Wizardy 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ah, teljesen meghoztátok a kedvemet hogy negyedszer is elkezdjem😄
Csak mondjatok egy FULLOS buildet, amivel az elején sem kell szopni, és van benne faerie ninja =D

envoka
Az igaz. Viszont ha harcosnak nevelem, nemnagyon fér bele a Locks&Traps.
Elsõdleges a Dagger-Close Combat-Dual Weapon-Stealth.
Késõbb hozzájön még a Power Strike-Reflextion.
A Bárdnak kevesebb skillt kell fejleszteni (Music-Artifact), jobban belefér.

http://sacred2.hu/

Mondjuk a tolvaj bónuszt kap a lockpickre, tehát én már csak ezért is õt erõltetném. Gondolom a lentebbi csatához már nem csak magas skillek, de némi szerencse is szükséges 😊
envoka
Régebben írtam egy másik fórumba. Idézet :

"... Nemrég indítottam egy csapatot. Még csak lvl. 9/10-esek, de már szar*rá vernek mindenkit. Egyébként is inkább "ütõs" csapatot szoktam indítani. A mágiát nálam a pap és a bárd képviseli. A csapat érdekessége, hogy van tolvajom, mégis a bárd tanul zárnyitást a zene és az artifact mellett. A tolvajnak meg harci skilleket és lopakodást tanítom.
A Ranger már 5. szinttõl lövi a kritikusokat, a Monk is már kezd alakulni. A legutóbbi csatánál azt hittem nem jól látok. Jött 7 Juggernaut (240 HP). Ebbõl 3-at a Ranger, 2-õt a Monk végzett ki kritikussal, Teljes HP-nál (Isten a tanúm). A hatodikat a Harcos lebénította, így már könnyû volt. A hetedik összefo*ta magát, megpróbált elmenekülni, de õ sem úszta meg. Elötte nem sokkal meg volt egy olyan csatám, 1/1/1 Sige varázslóféle 6/5/4 Modai. A Pap a három mágusnak befogta a száját (Silence), a Bárd altatott (Sleep), a többiek meg szépen egyesével leverték õket. Ennyit a Bárdról..."

Megvan a Dulcimer of mending is, úgyhogy mostantól a bárd a gyógyító. Egyébként elég izgi, hogy a legelején talált poet's lute milyen hasznos tud még mindig lenni. Jó ez a bard.

Hát, nekem most nincsen mágus, de a ninjám alchemy-je, meg divine spellje 30 felett van, neki se adtam rá pontot, csak õ lett a gyógyító. :-)

Én azt hittem, hogy 100 a plafon, leszámítva a karakter speciális skillét. Én mondjuk nem feltétlenük rakok ezekre, a mágusom olyan gyorsan fejlõdik, hogy inkább közelharcra költök 😊 (Mondjuk talán már nincs is olyan mágikus képessége, ami nem lépte át a 75-öt.)
Mármint szintlépésnél is lehet neki pakolni 100 felé. Az összes skillel elérhetõ a 125, csak trainnel fejleszthetõ 75 felett, vagy 85 felett asszem. Valahol nincsen leírva a teljes wizardry szabályrendszer? 😊

Illetve a Bishoppal papíron elérhetõ a natúr 125-ös Artifact skill.
Hát, én most szégyenszemre easy-n vagyok, hármas partival ha 10 körüli szörnyet látok, fõleg 2-nél több csoportba osztva, akkor futok, mint a nyúl. 😄 Azok a juggernaughtok/modaik tényleg nagy köcsögségek, de a greater seakerekbõl kevés is tud pl.: rendesen szivatni a paralyze attack effect-tel. :S

Most meg kéne valahogy a light swordot is szerezni, cask az nagyon a mákon múlik. :S

Hmmm, ez az ötlet tetszik, mármint az eladom, s újra megveszem. 60 felett van a Bardom artifactja, de így is vannak azonosíthatatlan cuccok, sõt flamestryke-on azt írják, hogy van amihez a 100-as se elég, csak ha vannak artifactra adó cuccaid.

3x estem neki a végigjátszásnak közepes nehézségi fokon, de egyszer sem sikerült befejezni.
Hogy miért?
Már kalandoztam egy ideje, teljesen jól haladtam, a harcok változatosak voltak, stb-stb.
Ám egyszer (vagyis 3x😄) Arnika Road-on elkezdtek termelõdni azok a genyó tüskekarú lények (nem emlékszem a pontos nevükre).
Ilyen 5-6 jött egyszerre, amikkel még el tudtam bánni, de harc közben generált pár karnyújtásnyira még 5-6-ot, amikkel már nehezebb volt felvenni a harcot, de sikerült. Aztán mentem volna tovább, és hopp megint 5-6 ilyen dolog. Na vissza Arnikába, de a visszaúton is belebotlottam vagy 10-be. A városban el tudtam bújni, de ahogy kijöttem megint ott volt az az 5 amelyik kergetett, meg a 10 másik.
Azokkal már nem bírtam..

