Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Év elején milyen pozíció volt megcélozva a tabellán?

Az assistant manager nem téved elvileg, viszont a player detailsben meg tudod nézni az important skills for the position-t (szerintem ez elérhető akkor is ha nem látod a leveleket) egyértelműen azon képességek a legfontosabbak, de használja az összes többit is ami az all skills for this position-ben van. Bár egyes ezen kívüli skilleket is használ viszonylag gyakran, de a fő hierarchia ez, mind fejlődésben mind teljesítményben.

a 3-5-2 nem rossz taktika, válóságban gyakran használt, és tényleg megvannak a pozitívumai. Én az angol 2. illetve 1. osztályban a 4-4-2 diamond taktikával futottam be (4-DM/CM-2-CM/AM-2), és évek óta ezzel a szisztémával játszok. Indok: nagyon jól balanszolható, és jól lehet vele alkalmazkodni. Erős csapatok ellen sűrűbben és visszabvonva a 4 védő, DM és CM védekezésbe besegítő szélsők.

Az AI rettentően szereti az LM-AM-RM-ST-ST vagy LM-RM-CF-CF-ST felállást, ami ellen kell az 5. védekezőember (DM). Gyenge csapat ellen többet futó szélsővédők, feltolt középpálya, irányító CM és támadásba besegítő AM. Időnként el lehet nézni a felkészülést, és ki lehet vele kapni 0-5-re, de fogtam már meg vele Aston Villát (bajnok) és Liverpoolt az akkor még másodosztályú Fulhammal (Ligakupa volt, az Arsenal ütött ki ezen két csapat után az elődöntőben.)

A 3-5-2 fő hátránya a szememben az, hogy a két csatáros taktika elleni védekezésben az emberfogás nem alkalmazható, mint taktikai elem, anélkül hogy lefognád a fél középpályát, (LM(RM)-AM(DM)-RM(LM)-ST(CD)-ST(CD) <- emberfogó védők zárójelben) miközben ez a taktika pont a középpályás fölény kialakításáról szól. Bár a játék nem szimulálja ilyen élethűen a dolgokat, de miért ne lehetne az élőben használt taktikákról is beszélni, hisz itt elvileg mindenki szereti a focit, és a focinak ezen oldalát is :P

A másik hátránya a 3-5-2-nek a szemeben, hogy a támadójátékban nem hoz sok pluszt (bár itt beszélhetunk LM-DM-AM-DM-RM (védekezőbb) és LM-AM-DM-AM-RM (támadóbb) formációról is (a DM->CM-re és az AM->CM-re bármikor cserélhető). Szóval hogy pontosítsak a védekezőbb 3-5-2 nem hoz pluszt a támadóharmadban, se a védőharmadban (már elmondtam) így ezt ritkán használom. A támadóbb 3-5-2 már hoz egy plusz AM-et a támadóharmadba, ami már 6 támadófelfogású játékost jelent, amire azért csak a bekkelő 4-5-1-es csapatok vannak felkészülve (LB-CD-CD-RB-DM-DM) vagy az 5-4-1, de ezt inkább nem is írom, olyan védekező :D (7 védekező ember, OMG) Szóval az ilyen esetek ellen jó lehet, de egy 4-1-2-1-2-vel vagy sima 4-4-2-vel felálló csapat ellen már veszélyes tud lenni, hogy csak 3 igazán védekező játékost hagyunk az 5db támadóra.

Szóval összefoglalva, a 3-5-2 támadóbb alfaját szerény véleményem szerint csak bekkelő csapatok ellen kifizetődő használni, a védekezőbbet pedig csak taktikai meglepetés gyanánt (hiszen nincs plusz támadásban, és gyengül a védekezés szervezettsége [nem maga a védekezés, csak a szerevezettség, a feléptési különbségekből adódóan!])

Please comment...