milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
  • sd54321
    sztem mindenki arra esküszik amilye van:)
    én egy un. Mercury tv tuner kártyát használok már egy pár éve.. ez egy wdm-es Philliops chip van (igaz a legolcsóbb fajta)
    nap mint nap használom egy Fly2000Tv nevű progival, illetve ujabban az Intervideo Win DVD-recorederével...
    a lényeg, hogy a rajta lévő chip kellően támogatva legyen szoftverrel, uais mint a legtöbb mai pc-s cuccos erősen szofver-függő dolog egy tuner kártya...
    a digizéshez erős vas kell, min 2 ghz-s p4-s géb 256Mb memoval (bár ez ma már nem is olyan erős...) és nagyon ajánlott egy külön winyo a filmek rögzítéséhez... (ez utóbbi mindenfajta tuner/digitalizáló kari esetében igaz)
    a tuner hanmgja mono, de van egy sztereo vidimangnom, s ennek hangkimenetléről lazán be tom vinni a full szetero hangot, de legyünk őszintékl, minek???
    havonta max 1-2 olyan műsor van amit érdemes sztereoban rögzíteni (zenés műsor, esetleg vmi nagy cool film amit érdemes megtartani...) minden más lazán megteszi monoban is... amikor olyan tv-t nézel ami nincs rákötve egy sztereo erősítővel magspékelt hangafalpárosra, akkor sem fogsz szinte semmit sem észre vanni abból, ha vmi épp monoban vagy sztereoban megy...
    a karit kb 2 hete láttam a Medi marktban kb 9ez ft-ért...
    hobbi célra untig elég...
    professzionális célokra oloyatkell választani amin van hardweres mpg kódoló, uais ezeknél tutko, hogy nem lesza win miatt képkocka kihagyásod, meg ilyenek...
    itt már érdemes a márkanevekre figyelni mivel azok kompatibilitása sokkal jobb mint az olcsóbb társaiké... ilyen a Pinnacle is (ebből is van vagy egy tucat alternatíva)
    a már említett fly2000tv mindent tzud amivel gyakorlatilag videomagnóvá alakíthatod a pc-t (nálam ez a lényeg, nem pedig az hogy milyen szépen csillog villog)...
    automatikus pc bekapcs, felvétel majd pc kikapcs... tud aviba (bár nem ajánlott) és mpg1 ill. mpg2-be rögzíteni (a rendelkezésre álló szabad terület szabhat csak határt) ... nem akarom reklámozni de, szerintem e téren ténylega alegjobb progi...
    szal, szerintem arra amit te írtál ez a kari is untig elég(távirányító is van hozzá, de minek?) csak legyen hozzá elég erős vasad... ha meg nincs akkor marad a hardweres mpg kodolós karik valamelyike, de azt nem kapsz annyiért...