Mindhárom végigjátszásnál ugyanígy jártam, mintha direkt akart volna szopatni a játék :-\

"Véleményem szerint a Bárd felér egy mágussal."

Azért a mágus igazi erejét a Power Cast adja, azzal nem tudom, hogy mennyire lehet felvenni a versenyt.
envoka
Javítás :
Monk

Mellesleg : 85-ös Artifact+tekercsel is van olyan tárgy, amit nem tud azonosítani. Bosszantó.

envoka
CD GAMES / 2002/2 Február. Az újság már megszünt.

Nálam az alap : Harcos / Pap / Bárd.
A másik három karakter változó.
Mágusfélét nem szoktam indítani. A jelenlegi csapatommal Ascension Peak-en tartok. Most éppen szüneteltetem a játékot.
Felállás :
Elöl : Monk (Dwarf) / Tolvaj (Hobbit) / Harcos (Lizardman).
Mögöttük, a középsõ szekcióban : Pap (Dwarf) / Bárd (Hobbit) / Ranger (Hobbit).
A Tolvaj is megállja a helyét a harcban, de azért kezdõknek nem ajánlom.

Monk
Kezdés : Mínuszban.
Stat pontokat : SPEED / STR. --- Majd : VIT. / PIETY.
Skillek : Martial Arts / Close Combat / Critical Strike.
Utána : Stealth / --- Throwing & Sling / Ranged Combat.

Tolvaj
Kezdésnél : SPEED / DEX. / STR.
Ennél az egy karakternél alkalmaztam a 2/2/2 statpontos elosztást, a többieknél mindíg 3/3 pontot teszek 1-1 tulajdonságra szintlépéskor.
Utána : SPEED (2) / STR. (2) / DEX. (2).
Késõbb : VIT. (3) / PIETY (3).
Skillek : A Stealth minden szintlépésnél kapja meg a 3 pontot.
A többit arányosan elosztani (vagy mindíg arra, amelyiken a kevesebb van) : Dagger / Dual Weapons / Close Combat.

Harcos
Kezdésnél pontokat : VIT. / STR. / SPEED.
Utána : VIT. / STR. --- Majd : SPEED / DEX. --- Utoljára : PIETY.
Skillek : Close Combat / Sword / Shield.

Pap
Kezdésnél : VIT. / PIETY / INT.
Folyt. : VIT. / PIETY --- Majd : SPEED / STR. / INT.
Skillek : Elsõsorban : Diviniti (mindíg kapja meg a 3 pontot).
Ami lényeges : Divine / Water / Air Magic.

Bárd
Kezdésnél : DEX. / VIT. / INT.
Folyt. : DEX. / VIT. --- Majd : SPEED / STR.
Skillek : Music / Locks & Traps / Artifacts.
Véleményem szerint a Bárd felér egy mágussal. Életerõsebb, jól nyilazik, és ha kell kardal is odab*sz elég szépen. Zárnyitásban is kiválló. Mostanra már a 10 reteszes zárakat is nyitja segédeszköz nélkül, csak skillel.

Ranger
Kezdésnél : SENSES (max.) / VIT. (annyit, hogy a 14 HP. meglegyen) / DEX. (hogy 60 legyen) / többi STR.
Utána : SENSES / STR. --- Majd : VIT. / SPEED.
Skillek : Ranged Combat / Bow / Scouting (ha már van...)
A Ranger a legjobb kritikus lövõ, már alacsony szinten is (kb. 5. szinttõl).

Tipp :
Ha a Bárd már "tudja" a Magic Screen-t, mindíg legyen fent. Itt van egy trükk. A progi random dönti el hányas szintû Magic Screen-t tesz fel. Elötte mentsünk, és ha nem 7-es szintû, töltsük vissza a mentést.
Lovak ellen :
A Pap Silence-t varázsol rájuk, a Bárd meg egy Freeze All-t vagy egy Freeze Flesh-t. Oszt vagy menekülnek, vagy lebénulnak...

Rynjinek ellen
Silence-t nem komálják. Ilyenkor közel jönnek, az ütõsök meg lecsapják õket.

Magas Artifact skill szükséges a tárgyak beazonosításához, de abból nehéz sokat összeszedni, én komolyabb mennyiségû pontot sajnálok költeni rá. Esetleg fel lehet fogadni egy papi varázslatokat ismerõ RPC-t rövidebb vagy akár hosszabb idõre. (Persze mást is át lehet képezni, akár az alap csapat tagjait is.)

Azt még nem próbáltam, hogy egy azonosítatlan tárgy az eladása után, miként kerül be a kereskedõ listájába, talán elvégzia piszkos munkát heleyettünk. Persze ez anyagilag óriási veszteség lenne, de bizonyos fontosabb tárgyaknál legalább ez is egy lehetõséget szolgáltatna az azonosításra.
Identify hogyan lehetséges, ha nincsen papi varázslóm? Tekercset boltokban csak 3-as szintût találok, s van cucom, amit nem tud azonosítani. :-(

Igen, ebben van valami, amit mondassz, csak éppen írtam ami eszmbe jutott, nem törekedtem a mindenre kiterjedõ elemzésre, majd legközelebb. 😊

Grat! Sajnos nincs faerie ninjám, így én legfeljebb majd nézegethetem.

De ha már az RPG-k fejlõdését vetted szemügyre, furcsállom, hogy az egyre inkább élõvé válásukkal nem foglalkoztál. Ez nagy erõssége a Witchernek is, de én például ezért kedveltem meg a Gothic sorozatot is.
Jóccak, ln még élvezkedek picit a Cane-nel. Egyetlen para benne, hogy cursed miatt nem tudok parittyával szórakozni mellette.

Szabi84
Logout-on olvastam, nemrég! Na joccakát!😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Én is szeretném tudni!

Életemben elõször megvan a Cane of Corpus. Zsííííír. Azóta volt olyan turn csatában, hogy elsõ ellenfél, cane-nel critical, másik: Nunchakával critical. :-))) Nagyon zsíír fegyver! A party: faerie ninja, hobbit samurai, mook bard. Eddig a siren's wail+samurai Bloodlust karddal vitte a pálmát, de már megérte a FN indítása. 😊

Egyébként írtam egy cikket A Wiz. 8 óta eltelt idõrõl, ha valakit érdekel esetleg:
Gamepodról.

Szabi84
ez melyik újság?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

envoka
Itt egy Magyarnyelvû végigjátszás, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá.
NEM PC Gurus !!!
Wizardry 8 végigjátszás

Aha ahoz a karakterhez kell rakni akinél a destinae dominus van

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

lol megvan a destinae dominus dumáltam marten el és amikor elköszöntünk mindenki insane lett!Aluttam de nem múlt el mitõl van és hogy szabadulok tõle?

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Aha de megvan már! a templom õr egész erõs volt miután lement a 700életének a fele kapott egy instant killt ugyhogy nem volt nagy szám de a kemény firelord még bénább, de viszont akkora sörhasa volt!!xD

Ti hogy csináltátok meg?

De lehet hogy nekem játékhiba mert nem tudok átmenni a láván ahol pedig át kéne hogy tudjak én meg elakadok megakad valamiben ja meg találtam láncot de nemtudom így már nem is lehet megcsinálni a játékot ha itt elakadok...

1000kössz

Egyébként OpenOffice-szal megnyitva, majd új néven elmentve, változatlan tartalommal kisebb lett, mint a tömörített fájl.
Tehasut
http://www.rarsoft.com/
;-)
õõ zipbe nemtudod?mert nem nyitja meg ez a xar

😄 kössz

Tehasut
én meg gyorsan elküldtem
én csináltam gyorsan egy e-mailt

Akkor maradjunk egyelõre az e-mailnél (mindárt át küldöm a címet privátban), majd késõbb kitalálom, hogy hova rakom fel. Köszönöm elõre is.
de nincs is benne az angolban sincs nézd meg repax rift, repax castle -t keresd

Tehasut
persze. feltéve, ha megadod
Esetleg fel tudnád tölteni igyenes tárhelyre? Én boldogulok az angollal, meg eddig nem is volt szükségem végigjátszásra, de akkor lehetne linkelni itt, ha valakinek problémája van az angollal és/vagy a játékkal.
az jó elküldenéd e-mailben?

Tehasut
nekem megvan a magyar leírás, vörd doskiban. 9,38 mega. rarral tömcsizve 930k
Aki tudja mit kéne csinálni vagy megvan neki a magyar végigjátszás az szóljón lécc!

Formázás óta nem játszottam vele, talán 14-15-ös. A Rapax Riftbe még csak bekukkantottam, most a Mt. Gigasben mászkálok.
Hányas a partid?

A Flamestryke' Wiz8-on biztos rajta van, ha máshol nem, az adott helyszín térképén. Én még nem tartok ott, tehát nem tudok segíteni, lespoilerezni sem akarom magamnak.
bakker és a végigjátszásban sincs benne!

Sõt semerre sem tudok menni mert van egy kis híd de az meg le van szakadva amit ez elöbb irtam hogy egy ajtón nem tudok bemenni na azthittem oda belehet ugy hogy kitört a fal a celláknál és hogy ott talán igaz hogy láva van benne de végülis nem lehet mert ott egy kötömb és nem enged stóval nemtudom hogyan tovább