Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Alapvetően a játék arról szól hogy egy focicsapat edzőjeként irányítanod kell a klubbot. Nem igazán jó szó a magyar edző, sokkal inkább az angolosabb klubb menedzser a megfelelő, mert edzősködésen (edzés irányítása, taktikák, felállások készítése, játékosok válogatása a kezdőbe illetve a játékospiacon eladásuk/vételük) túl számos feladatot el kell látnod (ha nem bízod őket valamelyik segédedre). Így például a jegyárakat megszabhatod, szonzorokkal tárgyalhatsz, a költségvetést vezetheted, a stadionon vagy a sportlétesítményeken fejleszthetsz, az ajándékboltot vezetheted, és akár csajozhatsz, sőt házasodhatsz is, és sok évnyi játék után akár a saját gyereked is beválogathatod a kezdő 11-be. Szóval alapvetően egy nagyon sok oldalú futballklub menedzselő játékről van szó, aminek már olyan funkciója is van, hogy egy játékost (akár magadat) irányítva a pályán is részt vehetsz az izgalmakban. Természetesen nem szükséges a játék minden oldalát kihasználni, le lehet szűkíteni a feladatkörödet csak arra amit szeretsz, és a többit rábízhatod segédedzőkre. A lehetőségek végtelenek.

A játékban lényegében "csak" kattintgatni kell a menüben, illetve irányítani a játékosod 3D-ben, ha úgy játszod a meccseket. (lehet gyorsszimulálni és szöveges módban szimulálni is) Ajánlott azoknak akik nagyon szeretik a futballt, és szívesen hangoztatják a "ha én írányítanám a klubbot" mondatot, mert ezt itt megteheted 100%-ig. Persze csak virtuálisan. Ajánlott azoknak akik ki akarják próbálni milyen Arsene Wengernek, Felipe Scolarinak, Murinhonak vagy Alex Fergussonnak lenni, és a világ legjobb csapatainak egyikét irányítani. (Bár ennél sokkal-sokkal többet rejt a játék, ha az ember belekóstol a másodosztályok kiélezett csatáiba, illetve az angol 4. 5. 6. éppencsak profi és félprofi ligáiba) Ajánlott azoknak akik ugyan nem szeretik a focit, de a menedzselésben örömüket lelik, mert egy futballklub menedzselése nagyon nagy kihívás, mikor mindenre oda kell figyelni.

Angol tudás ajánlott, de a kulcsszavak kiszótárazása (szotar.sztaki.hu) után egy 10-12 évesnek sem okoz gondot a játék kezelése, bár a TCM 2004-hez létezik magyarosított kezelőfelület (ez az egyetlen ilyen verzió). Viszont ha frissebb adatbázissal szeretnél játszani, akkor vagy keresgélni kell a 04-hez frissítéseket, vagy ajánlott a Fifa Manager 09 beszerzése, amely a 08/09-es évad téli átigazolási szezonjának végi helyzetet tükrözi.

A kezelőfelületet sajnos már elfelejtettem, mivel az utóbbi években gyakran változik, így a pontos gombok és funkciókról nem tudok írni, de emlékeim szerint megvan a játék, szóval szükség esetén feltelepítem, és gyorsan elmagyarázom a fő irányokat, vagy lehet megteszi ezt helyettem egy 04-el játszó személy.

Remélem segítettem, a további kérdéseiddel ide bátran fordulhatsz :)

Sok sikert.