Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Hy mindenki!

Október 30-án, kora délután nekem is eljött a pillanat, mikor az EA Download Manager kiírta a "Play" feliratot. Nos azóta már rengeteg idő telt el, ennek megfelelően rengeteg játékban eltöltött óra, és gondoltam megosztom a leendő vásárlókkal/letöltőkkel a tapasztalataimat.

Én nem tolok 3D-s meccseket, mert úgy túl hosszú a játék, szóval én instant eredményekkel játszom. A fő szempont nálam a realitás, a játékszimuláció minősége. Tegnap este (hajnal 3-kor) eljutottam végre 2009.07.03-ig in-game. A DVSC-vel toltam a magyar bajnokságban, és lehet hogy elfogult vagyok, mert 12 éve szurkolói állásban vagyok, de év elején a játékosok szumma értéke alapján a Loki csak a 6-7. volt kb. 1,6 milla értékkel, és érdekes hogy olyan csapatok mint a Kecskemét, vagy a Szombathely, hasonló értékekkel rendelkeztek. Az MTK vezetett 4 millával (ami meg talán kicsit sok, de az is igaz hogy a kezdő majdnem tele 19-20-21 évesekkel), aztán Újpest 2,5 milla, majd Győr 1,9 milla.

Év elején a bajnokság tippjében a kezdő 11 számok alapján sorba raktam a 16 csapatot. 1. MTK 2. Újpest, 3. DVSC, 4. Győr. a többire nem emlékszem. Apró probléma a magyar bajnoksággal hogy az év eleji célok közt Champion-Bajnokok ligáját érő hely-tabella első fele megnevezések vannak, hát ugye itt az első kettő nekünk ugyan az, érdemes lenne EA-nek beszúrni egy "nemzetközi szereplés"-t a BL és a top half közé (Angliában ez a 5-6-7. helyre utalna, a top half meg lecsökkenne 8.-9.-re és akkor még az Intertotó kupa is ott van a 8. helyen állónak, szóval érthető miért így írták meg, de gondolni kell a 4 nagy bajnokságon kívüliekre is...)

Az átlagos év elejei teendőkben nem találtam nagy újdonságokat, a jó training campekben most is mindig esik az eső (2*7 nap és mindkettőn esett).

A csapat körül viszont annál inkább vannak dolgok:
    -Először is a staff: Olyanok lettek mint egy játékos, van aki visszautasít, tehetségesebb, kevésbé az, és ez azt is jelenti hogy nehezebb lesz kisebb csapatok esetén (nemzetközi szinten kisebb) jó staff gárdát összerakni, és a training meg merchandise részre jobban kell figyelni. Viszont cserében 1 staff több pozíciót is betölthet, persze különböző szinten.

-Scouting: Nagyon hasznos újdonság hogy adsz egy listát a scoutnak és azt nézi amíg el nem fogy, viszont ezzel együtt a scouting idő is megnőtt. Egy 2-3-4-es ismertségi szinttel rendelkező játékost majd 1 hónap 10-esre scoutolni. Ennek megfelelően (persze évközben mindig igazgattam a listát) a 45-ös scoutom június közebén jött oda hozzám és mondta hogy visszatértem.

-Ifik igazolása: Kedvencemmé fog válni ez a feature. Mostantól akár a 11 éves joe-t is elcsábthatod az ifi csapatodba, ha szóba áll veled. Egyes 8 csillagos 14 éves gyerekeknek nagyon nagy arca van ám in-game. Ja és a többi játékos igazolásánál is, jók az új apróbetűs részek (release clause-ok)

-A taktikai repertoár továbbra is a football manageré mögött van, de igyekeznek. Nem tudom mennyire látszódnak a hatások 3d-s szimulációban, egy jósokéves karrier után majd áttérek arra.

Az őszi idény alatt sem volt megrázkódtató újdonság, a videók alatti zene tud dobni az adrenalinon, főleg ha tavasszal is kikap az ember a REACtól, és ennek nem örül. Az őszi bajnokságot elég simán nyertem bár évfordulóra már csak 3 pont volt az előnyöm az MTK-val szemben, ami akár még meg is történhet. A realitás közelít az elviselhetőhöz, a sokszor nagyvárakozásokkal teli Győr középmezőnybe darál, az Újpest nem az igazi, az MTK ifijei meg hullámzóak, ezért nem vezetik a tabellát. A góllövő lista tűrhető.

Meccshalasztásra nem volt lehetőségem egy év alatt, bár azt írták is hogy ritka esetben lehet csak használni (remélem az angol bajnokság évfordulójakor fellépő 8 nap alatt 5 meccs esetén majd lehet).

