Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Andretti
    Nos

Az investment (befektetés) részleg arra szolgál hogy pénzből többet csináljunk. Két csuszka van:
    -felső: befektetendő pénzösszeg
    -alsó: befektetés ideje (a befektetés végének meghatározása)
    Illetve van egy betétikamatszámláló, amely e két csuszka függvényében emelkedik illetve csökken.
    Ha több pénzt rakunk be nagyobb kamat, ha hosszabb időre akkor is nagyobb kamat. Tehát sok és hosszú időre befektetett pénz többet hoz vissza, viszont a megadott időre nem nyúlhatsz hozzá! Szerintem abszolút felesleges ez, mert csak akkor hoz valami pénzt a házhoz ha sokat, vagy sok időre teszel be.
    1 opció: van 150 millió eurója a csapatnak beteszel 100 millát egy évre és lesz a kamat pár %(<10)
    2 opc: uúgy van 150 milla és beteszel 25 millát 10 évre kamat hasonló.

És a kamat, ami a nyereség is egyben, mindkettőnél 1 milla alatt van. most az nem sok semmi 100 millánál. Akkor inkább nyerj bajnokságot vagy kupát mert az is jobban megéri! Erről ennyit.

A második: teljesen én sem értem a tőzsdét, de van fogalmam róla(mivel a West Brom 49% már el van adva nem tok semmit sem csinálni). Nos: első dolog ami eszembe jut a tőzsdéről:
    -managelsz egy jó csapatot: pl arsenal.
    -eladod drágán a részvényeit, majd lerontod a csapato, és visszaveszed olcsón. Nos ezt nem lehet, mert a csapat részvényét csak eladni lehet, és ha eladtad HUSS! nincs tovább MAx a csapat 49% adthatod el (érthető miért) és ebből pénzt kap a csapat. Csak akkor kezelheted a tőzsdét, HA:
    -már 3 éve folyamatosan manageled a csapatot.
    -nincs tartozásod
    -az előző éved pozítív mérlegű gazdaságilag
    -és ha az első osztályban jáccol
    Ekkor ha ezek teljesültek és a csapat anyagilag gyenge fogod és eladod a 20%-át ez tiszta bevétel, semmi, SEMMI negatívuma nincs. Felfoghatjuk úgy is mint egy pénz cheat. Ami véges. Szal ez erre van.

Ja és még a beruházásnál csak simán befektet. tök mindegy mibe, uannyit hoz, de gondolhatod hogy aranba, de lehet hogy lósz@rba. Tehát a lényeg az kamatozik. Lassan de biztosan!

bocsi kicsit hosszú lett, de remélem segítettem...