Jedi Knight II - Outcast
-
WiLDoR #1284 Szeretnék veletek megosztani pár infot/tippet a multiplayer részéről a játéknak (CSAK azoknak, akik még nem ismerik őket):
Multiban (eddig még csak azt játszottam
) szerintem a lézerkardcsaták a legélvezetesebbek és leglátványosabbak is egyben. Személy szerint csak olyan szerverre join-olok, ahol a "...weaponDisable:65535" opció aktív, azaz, csak karddal lehet nyomulni. Itt is a DeathStar(?) pálya (nemtom' a pontos nevét) a legjobb, ahol a hangárban valami eszméletlen jókat lehet nyomulni
, ajánlom mindenki fogyelmébe.
Multiban egyértelműen a Sötét Oldal a favorit, 20 esetből 19-ben olyan emberek vannak benne a TOP 5-ben, akik ezt az oldalt választották... hogy miért? Ezért:
1. Lightning: 3-as (maximum) szinten nagyon durván sebez, egyszerre több ellenfelet is, és jó a hatótávolsága is.
2. Grip: max. szinten megragadhatod vele az ellent és ledobhatod valahonnan (ez a Nar-Shadda(?) - ahol a vékony hidakon lehet mászkálni a nagy semmi felett - vagy milyen nevű pályán nagyon hatásos). Na meg fogyasztja a HP-t is. Grip-elés után általában egy suhintás a fénykarddal és megpusztult az enemy
.
3. Drain: Elszívja az ellenség Force pontjait, ez pláne jó dolog a világos oldal ellen, ahol ugyebár a Protection és az Absorb skillek is a Force pontokból táplálkoznak - magyarán le lehet szedni az ellenfél védelmet nagyon gyorsan. Továbbá az elveszett HP-k pótlására is sokkal jobb, mint a világos oldal HEAL-je, mivel egyszerre több ellenféltől is szívhatod az energy-t egyszerre
.
(A sötét oldal Rage-ét nem ajánlom mert igaz, hogy durva hatása van neki (brutális sebzés, gyorsabb mozgás, jobb találati arány), de elszívja a HP-det és utána nagyon könnyen lecsaphatnak.)
(Az egyik legjobb móka az, amikor neked támad valaki Rage módban, te meg elugrálsz a csapásai elől, aztán amikor megszűnik a Rage hatása és az enemy belassúl akkor odaugrani hozzá és megérinteni a fénykarddal - adios amigo, +1 pont
)
A legjobb beállítások szerintem, sötét oldalra (természetesen Jedi Knight szinten):
Jump: 3-as szint,
Grip, Drain, Lightning: 3-as szint,
Saber Attack, Saber Defense: 3-as szint, Saber Throw: 1-es szint.
Ez az én véleményem, nem kell ehhez tartani, mert pl. a tapasztalatok alapján a Grip-es fojtogatás ellen nagyon jó a Force Push (elég sok esetben).
Az abszolút használhatatlan Multi Skillek közé tartozik szerintem a Force Push (ha észreveszik, hogy húzol valaki magad felé megfordul és vagy szembeszáll veled, vagy átugrik rajtad aztán hello), a Mind Trick (baromság, mert hiába nem lát az ellenfél erővel tud rád hatni ugyanúgy és amint megtámadsz valakit láthatóvá válsz) és a Force Seeing (abszolút semmi értelme sincs).
Fénykard üzemmódok:
- Kék: alacsonyat sebez, de ez a leggyorsabb üzemmód
- Sárga: normál sebzés, normál sebesség
- Piros: nagy sebzés, de nagyon lassú (viszont 2 csapással ki lehet bárkit csinálni, de általában elég egy csapás is)
A sebzésszorzókat sajnos nem tudom, de nem nem is lényeges, ajánlom mindenkinek a Sárga üzemmódot, ez a leghatásosabb és legjobb választás szerintem.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe...