1661
Wizardry 8
-
#1421 Ennek a játéknak nem is lesz folytatása?
Ez a része milyen régi? -
Rundstedt17 #1420 a mágus is tiszta sőt tisztább mint a fighter.csak int meg pie.az int után hp.azt szeretem ha tiszta hogy mire rakjak,ne kelljen szétesni.a bardot vagy valkürt is azért kedvelem. -
Zóanagyvarázsló #1419 Gadgeteernél dex/speed a nyerő, mellettük mehet egy kicsi az intre (Engineering, Ranged Weapons miatt), illetve Vitality nem árt senkinek.
Igazság szerint Fighter esetében is kellemetlen lehet a drasztikusan alacsony Intelligence és Senses, mert úgy nagyon lassan fog fejlődni a Close Combat, esetleg a Ranged Weapons. Ettől függetlenül ténylet STR/VIT kell neki dögivel, de mindenkinek fér egyéb képességeire is pont. Egyébként én is úgy fejlesztem, ahogy írtad. (STR/VIT 12-14 szint körül már max körül lehet egyaránt, így a játék hátralévő részében lehet kozmetikázni a többi képességet.)
Talán még a Mage is viszonylag tiszta sor, bár ott is el lehet gondolkodni, hogy INT mellett minek érdmees nekifeküdni (PIE - plusz mana, gyorsabban fejlődő realm skillek, ráadás stamina, VIT - plusz HP, stamina sosem árt, Speed/Senses - nagyobb kezdeményezés). Én INT/PIE mellett döntöttem, de mivel az INT már jóformán a játék elején ki lett maxolva, hamar akad felszabaduló 3 pont, így könnyebb beosztani. -
Rundstedt17 #1418 a rangerben az nem tetszik hogy olyan szétesős kaszt,úgy értem rengeteg tulajdonságra kell egyidejűleg figyelni.csak példának a fighter pofon egyszerű:strenght,vitality 3 a maxig,utána dex max,utána speed.míg a rangernél vagy például a gadgetternél többfelé kell esni például erre a tulajdonságra 1-t a másikra 2-t satöbbi. -
Zóanagyvarázsló #1417 De a Power Strike nem csak közelharcban működik? Mellesleg mivel a Ranger legnagyobb fegyvere az instant kill, talán a nagyobb tűzgyorsaság (magas Speed+Bow skill=sorozatvető, Modern Weapon a "tár" kapacitása miatt felejtős ennek a kasztnak) talán többet érhet, mint erővel rásegíteni a sebzésre. Ettől függetlenül egyik sem rossz út, lehet lavírozni az arányok között.
Rundstedt17: Lásd amiket írtunk, de az elmúlt pár oldalon is rengeteg szó esett a csapatépítésről, karakterfejlesztésről, hasznos linkek is vannak, tehát érdemes lehet visszaolvasni, olyan kérdésekre is választ kaphatsz, melyek még meg sem fogalmazódtak benned. -
#1416 A Ranger érdekel ?
Látom nem nézted meg a csapatom, amit régebben beírtam.
Ranger
Kezdésnél : SENSES (max.) / VIT. (annyit, hogy a 14 HP. meglegyen) / DEX. (hogy 60 legyen) / többi STR.
Utána : SENSES / STR. --- Majd : VIT. / SPEED.
Skillek : Ranged Combat / Bow / Scouting (ha már van...)
Én nem szeretek két irányba fejleszteni, úgyhogy nálam csak lövöldözött.
-
Rundstedt17 #1415 hogy kell fejleszteni?mármint melyik tulajdonságokra koncentráljak? -
Zóanagyvarázsló #1414 Én is csatlakozom, én is ranger-hívő vagyok :)
Az egyik legjobb - kvázi kötelező - kaszt. -
#1413 Ja... a Ranger a legjobb kritikus lövő :))))
Ezt egy régebbi hozzászólásomban írtam :
"...A Ranger már 5. szinttől lövi a kritikusokat, a Monk is már kezd alakulni. A legutóbbi csatánál azt hittem nem jól látok. Jött 7 Juggernaut (240 HP). Ebből 3-at a Ranger, 2-őt a Monk végzett ki kritikussal, Teljes HP-nál (Isten a tanúm). A hatodikat a Harcos lebénította, így már könnyű volt. A hetedik összefo*ta magát, megpróbált elmenekülni, de ő sem úszta meg...."
-
#1412 én rangert mindenképp viszek, critical hit-je sokszor kihúzott a szarból:D -
Zóanagyvarázsló #1411 Működőklépes ez a csapat. De mindenféle csapat az lehet, ha utána megfelelően fejelsztedőket, és jól taktikázol. (Lehet szólózni, hallottam már csak varázstudókat felvonultató különítményről is, a lyukakat pedig RPC-kkel be lehet tömködni átmenetileg vagy huzamosabban.)
