Wizardry 8
  • Zóanagyvarázsló
    Gadgeteernél dex/speed a nyerő, mellettük mehet egy kicsi az intre (Engineering, Ranged Weapons miatt), illetve Vitality nem árt senkinek.

Igazság szerint Fighter esetében is kellemetlen lehet a drasztikusan alacsony Intelligence és Senses, mert úgy nagyon lassan fog fejlődni a Close Combat, esetleg a Ranged Weapons. Ettől függetlenül ténylet STR/VIT kell neki dögivel, de mindenkinek fér egyéb képességeire is pont. Egyébként én is úgy fejlesztem, ahogy írtad. (STR/VIT 12-14 szint körül már max körül lehet egyaránt, így a játék hátralévő részében lehet kozmetikázni a többi képességet.)

Talán még a Mage is viszonylag tiszta sor, bár ott is el lehet gondolkodni, hogy INT mellett minek érdmees nekifeküdni (PIE - plusz mana, gyorsabban fejlődő realm skillek, ráadás stamina, VIT - plusz HP, stamina sosem árt, Speed/Senses - nagyobb kezdeményezés). Én INT/PIE mellett döntöttem, de mivel az INT már jóformán a játék elején ki lett maxolva, hamar akad felszabaduló 3 pont, így könnyebb beosztani.