A játékosfejlődések szimpatikusak voltak, nem tudom finomhangolták-e ezt a részt, de annyi biztos hogy nem rosszabb mint a tavalyi.

Az év végi hajrá nagyon izgalmasra sikeredett ebben a szimulációban, 27. meccsnapon DVSC-MTK úgy hogy 4 pont van az MTK javára, végig 0-0-ra álló döntetlenszagú meccs, amit a 81.percben az egyik vendég csatár 0-1re módosít, pápá bajnoki cím, de volt 10 pont előnyöm a 3.-4.-el szemben szóval a bajnokság eldőlt. Sajnos nem az Újpest-Győr-ZTE harcolt a 3.-4. helyért hanem a Siófok és egy másik *. Budapest (nem Ú,M,H hanem vagy V vagy R) Paks, Nyíregyháza esett ki. Kupagyőztes a Győr (Kupadöntő Győr-MTK 2:0). Szóval a realítás csak so-so, de legalább az eleje és a vége "akár valóságban is lehetne így" ami korrekt. BL-t a Chealsea nyerte (ami papíron logikusnak mondható, a valóságban mégse megy olyan könnyen).

A kihasználhatósága még mindig picit nagyobb a játéknak, mint a valóságnak. Az igaz hogy a nagyon ügyes, tehetséges fiatalok jól fejlődnek, de hogy a tarcsi csapatom 26 meccsből 24-1-1-et csinált meccsenként átlagosan 6 gólt lőtt és kevesebb mint 1-et kapott, az azért durva. Oké hogy Vinicius-Szilágyi Rezes-Huszák-Spitzmüller-Nagy Z. Fodor-Ifiből felhozott 56-os védő-Szűcs-Czanik 36-os kapus összeségében egy 530-540 körül keret (csatároktól mentem a védők felé) és félévkor évvégén egyaránt +3 +3-at fejlődtek 4-5-en ebből a csapatből, és mindenki min. +2-őt az év alatt (egész évben csak ők játszottak a reserveben, kiv eltiltás/sérülés) az talán picit sok (és most pl Vinicius veri Leandro-t (előbbi 60 utóbbi 59). Meg Huszákot felhoztam az utolsó 4-5 meccsre játszott összesen kb 140-180 percet az NB1-ben, és bekerült az év csapatába, mert reservben valami 7.5-ös átlaga volt, és mikor felkerült az nagycsapatba ezt hozta magával. Szóval vannak apró hibák, de szerencsére egyik se végzetes, és ha az ember nem használja ki durván (exploiting szép angol szóval) csak csinálja mintha nem is lenne akkor nem zavaró.

Már említésre került a gépigény az előző HSZ-ekben, a tapasztalatom az hogy farsul méri fel a géped a game. E6400-as procim van 3,2 ghz-n (2006. aug-i) és 3giga 1000hz-s ramom van, ami benchmarkban nagy durván így együtt, de játékindításkor már 5 ligára azt mondta hogy ajaj, sok lesz, 10-nél meg már azt hogy be fogsz lassulni mint nyuszika a szembeszélben. Mondom anyád mit képzel ez magáról, benyomtam neki a majdnem szokásos 70 körüli ligaszámom (ny-európai ligák közül majdnem az összes ami számít, szvl pl. észak-ír/wales kihagyva plus brazil&argentin) annyit engedtem hogy pl svájcban és hasonlókban csak az 1. ligát szimulálja. Tapasztalatok: simán jól vitte, alig töltött (én day-by-day játszottam és 1 nap 2-3 mp volt) viszont már így is elég sokat csökkent globálisan a focisták száma, ami azt eredményezi, hogy a válogatott meccsek helyenként elég hülye eredményeket hozhatnak. Pl lettország nemzeti csapatával 2x vertem kazahsztán, 1x lengyelekkel a többi ilyen min 6-7 gólos vereség izlandtól, albánoktól, görögöktől, törököktől, mert már a kezdőcsapatom fele 20-30-as generált játékos volt.

"Röviden" ennyit tapasztaltam a Fifa Manager 09-ről. Kérdezhettek bármiről, igyekszem válaszolni, meg sokmindent kihagytam (pl hogy a jegyeladások nekem átlag 8500, a többi csapatnak 4-5 ezer, és a 2. legjobb átlaga az MTK-nak volt, ami hát... szóval a valóságban nagyon nem így van) de mostmár játszani akarok :D

Online 10k-ba kerül a letöltős változat, és 4,6 giga. Érdemes... ;)