Amit kb nem nez sebnki, itt legalabb vmennyi hozzaszolas szuletik.
  • CHEAPBOY
    Persze ez meg sznob hozzáállás. Csak tudnam melyik része az... Felesleges nektek barmit is irni csak a felhaborodas megy. En is megeltem a cserelgetos korszakot, s tuleltem csodak csodajara(?), s maig is siman tudnam igy csinalni, nem halnek bele. S ha magszerettel egy gamet, azt kesobb mar fillerekert is ujra lehet majdan venni, ha már kifutott stb... de minek irjam ezt.

Van kb 6 gamem saját kockára, amit 3 ev alatt vettem rá, valoban anyagi csodot jelentett.... s egyikert sem adtam ki 15000ftot, hanem megvartam amig jott egy franko arhullam az adottokra. Mario Kartom pl 4000ft volt, Zelda Wind Waker limited 8 körül, Sunshine 3000ft, esigytovabb. A gatyám ráment.
  • Sephi
    Gyerekek. Ennek van kulon topikja. Mi a francert kell most ezt is agyon spammelni hmm?
  • CHEAPBOY
    Arról sem mi tehetunk hogy itthon drágábbak a játékok mint europában az okokat leirtam ha nem hiszed, kerdezz korbe nyugodtan barmelyik forgalmazót.

Nem élek buborékban, amig nem telik nekem családra+jermektartásra bele sem vágok. Jelenleg ez a helyzet, igy eszembe se jut. S nem telik a haveri koromnek 5-6 eredeti gémre évente, (ezt valahogy nem is emlitettem). Gondoltam hogy sokan azt fogjak latni hogy buborekban elek, de ez nagyon nagy tévedés. Az anyagi helyzetemról (ami kozel sem rózsás) nem tartok beszámolót.

Lammer:

Nem éri meg ergyáltalán, csak a hobbim/szenvedélyem mijatt csinalom mar nagyon régen... minimalis szinten eltartja magat a ceg s ennyi. Az alantabb emlitett okok miatt nehez ebbol "tisztesen" megélni (gyk. kishazánkban lehetetlen, ezen a piacon), már nagyon régen mas fele kacsintgatok, mint munka, hogy mi lesz az pontosan még nem dontottem el. De eddig akarmit is nezegettem messze jobban fizet mint amennyit ebbol egy honapra magamnak félretéve tudok osszeszedni.
  • rnd
    Ja... és ÉN spec megengedhetem magamnak hogy megvegyek új játékokat. Persze 99%-ban nem itthon, arra lehetetlen lenne eleget keresni. De kintről elmegy hogy havonta 1-1 fóliás játékot - amit itthon eleve szinte lehetetlen kapni - behozzak.
  • rnd
    Cheapboy a világképed megmosoloygtató... a legviccesebb amikor az eladásokra meg a varezra fogod hogy a nyócezerért importált játékok 16ért mennek... LOL... a másik meg hogy az hogy te, és ismerősi köröd megengedheted, hogy megvegyél évente 5-6 vadi új játékot nem jelenti azt hogy mindenki megteheti. Próbálj meg két gyereket ruházni, iskoláztatni, etetni és melette még magadra is gondolni, abból a csuda mai átlagkeresetből amik vannak. Gratula! (Bocs hogy személyeskedtem, de akkor baromságot írtál hogy láccik hogy buborékban élsz)
  • deep
    Szvsz én is szivesen csinálnám amit csipi.Egész nap játékok közt lenni...Hmm soha jobbat. Ha épp megélnék belőle, lehet akkor is szivesebben csinálnám, mint egy irodában ülve 2x annyit keresni.
  • Lammer
    "En nem vagyok se gazdag, a piaci res meg amivel operalhatunk ossz vissz ugral a 7-15% kozott, kb egy gomboc fagyi" hehe ha nem erne meg, nem csinalnad, vagy tevedek???
  • xLagmarx
    Te ugye most csak viccelsz? Az "átlag"kereset mellett szerintem nem igazán lehet venni 1 új játékot, de igaz, hogy én csak a "telepi" viszonyokkal vagyok tisztában. Képzeld, a pénznek máshol is van helye és még játszani is akarok (tudom telhetetlen vagyok.) "s itt csak a nem kereso 18 ev alattiakra gondolok!". Nálam 18 év felett is folytatódtak iskola évek. Igen én is emléxem a régi 16-bites cserélgetős korszakra és arra is, hogy akkor volt 1db jó játékom és azt cserélgettem, de mi van, ha +tetszik, és meg akarom tartani és kéne másik vagy akár 2 új játék?? Tudom, hogy ez nem te problémád, és nem te szabod az árakat, csak qurvára utálom a sznob hozzállást.
  • NeoMaN
    15-ért van jó állapotban lévő használt GC-d? Az oldaladon azt látom, hogy van SW Rogue Leader angolod is 8000.-ért.
    23 a kettő együtt, dobozzal, memkarival, 1 joy-al?
    Kedvesem hátamögött azt hiszem beruházok egy ilyen kombóra....
    Késöbbiekben lehet nálad cserélgetni a játékokat?
  • CHEAPBOY
    ha van máshol helye apénznek nem kell jáccani, s okosan is el lehet kotelni a pénzt, nem kell mindent megvenni ujba azonnal, lehet cserelgetni is.