A gadgeteert viszotn hiba lebecsülni, az omnigunja nagyon szépen fejlődik, erősebb lövedékekkel igazán veszélyes tud lenni, de a gadgetek sem rosszak magas engineering skill mellett.
A ninja is jó, hiszen sokoldalú, brutális AC-je van, az instant kill pedig nagyon is kellemes. De a psionicnak is vannak anygon kellemes varázslatai, összességében pedig talán több mágiája is van, mint a többi kasztnak. Igazság szerint az összes karakterosztály nagyon jól használható, persze kezdetben mindenképpen egy jól kooperálni képes csapatot érdemes összeválogatni. Erre megfelelő lehet az általad leírt összeállítás is, rajtad múlik, hogy tényleg működni fog-e. -
#1410 Persze. Működőképes. A mágust én ki szoktam hagyni, mert a végefelé a sebzővarázslatai nemsokat érnek, az ellen resistjei miatt, max. a védővarázslatokat érdemes használni.
A #1347-es / 2008. jan. 29 05:56 / hozzászólásomban leírtam a csapatom, még képeket is mellékeltem.
-
Rundstedt17 #1409 eddidi tapasztalataim alapján.fighter a leghasznosabb csapattag,a priest is elengedhetetlen nem csak a gyógyítás hanem az ellenállások okán is ez a 2 fix csapattag.
tolvaj kérdésben mint tudva levő 4 lehetőség állhat fenn:ninja vagy tolvaj vagy gadgetter vagy bárd.Tolvaj egész türhető harcos de előre nem állíhatom ezért a tőrrel nem mindig van haszna,sőt a tolvajlás is felejtős mert limitált szintenként,meg amúgy is sok a pénz van.
ninja:nyomoronc karakterosztály elég béna egyetlen ok hogy ha inditanék az a Cane of Corpse lenne,mert egészen addig szánalmas.
bard:a camping bonusza jól jön,a riválisánal a gadgeternél sokkal erősebb
gadgetter:gyenge a bardhoz képest,sok fele is kéne figyelnem.
a varázslók közül egyértelmű a választás:A mágust találtam a legütősebbnek nagyon jó mágiák,az alkalmista jönne utána mert jó pénz keresés de a spelljeire hamarabb imunisok a lények,a bishop harmadikként a sorban jó csak hogy lassan fejlődik.a psionic a leggyengébb a varázslatai nagyrészére hamar imunisok lesznek a lények...
szóval én így gondoltam a csapatot:2 fighter,1 valkür,1 bard,1 mágus,1 pap.Ez müködőképes lenne?de ha valki tud jobbat szóljon... -
#1408 Korabban mar volt szo rola, par oldalt erdemes visszaolvasni, szepen ki lett targyalva a kerdes. -
Rundstedt17 #1407 valaki tudna mondani egy jó csapatösszeállítást? -
LMNO #1406 Hello, az enyém eladó ha érdekel...
Eredeti dobozos, magyar kézikönyvvel; full jó állapotban van mindegyik cd, 1 db karc nincs rajtuk; 1szer játszottam vele pár hetet miután megvettem
Ha érdekel dobj 1 pü-t...
Üdv -
Gyudron #1405 Sikerült, megbizergáltam az egyik oszlopot és ömlött még sóder a lávába -
Gyudron #1404 A WinXP SP3, ha a vindózon nem is, a Wizardry 8-on javított, megszűntek a fagyások, és nem hypersebességben fut a játék .)
Cserébe elakadtam a Rapax Riften, a gőzfürdő melletti szakasz szépen beomlott és átlátok a másik folyosóra, de az egyik tégla a láva közepén van, és mindig beleakadok, nem jutok át rajta :/
(már próbáltam a láva mindkét oldalán, sőt a lávában is, de nem megy) -
Zóanagyvarázsló #1403 Használtan szokott lenni, például online aukciós oldalakon. -
matyi009 #1402 Tényleg nemtudjátok hol lehet kapni meg menyiért a wizz8 at? me lehet megvenném :D -
matyi009 #1401 Nekem a pc gurus volt meg amit az újsághoz mellékeltek és az hibátlan volt bár nemtom mien mert elveszett.. :( -
#1400 A lift az néha rakoncátlankodik, de egyébként működik rendesen a cucc.
-
Gyudron #1399 Nekem is eredeti van, alapból 1.24-es verzió.
Akkor vagy a proci túl gyors neki, vagy valami videokártya bug lesz.
(keresek frissítéseket a driverekhez, bioshoz, hátha javul)
Köszi az infot.
