Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • donpedro
    Őszintén szólva én nem sokat játszottam a TCM2003-al, így részben új volt számomra a játék, és a CM után furcsa volt megszokni a kezelőfelületet.

Nem akartam sokat vacakolni, így főleg a meccsekre helyeztem a hangsúlyt, hogy megvizsgáljam, miképpen vizsgázik a Fifa2004-re épülő engine.

Nos, lehet, hogy az én igényeim túlzottak, de szerintem nagyon gyengére sikerült a 3D-s meccs. Természetesen nem a grafikával, vagy a kommentátorral vannak gondok, a játékmenettel. Egészen borzalmas jelentek sorjáznak, nyomokban sem emlékeztet az egész egy igazi futballmeccsre, ráadásul ami még rosszabb, többnyire egyáltalán nem azt látom viszont a pályán, amit előzetesen beállítottam.
    Pl. hiába rakok be valakit támadó középpályásnak, rendre a védelem tengelyében helyezkedik az illető. Beállítom, hogy 25 méternél távolabbról ne lőjenek, mégis 35-40 méteres lövésekkel próbálkoznak a fiúk, azt is hiába állítom be, hogy letámadást játszunk, mégis mindenki csak hátrál a támadó elől, stb.

Ami a játékmenet hibáit illeti:
    - meccsenként átlag 3-4 kapufa is van, ellenben gól alig esik.
    - a rossz passzokat úgy oldja meg a gép, hogy nemes egyszerűséggel odarúgja a játékosom a labdát az ellenfélnek. Nem rossz helyre rúgja, hanem mindig hajszálpontosan az ellenhez.
    - Ha elkezd sprintelni egy támadó valamelyik szélen, akkor a védők lassan kocogva kísérik, amíg a támadó le nem hagyja őket.
    - A beadásokat kivétel nélkül mindig mellre veszi a támadó játékos, nincsenek fejpárbajok (csak szöglet után), és szinte biztos, hogy a labda nem a védőé lesz.

Sorolhatnám még, de nincs értelme. Ami a lényeg, hogy a játéknak nem a 3D a legfőbb erénye, hanem a rendkívüli részletesség, már-már szerepjáték-szintű az egész rendszer, sok olyan apróság van, ami feldobja a progit, pl előfordul, hogy a játékosok edzés közben az edzőről (rólad) viccelődnek, és rád van bízva, hogy hogyan kezeled a helyzetet. De olyan is volt, hogy az ifiedzőm csúnyán összeveszett az egyik ifi játékosommal, akit erre a szülei eltiltottak a futball-tól.

Ezek nagyon jópofa dolgok, és élvezetessé teszik a játékmenetet, kár, hogy a CM-ből ezek hiányoznak.

Akit nem riaszt el a gyenge 3D meccs, az biztos nagyon fogja szeretni.