Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Más országokban igazodnak a fórum írott (fent olvasható) és íratlan szabályaihoz és nem azt várják hogy a fórum igazodjon hozzájuk. Én két éve is írtam ide és két év múlva is fogok. Két éve is írtam 30-40 soros részletes leírásokat mélyrehatóan a játékról, mostanában is tettem, és két év múlva is fogom tenni (minden reményem szerint). Két éve sem fogtam vissza magam, most sem fogom vissza magam, két év múlva sem fogom visszafogni magam. Érdekes módon a játékot szerető egyének akik ide rendszerint és visszatérő módon írnak nem utáltak még ki, szóval nem félek attól hogy velem valami komolyabb baj lenne. Az egész fórumozó csapatot meg már csak nem fogod lehordani...

Érdekes mód 4 évvel fiatalabb vagyok nálad, mégis több stilisztikai érzékem lehet mint neked, ha az általad írt "Az hülyeség, hogy ha tört játék akkor év végén kirúgnak. Akkor nem tudom, miért írányitottam a Liverpoolt 5 szezonon keresztül. Utána meg én igazoltam el onnan." kommentben én mondjuk lekezelő és fennköltséget sugárzó jeleket vélek felfedezni, míg Te "normálisan megjegyeztem valamit" módon vélekedsz ugyanerről az írásról. Kifejtem miért gondolom így, (a kölcsönös anyázás után ha nem gond én mellőzöm az effajta stílust, és bár bízom abban hogy nem fogod folytatni, feltételezni már nem merem) lépésről-lépésre:

1. Rossz ómen lehülyézéssel nyitni. Részletezem is, hogy miért. Ha egy csoport közösen állít valamit akkor annak esetleg megalapozott oka, netán előzménye lehet, és mikor megérkezésed pillanatában liliomtipróként rongyolsz a jelenlévők szent meggyőződésébe, akkor azzal esetleg néhányuk rosszallását válthatod ki. Ez akkor is igaz, ha a jelenlévők tévednek, sőt akkor is ha élőben teszed, sőt még akkor is ha csak poén az egész. Nem illik, nem szokás, nem etikus.

2. "...Akkor nem tudom, miért írányitottam..." Szerintem elég nyilvánvaló egy magyar anyanyelvű embernek, hogy ez a mondat valami olyasmit sugároz, hogy én jobban tudok valamit nálad. Egyszóval lekezelő. És bár 4-esre érettségiztem magyarból (76%), elcsúfítva ezzel a kitűnő érettségi bizonyítványom (mondjuk ezen információk teljesen irrelevánsak a témában, de te kérdezted hogy "Ki a tököm" vagyok én, hát elmondom kicsoda vagy micsoda vagyok, merthogy a te tököd biztosan nem, és ez alól minél hamarabb szeretném tisztázni magam!) amit ugyan én nem sajnáltam, de anyukám igen, azért az ilyen szintű stílusjegyek megjegyzése még ment.

3. "Utána meg én igazoltam el onnan." Lehet én gondolom rosszul, de ez a mondat, főleg az elején lévő "utána meg"-gel, egy vitahelyzeti pozíciót megerősteni akaró kijelentés, közérthetőbben bizonyítod/alátámasztod/igazolod a saját magad igazát. Ez önmagában egyáltalán nem negatív, viszont mikor azon kijelentésed erősíted meg (hangsúlyozod továbbra is) amelyben konkrétan lehülyéztél minket (közvetve engem), akkor az ember képzeletbeli zsebében kinyílik a képzeletbeli bicska, esetleg egy képzeletbeli ütéssel jutalmazna. Csakhogy a Bikini együttes méltán ismert dalszövegeire utaljak.

4. Összefoglalva: ne egy lehülyézéssel nyiss, a következő állításodban ne az előző állításod helyességét bizonygasd, majd a harmadik állításodban ne ismételd meg a másodikban elkövetett hibát. Mindezt akkor se tedd, ha nyilvánvalóan neked van igazad (mert előfordulhat, hogy mi tényleg hülyék vagyunk). Lehülyézés nélkül viszont bármikor, nyugodtan. Garantálom, ha hülyézés nélkül nyitsz, máshogy néz ki a válaszom.

Ja és volt egy válaszleveled is, arról még szót se ejtettem. Rosszul néz ki ez az "egy pár fórumot bejártam" duma. Sőt én nem is értem, hogy ez hogyan lehet. Ha már olyan sok fórumot bejártál, hogy azzal dicskedni lehet, akkor egyrészt hogy-hogy nem is próbálsz betartani olyan informális, íratlan internet- és fórumetikai szabályokat, hogy nem egy lehülyézéssel kezded a belépőd? És ha ezt teszed, akkor miért lepődsz meg (sőt, háborodsz fel) azon, hogy így válaszolnak? Gondolom neked sem egy mindennapi, természetes dolog egy fórumban lehülyézéssel kezdeni a hozzászólásod... ugye nem? Az már csak egyéni vélemény, hogy én nem nevezném kimagasló sikernek a rengeteg fórum látogatását, és nem dicskednék ezzel. Sőt, én a fórumozó emberek viselkedéséből és reakcióikból sem vonnék le egy egész nemzetre általánosított véleményt, de ez már tényleg csak az én egyéni szociális problémám, hiszen a fórumozó emberek olyan tökéletesen reprezentatív módon adják vissza a magyar nép minden jellemvonását.

-/-

Leslie87, te pedig előbb gondold ki mit akarsz írni, majd nyisd ki a Magyar helyesírási szótárt, és mielőtt rányomsz a mehet gombra gondold át mégegyszer, hogy magadra nézve mennyire degradáló amit írtál. Ha mindezek után még mindig úgy gondolod, hogy el akarod küldeni akkor, és csakis akkor klikkelj.
    Szemelvények: egy mondatot nagybetűvel kezdünk, írásjelekkel tagoljuk a mondandónkat, a teljesen szót egy 's' betűvel írjuk, a szólni hosszú 'ó' betű és a tulajdonneveket nagybetűvel írjuk. Ekkora mennyiségű hibánál már nem lehet elgépelésről beszélni.

-/-

Al Ashrad, szerintem a 9120-as hozzászólásban lévő gond lehet a tied, csak nekem most nincs feltelepítve a 2008-as játék, így nem tudok pontos lépéseket leírni. Viszont most eszembe ötlött valami olyasmi, hogy valamelyik évben a hivatalos kiadásban a country.sav fájlok be voltak tömörítve valahova, és egy program (tán maga az editor) segítségével előbb ki kellett azokat csomagolni, hogy megfelelően lehessen modifikálni az adatbázist. Lehet, hogy ez pont a tavalyi volt. Szóval szerintem keress rá a Fifa Manager 08 mappádban a *.sav fájlokra, és ezekből elvileg olyan 150-200 db-ot kéne találnia a keresőnek a ..\Fifa Manager 08\database\ mappában.