Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Szép jó estét!

Láttam, hogy többen kezdtek neki a magyar bajnokságnak, ezért gondoltam egyet, fogtam az FM Hungaryn lévő NBI-NBII-es csomagot, és alakítgattam kicsit.

Íme: Magyar Bajnokság
    (c:/program files/EA Sports/Fifa Manager 09/database/ <- ide kell bemásolni, majd megnyitni az editort, és file->save, majd utána write current database... mentésben nem lép érvénybe semmilyen változás, csak új játéknál)

Amit tudni kell róla:
    Igyekeztem pénzügyileg a lehető legvalósabb helyzetet létrehozni, mert az nem állapot, hogy egy Győrrel, vagy akár a Debrecennel, 1-2 év alatt be lehet jutni egy nemzetközi csoportkörbe. A valóságban ennél kicsit távolabb állunk, bár hátha idén máshogy lesz... Szóval a játékosfizetések nagyjából valóságosak (Rudolf Gergely 5 millió forintos havi fizetése akár valós is lehetne) de ha nem is azok, sokkal valósághűbbek, mint ez előtt voltak (nagyjából feleztem/harmadoltam őket). A csapatoknak járó pénzdíjak a valóságnak megfelelőek, 1 millió a ligakupárét, 1 milliárd a teljes ligának a tv jogok alapján (DigiTV ajánlat), és kb 10-20 millió a bajnoki cím, mint a valóságban. (Ha valaki tud pontos adatokat, ne tartsa magában) A legkritikusabb pontja amit nem tudtam kijavítani, az a nézőszám. Ha a valós jegyárakat adom meg (1500-3500 Ft nálunk Debrecenben) akkor még mindig túl sok szurkoló megy ki, pedig minden létező számot levettem a minimumra. Nagyon sokat próbálgattam a Debrecennel elérni a valós 500-600 millió forint körüli éves költségvetést, de ez sajnos nem ment (főleg a nézők miatt) azonban a kiscsapatoknál nagyjából sikerült elérni a valós szintet, azaz hogy a csőd kerülgesse a csapatokat. A Kaposvár Rákóczinál nagyon keményen kell dolgozni, hogy év végén ne legyen mínuszban a csapat, és ez a valóságban is így van nagyjából.

Ha valaki szeretne valóságközeli magyar viszonyokat, akkor az idény eleji büdzsétárgyalásokon minden csúszkát húzzon le a minimumra, és okézza le, hogy cirka 1 millió euróval többet is adna a tulajdonos. Az alacsony játékosfizetések miatt amúgy is felesleges felhúzni a csúszkát, mert valami 1500 euró a liga heti átlagfizetése, szóval a Diósgyőrnél nem tudtam heti(!) 2500 eurósnál (=havi(!) 3 millió forintos) nagyobb fizetést adni senkinek (az ottani átlagfizu ~900 euró/hét).

Aki érez magában elég erőt, az nyugodtan nyúljon bele az általa legjobban ismert (=kedvelt) csapatba, és a játékosokat tegye valós erősorrendbe. Én a Debrecennél igyekeztem elfogulatlanul rendet rakni, és azt hiszem sikerült, a többi csapatnál sajnos nem ismerem ennyire a játékosokat. Annyit kérek csak, hogy ha belenyúltok, mentsétek el, és küldjétek el nekem is, mert akkor ősz végén amint kijött a 2010-es változat, egyből készülhet hozzá egy jó magyar kiegészítő.

Nem sokat változott az adatbázisszerkezet tavaly óta, szóval talán a 08-al is működhet, arra kell csak figyelni, hogy nem emlékszem, hogy ott is a Country23-e a magyar bajnokság, mert ha nem, akkor át kell nevezni a fájlt, nehogy rossz nemzetet írjon felül.

Van továbbá egy NBIII-as váz is, sajnos csak 1-2-8-as ligaszerkezet van, így a csapatok számát ugyan meg lehet tartani, de a 6 csoportos szerkezetet nem. Ebben nincs benne, mert még nincs teljesen kész.

Ha valaki nagy NBII/NBIII rajongó, akkor valós játékosokkal és személyekkel megtoldhatja bármely csapatot, nagy szükség van rá, illetve ha valakinek van ideje és kedve régebbi Fifa vagy Fifa Manager kiegészítőkből átültetni játékosokat, azt örömmel venné mindenki.

Na, nagyjából ennyire volt időm a vizsgaidőszak végezte (csütörtök délelőtt) óta munka mellett.