Elismerem, azokra akik nem tudjak finanszizorni (s itt csak a nem kereso 18 ev alattiakra gondolok!) a szorakozasukat, belefér, mokazzon stb. De mai atlagkeresetbol egy egy gémre ne telljen az vicc. Ha meg nem akkor at kell gondolni az egesz anyagi beosztást mittomen. Meg lehet oldani. Ha a PS1es chippes korszak elott a tomegeknek tellett, (mert tudom tellett) akkor nem tudom most mitol lenne mas. S szerintem annyi kotelezo cim nem jelenik meg egy gepre sem evente hogy ne lehessen allni. Nem kell minden szir szart jatszani, ami ugyis kb. 5-10 percig kot le nagyon sok embert. Fifabol sem kell evente megvenni az ujat, en ugyanugy tudok focizni a 2 evvel ezelottivel is, most az hogy nem friss az adatbazis leszarom.

De ez csak egy pelda volt.

S nem akarok senkit sem elitelni az nem az en dolgom, meg mindenki a maga szerencséjének a kovácsa...

Elnezest ha ezzel megsertettem volna vkit... S ne varjon senki sem arcsokkenest atfogoan semmire se amig nem ugrik az eladas, amit ugye a warez tart vissza, sajnos. Jobb helyzetben lenne az orszag is jatekilag lehetnenek unios arak, HA teljesitenenk egy bizonyos orszagra levetitett %ot (leven nem versenyeztetnek minket a 80 millios Nemetoval, illetve az ottani GDPVel), sajnos elmaradunk tole csunyan, s azert dragabb itt minden, mint a boldog europaba (nem nem az afa miatt az max 1000ftot jelent) mert leven keveset adunk el, igy nem kapunk olyan arat, hozzáteszem direkt, de ez meg mar rajtunk kiskereken csattan, leven mi vagyunk a zs*dó, mindenen 30-40%ot kereso kis ujgazdagnak kikialtott faszok. (En nem vagyok se gazdag, a piaci res meg amivel operalhatunk ossz vissz ugral a 7-15% kozott, kb egy gomboc fagyi.).
  • xLagmarx
    ja, tényleg nem jó a warez, de mit csináljak ha csoró vagyok és mégis xeretnék új játékokkal játszani???? Sajnos 10-en pár ezer forintnak nálam más helye is van. Nincs chippel a kockám, de most már nagyon gondolkodok rajta, mert tanulok és hétvégén tudok csak gályázni és választanom kell, hogy buli+ruha vagy 1db játék. Boccs, hogy igy elsírtam magam, csak nem érttem, hogy emberek miért vannak ennyire a warez ellen.
  • CHEAPBOY
    pláne ha nincsendóról van szó.