Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Úgy tűnik a mai nap a csapatváltó edzők napja volt :) [ha egy napot felkeléstől lefekvésig veszünk, akkor most még nem ért véget az előző nap :D]

Befejeztem az évet a Lokival (2016/2017-es szezont, ha valaki elvesztette volna már a fonalat :P) 29-0-1-es mérleggel 87 ponttal végeztem az első helyen, az utolsó előtti fordulóban kikaptam az MTK-tól 0-1-re. (Az utolsó 5 meccsen én már nem dolgoztam, mindent kiosztottam a segédedzőknek, és folyamatosan tárgyaltam új csapatokkal) Szerencsétlenségemre idén év elején még kötődtem a csapathoz annyira hogy 2018-ig aláírjak, így csak az azonnali munkát adó csapatokhoz mehettem volna, de egyik se felelt meg a preferenciáimnak, szóval a Július 1-ét még Debrecenben töltöttem a családommal.

Azonban aznap este jött egy telefon Londonból. Egy ismerős hívott hogy megüresedett a Fulham kispadján a manager helye, de gyorsan válaszoltam, hogy nem a Premier League-ban akarok kezdeni. Ekkor kicsit helyre lettem téve, és mikor átküldte az eredménylistáját a Fulhamnak ledöbbentem... 8 éve a másodosztályban vannak, egyre roszabb eredményekkel, tavaly már a tabella első felére sem fértek fel. (Mióta IRL voltam a Craven Cottage-ban kiemelten kötődök ehhez az angol klubhoz is). Július 2-án reggel már Londonban voltam, és le is ültem tárgyalni a csapat vezetőivel. A DVSC-s fizetésemtől 25%-al magasabb ajánlatot kaptam, de ott már nem a pénz volt a fontos, szóval boldogan írtam alá. Gyorsan telefonáltam az ügyvédemnek, és zöld utat adtam neki hogy bontsa fel a még 364-napig érvényes DVSC-hez kötő szerződésemet (potom 760 ezer eurómba került...) és máris magamra ölthettem a 14-es számú Mr. Szalontai feliratú eredeti Fulham mezem. (Nem vagyok játékos, de tudjátok szoktak kapni az edzők is ilyet ajándékba :P)

Mikor 3-án bejelentették a hírt egész sok újságíró, sőt egy angol TV is megjelent. Az első edzésemre tartottam, mikor láttam hogy zárva az edzőpálya. Felhívtam a klubigazgatót hogy mi van. Azt mondta csak a club centre van nyitva, minden más zárva takarékoskodási okokból. Na én egyből az asztalra csaptam, és átnyálaztam a tulajdoni papírok, gyorsan aktiváltam is mindent. Találtam pár pénznyelő ifitábort meg marketinghálózatot dél-afrikában, azokat gyorsan eladtam, és mindjárt futotta is a teljes club facility-ra. Na szóval akkor első edzés. Mikor végignéztem a csapaton...
    ...elakadt a lélegzetem. Mintha valami öregfiúk válogatott lenne, a fél csapat 30-on túl. Na még aznap mentem megint a klub igazgatóhoz, és elkezdtem neki darálni hogy kiket adok el azonnal, és mutattam neki egy névlistát hogy kik kellenek helyettük. Ekkor szembesített a ténnyel hogy a klub tavaly csődbe ment, és most korlátozottak a tevékenységi köreink, így nem igazolhatok játékost. Kérdeztem pontlevonást kaptunk-e, de azt szerencsére nem.

4-én már a családom is jött utánnam. Mivel már 4 éve van egy Penthouse-om Londonban nem volt gond a költözés. Mikor elmeséltem a feleségemnek hogy áll a klub, visszakérdezett, hogy erre vágyok én? Akkor erősödött fel bennem a küzdeni akarás és egy határozott igent mondtam. Az idős és sokat kérő játékosokat eladtam, mert heti 23k-s mínuszban volt a fizetési mérleg úgy hogy 1 staffom volt. Mostmár +26k-s a mérleg 4 staffal és a 300k-s igazolási keretből 1,9-et csináltam. A csapat legjobb játékosáért (Craig Rodger, 24 éves jobbhátvéd, 11,5 millás market value) bejelentkezett a Chealsea, de még a 15 millás ajánlatát is elutasítottam. Valamit láttam a fiúban. A teljes keret amúgy 21 milliót ért, az eladások után (plusz ifik felhozása után) 20-at.

Rettentő sűrű ritmusban telt a július, 10-étől kezdve aug 3-ig minden napra volt vmi. A fan meg média dolgok, 4 edzőmeccs, csapatéptő ebéd meg vidámpark, 14 nap edzőtábor. A szezonkezdésre az alábbi csapattal készültem:
    http://andcorp.extra.hu/fulhamseasonstart.JPG
    eredmény:
    http://andcorp.extra.hu/fulhamfirstmatch.JPG
    Apropó, mondtam már hogy a Craig Rodger nevő jobb hátvédemban látok valamit és ezért nem engedtem el a Chealsea-hez? :D

Amúgy a 9. legjobb csapatnak vagyunk sorolva a ligába és a tabella első fele a cél idén. 13 forduló után a 7. helyen tanyázok, elég stabil a játékunk 1-2 gólokat rúgúnk és kapunk meccsenként, hol nyerünk, hol vesztünk, X még nem is volt ha jól rémlik. Mivel nagyon közel vagyok a feljutás esélyéhez (elméletben, gyakorlatilag még csak a szezon 1/3-ánál vagyok) átgondoltam azt is. Nem járnék jól vele, mert még nincs kész a csapat, pofozózsákok lennénk. Szóval az én célom a legjobb helyzés feljutás nélkül, azaz 3. hely és playoff-ból kiesés.

Másik célom a költségvetés rendbeszedése, hogy kikerüljünk az adminisztrációs izé alól, és szabadon költekezhessünk, illetve mivel 0 euróról indult a csapat létfontosságú hogy profitot termeljek idén. A prognoztizációk alapján megoldható feladat lesz, de nagyon oda kell figyelni.

Na ennyit mára a karrierdömpingből... remélem nem untatott titeket a kicsit íróibb kifejezésmód, most ilyen hangulatom volt :)