-
Zóanagyvarázsló #1398 Milyen verzióval játszol? Állítólag a szűz US verzió elég bugos, idehaza már a végleges 1.2.4 jelent meg, azzal semmi problémám nem volt. A játéknak nincs baja az XP-vel, és nem DOS alá írták. -
Gyudron #1397 Üdv, nekem van egy kis gondom WinXP alatt, a lift nem egészen műxik, ráállok, megnyomom a gombot, a lift felmegy én meg leesek róla.
Másik, Arnikában valami miatt behal a játék, amikor a város közepe felé megyek és a lezuhant hajót már nem látom meg, amiben a Valkyr néni van.
Mi lehet a megoldás, dosbox, vagy más emulátor ?
Köszi a segítséget. -
#1396 Hát itt kőkemény stratégiára/taktikára van szükség harc közben. Ha nem szeretsz gondolkodni, nem a te játékod. -
#1395 Igen és ezt utálom legjobban. Főleg amikor lenyomok vagy 8-10 nehezebb ellenfelet és se továbbmenni nem tudok, se pihenni, mert ott a következő.
Szerintem ez rosszul lett megoldva, mert sokszor emiatt töltök csak vissza, hogy elkerüljem ezeket a csatákat. -
Zóanagyvarázsló #1394 Nem vészes ez ennyire, egyszerűen csak nem lehet olyan lazán leülni elé, mint például egy FPS elé. De aki könnyedebb élményre vágyik, annak egyébként sem ez a játék való. Gondolok itt arra, hogy szinte lépésenként csatába bonyolódunk - van ahol szó szerint, alig lehet megszökni a területről olyan gyors a respawn. -
matyi009 #1393 Lehet állítani 3 szint van a beállításoknál van én a legkisebben jáccotam de ugy is elég brutál ha nincs kitartásod akko felejsd el ezt a játékot -
Zóanagyvarázsló #1392 Lehet állítani a nehézségi szinten, nem? Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy aki kevésbé tudatosan épít csapatot, karaktert, annak jogosan nehezebb a dolga. RPC-kkel, esetleg átképzésekkel egyébként ki lehet pótolni a lyukakat.
Na meg a csatákban nagy segítséget nyújthatnak a varázstárgyak, -porok, -italok és a bombák is - van lehetőség a hiányosságok pótlására. -
#1391 Egyetértek az előttem szólókkal, bár a játék kárára válik, hogy viszonylag rosszabbul összerakott csapattal nagyon nehéz tud lenni a játék.
A monostoron belül még oké, de ha kijön az ember akkor csapatostul mennek rá a banditák, késbb meg a boszorkányok. Pfejj. És ezt csak úgy lehet kikerülni, ha 2-3 szintet folyamatosan fagyasztunk:( -
Zóanagyvarázsló #1390 Az alkimisták - és értelemszerűen mindneki, aki magas szinten ismeri a papi vagy alkimista varázslatokat - is tudnak feltámasztani a későbbiekben. De a titok valóban megelőzésben rejlik (megfelelő formáció, ütésálló karakterekkel/valkűrökkel, gyógyítás, boostok stb.), az elején pedig a 'Resurrection Powder' számít elérhetőnek. -
#1389 Nem nehéz az, csak gondolom Te vagy még kezdő.
A Papnak van feltámasztó varázslata, csak elég későn kapja meg. De lehet hogy van ilyen tekercsben is, porban biztos van. Ilyen por van a kezdő monostorban, a páncélszekrényben 3 db. -
#1388 "Ressurection powder" vagy kesobb Ressurection spellel. De legfokepp gyogyitani oket harcban, es akkor nem halnak meg :) -
hellcommander #1387 Pokoli nehéz ez a játék. A halott karaktereket hogy lehet feltámasztani?
-
matyi009 #1386 Hát nekem ugy volt hogy megcsináltam az umpani feladatot hogy hozzam el bayin ból a csávót aztán mentem zent hez és jött ott neekm hogy kémek kémek megölni és nemtudtam miért, de akkor mégis hogy kéne mgcsinálni? Mert lehetetlen lunart meg kell ölni mert beköp és nem jutsz el addig a quest ig de akkor baszhatod mert nem ad kártyát legalábbis én nem emléxek semmien kártyára áh... -
#1385 Pedig bent van. T'Rang küldetés : "Az Umpani hajó felrobbantása".
Ha elválalod, a T'Rang vezér ad egy kártyát, a kódot pedig Az Umpanis Kunartól lehet megszerezni (feltéve persze ha még életben van). Ha elötte már kinyírtad, a küldetésnek lőttek.
-
matyi009 #1384 Nincs benne meg nekem még azon kivül vanmég egy végigjátszásom de abbasincs benne pedig vagy háromszor elolvastam -
matyi009 #1383 Ja :D én az Xray re gondoltam!! -
#1382 Nézd meg a #1337-es hozzászólást, hátha ott megtalálod a választ.
Radarja meg van mindenkinek. A képernyő bal alsó sarkában. Ott lehet látni ha jön valami ellenfél.